E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε μήνυση κατά Μπαλτάκου, Μάνταλου και των διαιτητών του ματς με την ΑΕΚ για σύσταση συμμορίας

Τι ανέφερε o Αλέξης Κούγιας, νομικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος των «ερυθρόλευκων»

Δημοσίευση 10/1/2024 | 15:16

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε μήνυση κατά Μπαλτάκου, Μάνταλου και των διαιτητών του ματς με την ΑΕΚ για σύσταση συμμορίας

Ο Αλέξης Κούγιας, αντιπρόεδρος και νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αποκάλυψε πως οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται νομικά κατά του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, του στελέχους της ΚΕΔ, Σταύρου Μάνταλου, του αρχιδιαιτητή Πίτερ Φρόιτφελντ και των πέντε διαιτητών του αγώνα με την ΑΕΚ για σύσταση συμμορίας, μεταξύ άλλων.

«Σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Πειραιώς μήνυση, με την οποία καταγγέλλονται τα αδικήματα της συστάσεως συμμορίας και της διαπράξεως του κακουργήματος του άρθρου 132 του αθλητικού νόμου, παράγραφοι 1 και 4 , όπου ορίζεται όποιος επηρεάζει με παρόμοιες ενέργειες το αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνος, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται σε στοιχηματική διοργάνωση τιμωρείται με κάθειρξη 2 έως 5 ετών.

Οι εγκαλούμενοι είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Τάκης Μπαλτάκος, ο Πέτερ Φρόιντφελτ, πρόεδρος της τριμελούς Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, ο Σταύρος Μάνταλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, ο Γιάννης Σπυρόπουλος μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, ο Μπόρις Μαρχέφκα, διαιτητής, ο γνωστός διαιτητής που έκανε τα όpγια στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, οι δύο βοηθοί του, ο Αντρέι Χέμου κι ο Ματέι Ζέκου, ο Κρίστιαν Μίχελ, αυτός που η ΕΠΟ και η ΚΕΔ τον παρουσίασαν ότι λέγεται Κρίστιαν Μίκελ, είναι ο VAR ο οποίος δεν είδε τίποτα στο παιχνίδι. Κι επίσης, ο κ. Αντρέας Μεϊντάνας, διαιτητής από την ΕΠΣ Αχαΐας.

Στη μήνυσή μας πως αυτή η εγκληματική συμμορία με δόλο α’ βαθμού επέλεξαν έναν διαιτητή, βοηθούς και VAR από τη Σλοβακία, από ένα πρωτάθλημα που βοά παγκοσμίως στήσιμο των ποδοσφαιρικών αγώνων. Επέλεξαν έναν διαιτητή, ο οποίος έχει κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη στην ίδια του τη χώρα ότι δωροδοκείται για να διαιτητεύει αγώνες που περιλαμβάνονται στο στοίχημα και να επιφέρει αποτελέσματα που ο ίδιος επιθυμεί», ανέφερε σχετικά.

Ο αδερφός του Λούμπος Μίχελ και τα 19 λάθη – «Στήνουν όλη τη Β’ και Γ’ Εθνική»

«Ο εμφανισθείς από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ ως Μίκελ, στην πραγματικότητα ονομάζεται Μίχελ και είναι γιος του αδερφού του Λούμπος Μίχελ (σ.σ. πρώην διεθνής Σλοβάκος διαιτητής και άλλοτε παράγοντας του ΠΑΟΚ), ο οποίος διαχρονικά μισεί Ολυμπιακό και Μαρινάκη», ανέφερε.

«Επειδή από τον Ολυμπιακό υπεβλήθη το καθεστώς να σφυρίζουν τα ματς των ιστορικών μεγάλων ομάδων αλλοδαποί διαιτητές, η συνεργασία γίνεται με την ελληνική ΚΕΔ και τις ξένες που έχουν διαθέσιμους διαιτητές. Ανάλογα με το κύρος που έχουν ο πρόεδρος της ΕΠΟ και ο πρόεδρος της ΚΕΔ έχουν έρθει διαιτητές από προηγμένες χώρες. Εδώ επελέγη ένας διαιτητής που κατηγορείται για δωροδοκία», επανέλαβε και συνέχισε:

«Ο πρόεδρος της ΚΕΔ της Σλοβακίας ήταν σε όλα τα παιχνίδια του σλοβακικού πρωταθλήματος και όπου διαιτήτευσε ο Μίχελ ο μόνιμος βοηθός του».

«Επειδή όλοι μείνατε στα κορυφαία εγκλήματα στις φάσεις των Μασούρα και Ναβάρο, αναλύσαμε με ξένους διαιτητές που θα εξεταστούν ως μάρτυρες στην ανάκριση, πόσα λάθη έγιναν εις βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ειδικά στο πρώτο ημίχρονο», πρόσθεσε και επεκτάθηκε: «Στημένος διαιτητής είναι ένας που δικές σου ενέργειες τις καταργεί. Συνολικά 19 λάθη έγιναν εκ των οποίων τα 17 στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Ολυμπιακός δεν τολμούσε να ξεμυτίσει. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα που παθαίνει συνέχεια θλάσεις, και ξέρουμε τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό, κατέρρευσε».

«Πρέπει να παρέμβει αμέσως ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγκου. Να παρέμβει και ο κύριος Βρούτσης, έχει την δυνατότητα ως αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού», συμπλήρωσε.

«Είναι αντικείμενο εγκληματικής οργάνωσης επειδή στήνουν όλη τη Β’ και Γ’ Εθνική», είπε έπειτα ο Αλέξης Κούγιας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μυστήριο στην Αρτέμιδα με εξαφάνιση Κινέζας μεταφράστριας ‑ Τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Η 48χρονη έφυγε από το σπίτι της το πρωί της εξαφάνισής της, ενώ λίγη ώρα αργότερα είχε την τελευταία επικοινωνία με τον σύζυγό της

«Κινδυνεύει η ζωή μου» λέει ο 43χρονος για την εξαφάνιση της Σταυρούλας

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Συνεχίζεται η εξέταση του ενοικιαστή που έχει συλληφθεί για ναρκωτικά

Καταδικάστηκε μητέρα στη Ρόδο που κακοποιούσε σωματικά την ανήλικη κόρη της επί 6 χρόνια

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο – Τα περιστατικά βίας εκτείνονται από το 2019 έως το 2025

Λάρισα: Προσαγωγή άνδρα που κυκλοφορούσε γυμνός παρενοχλώντας τους περαστικούς

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Στην προσαγωγή ενός άνδρα που κυκλοφορούσε γυμνός προχώρησαν οι Αρχές στη Λάρισα το μεσημέρι της Παρασκευής 19/6.

Παραγουάη ‑ Τουρκία 1‑0: Οι Παραγουανοί απέκλεισαν τους Τούρκους από τη διοργάνωση

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Ο Γκαλάρσα άνοιξε το σκορ από το πρώτο λεπτό και η Παραγουάη κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος

Τουρκία ‑ Παραγουάη: Κόκκινη στον Αλμιρόν επειδή κάλυψε το στόμα του – Ένταση στο ημίχρονο

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Πρωτοφανές περιστατικό στο Τουρκία - Παραγουάη, με τον Αλμιρόν να αποβάλλεται βάσει των νέων κανονισμών, ενώ η ένταση κορυφώθηκε λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης του Μουντιάλ 2026.

ΗΠΑ: Τρεις πεζοπόροι έχασαν τη ζωή τους λόγω θερμοπληξίας στο φαράγγι του Γκραντ Κάνιον

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
«Παρά την άμεση ανταπόκριση των διασωστών, και οι τρεις πεζοπόροι υπέκυψαν στα τραύματα τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ

Θύελλα αντιδράσεων στη Γαστούνη: Οδηγός πατά σκύλο μπροστά στα μάτια μαρτύρων

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Η πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος δεν διακρίνεται με σαφήνεια - Το βίντεο περιέχει πολύ σκληρές εικόνες

Στο στόχαστρο ο λαγοκέφαλος: Ξεκινά μεγάλη πανελλήνια δράση αλιείας

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Ερασιτέχνες και επαγγελματίες ενώνουν δυνάμεις για τον περιορισμό του ξενικού ψαριού που απειλεί το θαλάσσιο οικοσύστημα – Σε εξέλιξη 10ήμερη δράση με πρωτοβουλία από τη Ρόδο

Αίγιο: Βρέθηκε πόρτα από συρματόπλεγμα δίπλα στο σπίτι ‑ Εξετάζονται «θαμμένα» στοιχεία

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Το νέο δεδομένο εγείρει το ερώτημα για το αν θα μπορούσε εκεί να έχουν «θαφτεί» τα στοιχεία που αναζητούν οι Αρχές

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά: Εντοπίστηκε καλλιέργεια του ενοικιαστή με ναρκωτικά

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο σπίτι του ενοικιαστή