E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο ζεν πρεμιέ του 20ου αιώνα που έκανε τις γυναίκες να παραληρούν

Η αυτοβιογραφία του αποκάλυψε όλα τα σοκαριστικά πράγματα που έκανε στη ζωή του

Δημοσίευση 17/1/2024 | 00:03

Ο ζεν πρεμιέ του 20ου αιώνα που έκανε τις γυναίκες να παραληρούν
Nextweb Studio

Γεννημένος το 1909 στην Τασμανία, ο Έρολ Φλιν μαγνήτισε τον κόσμο, περνώντας στη ζωή σαν αντιήρωας του Χέμινγουεϊ, γεμάτος τοξική αρρενωπότητα.

Όταν η αυτοβιογραφία του, My Wicked, Wicked Ways, κυκλοφόρησε μεταθανάτια το 1959, συγκλόνισε πραγματικά το κοινό, ακόμα και τους διάσημους φίλους του.

Ο Έρολ Φλιν, αρχικά, είχε ένα άκρως εντυπωσιακό χαρακτηριστικό: ηταν ψηλός, αδύνατος, ευθυτενής με λεπτά χαρακτηριστικά και βλέμμα που μαγνήτιζε τα πάντα, ενώ ο αέρας του ήταν αυτός ενός γοητευτικού αλήτη.

Ήταν το μαύρο πρόβατο για το συντηρητικό εκπαιδευτικό σύστημα της εποχής, καθώς αποβλήθηκε από πολλά σχολεία, εξαιτίας των καυγάδων που έμπλεκε, αλλά και τις ερωτικές του περιπέτειες. Έφτασε μέχρι και στη σύναψη σχέσης με καθαρίστρια σχολείου. Στα 20 του χρόνια έφυγε για τη Νέα Γουινέα κι έπειτα, το 1930 μετακόμισε στη Βρετανία, όπου άρχισε να δοκιμάζει την τύχη του ως ηθοποιός, για να του δοθεί η ευκαιρία από το Βασιλικό Θέατρο του Νορθάμπτον.

Ο Έρολ Φλιν έκανε αμέσως αίσθηση με τον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο του στην ταινία Κάπτεν Μπλαντ το 1935. Γρήγορα καθιερώθηκε ως ηθοποιός σε ρόλους όπου υποδυόταν τον άφοβο, ρομαντικό, ριψοκίνδυνο και ικανό ξιφομάχο ήρωα, που προσπαθεί να κερδίσει την καρδιά μιας όμορφης γυναίκας, σώζοντας ταυτόχρονα την κοινωνία από τα νύχια ενός θρασύδειλου κακού. 

Ο Φλιν έχοντας εκπαιδευθεί στην ξιφομαχία από τους καλύτερους δασκάλους ξιφομαχίας των ηθοποιών του Χόλυγουντ, είχε γίνει ικανότατος στο να μάχεται με ταχύτητα, όπως φαίνεται στις ταινίες Ο Ρομπέν των Δασών, Ο αετός των θαλασσών και Κάπτεν Μπλαντ.

Παντρεύτηκε τρεις φορές κι έκανε τέσσερα παιδιά, όμως είχε εκατοντάδες σχέσεις με γυναίκες και ασκούσε έντονη επιρροή στις γυναίκες. Στην αυτοβιογραφία του, όμως, κάνει λόγο και για τις καταχρήσεις και την εξάρτησή του από το αλκοόλ.

Συγκεκριμένα, μέσα σε όσα έχει γράψει, αναφέρει τα εξής: Πρώτα απ 'όλα, έγραψε ότι κάποτε είχε δουλειά να ευνουχίζει νεαρά πρόβατα με τα δόντια του. Έπειτα, ανέφερε ότι εμφανίστηκε μια φορά στο κατώφλι της gossip αρθρογράφου του Χόλιγουντ, Hedda Hopper, θυμωμένος για κάτι που είχε γράψει γι' αυτόν και άρχισε να αυνανίζεται μπροστά της, ενώ αυτή γελούσε ξεκαρδισμένη. Τέλος, ο Ντέιβιντ Νίβεν ισχυρίστηκε ότι ο Φλιν τον πήγε κάποτε για να δει «τα πιο όμορφα κορίτσια στο Λος Άντζελες», πηγαίνοντας στο Hollywood Highs για να δουν τα κορίτσια που έφευγαν από το σχολείο. Όταν ένας αστυνομικός τους ρώτησε τι έκαναν εκεί, αυτός απάντησε ότι «απολάμβανε το τοπίο».

Οι φήμες που τον ακολουθούν είναι δεκάδες, όπως ότι μάθαινε να πίνει άοσμη βότκα στο πλατό από την Ann Sheridan, κάπνιζε χόρτο με τον Diego Rivera, γοητεύοντας την πριγκίπισσα Ειρήνη της Ρουμανίας ή χρησιμοποιούσε κοκαΐνη στην άκρη του πέους του ως αφροδισιακό. 

To 1943 κατηγορήθηκε για δύο περιπτώσεις βιασμού που αφορούσαν δύο 17χρονες κοπέλες. Ενώ παραδέχτηκε ότι είχε μια συναινετική συνάντηση με την κατήγορο Peggy Satterlee, ισχυρίστηκε ότι μετά βίας γνώριζε την κατήγορο Betty Hansen κι ότι έμοιαζε για 25 ετών. Παρόλα αυτά, η ισχυρή επιρροή του Χόλιγουντ κατάφερε να τον ξελασπώσει.

Τη δεκαετία του '50, όπου κι αν πήγαινε ο Φλιν κουβαλούσε μια βαλίτσα με την ένδειξη «Flynn Enterprises», η οποία περιείχε βότκα, κινίνη, ποτήρια και μια Βίβλο. Διαλυμένος και απελπισμένος, βασιζόταν όλο και περισσότερο στο αλκοόλ. Το διάσημο πρόσωπό του είχε γίνει πρησμένο και γκρίζο. Αλλά η νέα του σωματική διάπλαση, θα οδηγούσε σε μια αναγέννηση της καριέρας του στα μέσα της δεκαετίας του 1950, καθώς ο Flynn άρχισε να παίζει μεθυσμένους απατεώνες, συμπεριλαμβανομένου του ήρωά του John Barrymore στο Too Much, Too Soon.

Τα χρόνια πριν από το θάνατό του το 1959, ο Flynn περνούσε όλο και περισσότερο χρόνο απομονωμένος στο κτήμα του στην Τζαμάικα - τα τέσσερα παιδιά του ήταν μακριά στην Αμερική και η μοναδική του σύντροφος η τελευταία του κοπέλα, Beverly Aadland, την οποία γνώρισε όταν ήταν μόλις 15 ετών. Πέθανε από έμφραγμα στις 14 Οκτωβρίου 1959.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή 28.04.2024
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά 28.04.2024
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά 28.04.2024
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories 28.04.2024
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories 28.04.2024
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Πρόσωπα 28.04.2024
Η περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική Χτες
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή Χτες
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά Χτες
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά Χτες
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών