E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Αυτή είναι η μόνη μορφή εξωγήινης ζωής που θα μπορούσε να έρθει στη Γη», λέει επιστήμονας του Χάρβαρντ

Ο Αβι Λεμπ, αστροφυσικός του Χάρβαρντ, ζητάει από την αμερικανική κυβέρνηση να αποκαλύψει όσα γνωρίζει

Δημοσίευση 11/1/2024 | 12:05

«Αυτή είναι η μόνη μορφή εξωγήινης ζωής που θα μπορούσε να έρθει στη Γη», λέει επιστήμονας του Χάρβαρντ

Διάσημος αστροφυσικός απέρριψε τις αναφορές για εμφάνιση εξωγήινων στην ατμόσφαιρα της Γης, τονίζοντας πως τα βιολογικά πλάσματα δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν από ένα τέτοιο ταξίδι.

«Θα χρειαζόταν περίπου ένα δισεκατομμύριο χρόνια για να περάσουμε από τη μια πλευρά του Γαλαξία στην άλλη», είπε ο Άβι Λεμπ, αστροφυσικός του Χάρβαρντ.

Μιλώντας στο GB News, ο Λεμπ υπογράμμισε πως «δεδομένου αυτού, δεν νομίζω ότι κανένα διαστημόπλοιο που θα έφτανε σε εμάς από άλλο αστέρι θα φέρει βιολογικά πλάσματα».

Οι δηλώσεις του αστροφυσικού έρχονται εν μέσω αυξανόμενων αναφορών για θεάσεις UFO τα τελευταία χρόνια, αλλά και δηλώσεις αξιωματούχων που επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα βίντεο και φωτογραφιών με αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα ή ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα (UAP), όπως είναι ο νέος όρος που έχει υιοθετηθεί καθώς οι αρμόδιες αρχές κρίνουν πως πλέον ο όρος «UFO» έχει στιγματιστεί αρνητικά.

Πρόσφατα η NASA δημιούργησε και μια νέα αρχή που θα επιβλέπει την έρευνα για τα UAP. «Η ανεξάρτητη ομάδα έρευνας της NASA δεν έχει βρει κανένα στοιχείο ότι τα UAP σχετίζονται με εξωγήινη ζωή, αλλά μέχρι σήμερα είναι γεγονός πως δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι αυτά», τόνισε ο Μπιλ Νέλσον επικεφαλής της NASA.

Ο Λεμπ υποστήριξε πως ένα εξωγήινο ον θα πρέπει να επιβιώσει στις εξαιρετικά σκληρές συνθήκες του διαστήματος για να φτάσει στη Γη. Αντίθετα ο Λεμπ ανέφερε πως οποιοδήποτε σκάφος εξωγήινης προέλευσης θα ήταν πιθανότερο αποτέλεσμα μιας προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης.

«Βιολογικά πλάσματα δεν θα μπορούσαν να επιζήσουν από ένα τέτοιο ταξίδι και τον βομβαρδισμό από πολύ ενεργητικά σωματίδια στο διαστρικό διάστημα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», σημείωσε ο Λεμπ και πρόσθεσε: «Είναι πιο πιθανό, εάν πρόκειται για αυτόνομα σκάφη, να έχουν τεχνητό εγκέφαλο, μια τεχνητή νοημοσύνη. Έχουμε ήδη αναπτύξει τέτοια τεχνολογία στη Γη, αλλά δεν την έχουμε εκτοξεύσει ακόμη στο διάστημα. Αυτό θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα».

Ο Ζίβεν Χέιβενς, διευθυντής πολιτικής του Bull Moose Project, δήλωσε το Fox News Digital ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ανοίξει νέους δρόμους για πιθανά διαστημικά ταξίδια. «Υπάρχει πιθανότητα η τεχνητή νοημοσύνη να ανοίξει το δρόμο τα διαστημικά ταξίδια τόσο για επανδρωμένα όσο και για μη επανδρωμένα οχήματα μειώνοντας το κόστος και αυξάνοντας την ασφάλεια», είπε ο Χέιβενς. «Οι δυνατότητες είναι πραγματικά ατελείωτες και αυτό κάνει το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης πιο συναρπαστικό».

Ο Σάμιουελ Μανγκολντ Λένετ από το The Federalist δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τα διαστημόπλοια να επιβιώσουν στις σκληρές συνθήκες του διαστήματος.

«Η AI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χαράξει διαδρομές, να υπολογίσει ιδανικά φορτία βάρους και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με διαστημικά ταξίδια που απαιτούν πολύπλοκα μαθηματικά», δήλωσε στο Fox News Digital. «Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί, όπως βλέπουμε με την ιατρική επιστήμη και τη γεωργία, για την εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων που διατηρούν τη ζωή σε σκληρά ή ακόμα και αφύσικα περιβάλλοντα».

Εν τω μεταξύ, ο Λεμπ είπε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι πιο διαφανής σχετικά με το τι γνωρίζει για τα UFO προκειμένου να βοηθήσει τους επιστήμονες. «Η κυβέρνηση παρακολουθεί τον ουρανό για λόγους εθνικής ασφάλειας, ενώ οι επιστήμονες, οι αστρονόμοι, για παράδειγμα, εξετάζουν μικρές περιοχές του ουρανού σε πολύ μακρινές πηγές φωτός. Αν κάτι πετάει ακριβώς από πάνω μας, οι αστρονόμοι το αγνοούν. Αν υπάρχει κάτι εκεί, είναι η κυβέρνηση που θα είναι η πρώτη που θα το παρατηρήσει», ανέφερε.

Επειδή λοιπόν είναι οι πρώτοι που το παρατηρούν, σημείωσε ο Λεμπ, η κυβέρνηση θα πρέπει να αποκαλύπτει τα στοιχεία στους ερευνητές, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση των συχνά ανεξήγητων φαινομένων.

«Ως επιστήμονας, ανταποκρίνομαι στα στοιχεία», είπε ο Loeb. «Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποκαλύψει όσα γνωρίζει. Είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί προσπαθώ να βρω τα στοιχεία μόνος μου, αλλά η κυβέρνηση μπορεί να μου εξοικονομήσει πολύ χρόνο. Γιατί να περάσω δεκαετίες από τη ζωή μου αναζητώντας κάτι όταν η κυβέρνηση το έχει ήδη;»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους και ιστορικό χρυσό μετάλλιο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και το απέδειξε για ακόμα μία φορά!

Ισραήλ: Μια τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τη Χαμάς πριν την επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με αξιωματούχους

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους

«Δεν πωλείται»: Γιατί η Κίνα θα κρατήσει για τον εαυτό της την τεχνολογία του TikTok

Tech + Science Χτες
Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το TikTok για να προτείνει περιεχόμενο στους χρήστες φαίνεται πως πλεονεκτεί του ανταγωνισμού

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Ελλάδα Χτες
Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Ελλάδα Χτες
Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα Χτες
Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Κόσμος Χτες
Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Ελλάδα Χτες
Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος Χτες
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο