E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιες χώρες έχουν βιώσει περισσότερο πόλεμο

Μπορείς να σκεφτείς ποιες;

Δημοσίευση 16/1/2024 | 00:36

Ποιες χώρες έχουν βιώσει περισσότερο πόλεμο
Unsplash

Από τον συνεχιζόμενο ρωσο-ουκρανικό πόλεμο μέχρι τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, οι πόλεμοι αποτελούν μέρος της ανθρώπινης ιστορίας για χιλιετίες.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, σχεδόν κάθε χώρα στον κόσμο έχει εμπλακεί σε πόλεμο, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ορισμένα έθνη έχουν πληγεί πολύ περισσότερο από συγκρούσεις σε σχέση με άλλα. Και ενώ πολλές χώρες πολέμησαν για την ανεξαρτησία τους, για παράδειγμα, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις όπου οι πόλεμοι ξεκίνησαν ως μέρος της αρπαγής της εξουσίας.

Εδώ είναι οι χώρες που βίωσαν περισσότερο πόλεμο

Συρία

Από τότε που η Συρία απέκτησε για πρώτη φορά την ανεξαρτησία της το 1920, η χώρα έχει εμπλακεί σε μια σειρά πολέμων. Σε όλο αυτό το διάστημα, η Συρία έχει εξελιχθεί από το Αραβικό Βασίλειο της Συρίας στη Συριακή Δημοκρατία, η οποία βρίσκεται σε πόλεμο από το 2011 σε μια άλλη προσπάθεια αλλαγής καθεστώτος.

Ισραήλ

Από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του, τον Μάιο του 1948, το Ισραήλ έχει κάνει διάφορους πολέμους με γειτονικές αραβικές χώρες. Η σύγκρουση με την Παλαιστίνη είναι μια από τις πιο μακροχρόνιες στον κόσμο.

Κίνα

Επίσημα γνωστή ως Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, η Κίνα έχει ιστορικό εμφύλιων συγκρούσεων, οι οποίες έληξαν μόνο όταν το Κομμουνιστικό Κόμμα κέρδισε τον Κινεζικό Εμφύλιο Πόλεμο το 1949.

Τουρκία

Μετά την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Τουρκία έγινε γνωστή στον απόηχο του επιτυχημένου πολέμου της ανεξαρτησίας της το 1919. Η Τουρκία έχει ηττηθεί μόνο μία φορά, με τις υπόλοιπες συγκρούσεις της να καταλήγουν είτε σε νίκη, είτε σε αδιέξοδο, είτε σε εκεχειρία.

Ιράκ

Ενώ κυβερνούσε η Οθωμανική Αυτοκρατορία, το Ιράκ εμπλεκόταν πάντα σε κάποιο είδος πολέμου. Μόλις απαλλαγεί από την οθωμανική επιρροή, έπεσε υπό βρετανική κυριαρχία. Μόλις το 1932 το Ιράκ κέρδισε την ανεξαρτησία του, αλλά δεν άργησε να εμπλακεί η χώρα στον πρώτο από τους πολλούς νέους πολέμους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γιαγιά των Απαλαχίων: Περπάτησε 3.500 χλμ στα 80 της και μπήκε στην ιστορία χωρίς να το ξέρει

Stories 03.11.2025
Η 80χρονη που νίκησε τα βουνά: Πώς μια δασκάλα από το Μίσιγκαν έγινε θρύλος της πεζοπορίας

Ο χρυσοχόος που έγινε από τα πιο διάσημα αστέρια του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου

Πρόσωπα 03.11.2025
Πώς ο ατίθασος νέος από το Κολωνάκι κατέληξε στο Παρίσι της δεκαετίας του ’30 και βρέθηκε τυχαία στο σανίδι - μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από ταινία!

Το μυστήριο με τους μπλε σκύλους του Τσερνόμπιλ

Stories 03.11.2025
Γιατί έχουν αυτό το χρώμα;

Όταν η τεχνητή βροχή δεν ήρθε ποτέ: Τι πήγε στραβά στο πείραμα της Ινδίας

Stories 03.11.2025
Κάθε φθινόπωρο, το Νέο Δελχί γίνεται το επίκεντρο μιας ασφυκτικής πραγματικότητας

Η νέα τάση στη δουλειά που... εξαφανίζει τα αφεντικά και τα ωράρια

Νέα Εποχή 03.11.2025
Η νέα εποχή της δουλειάς είναι εδώ - και έχει… ρυθμό

Εxplainer: Ήρθαν οι εξωγήινοι; Ο μυστηριώδης επισκέπτης που προκαλεί χάος στη NASA

Νέα Εποχή 03.11.2025
Ο 3I/ATLAS είναι αρχαιότερος από τον Ήλιο – και αλλάζει όσα ξέραμε για το Διάστημα

Η πόλη φάντασμα στην Τουρκία

Stories Χτες
Σύμβολο της κακής οικονομικής κατάστασης στη χώρα

Το κοινό πρόβλημα με τα smartphones που έκανε πλούσιο έναν φοιτητή

Stories Χτες
Το κινητό ως γνωστόν κλείνει πάντα την πιο ακατάλληλη στιγμή

Η άγνωστη ιστορία του μοναδικού μαύρου επιβάτη του Τιτανικού

Stories Χτες
Οι τραγικές ιστορίες των επιβατών σε ένα νέο ντοκιμαντέρ

Η ιστορία της φτωχότερης πόλης της Γερμανίας, που άλλαξε όνομα λόγω... Taylor Swift

Stories Χτες
Πού βρίσκεται το Γκελζενκίρχεν και γιατί παρήκμασε