E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κιάρα Φεράνι: Απατεώνας ή θύμα διαδικτυακής απάτης;

Τα pandoro που φέρανε την καταστροφή

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 10/1/2024 | 00:56

Κιάρα Φεράνι: Απατεώνας ή θύμα διαδικτυακής απάτης;
instagram

Η Κιάρα Φεράνι ισχυριζόταν ότι η πώληση κάποιων συγκεκριμένων γλυκών pandoro θα μεταφραζόταν σε δωρεά προς το παιδιατρικό νοσοκομείο Regina Margherita στο Τορίνο.

Έτσι ξεκίνησε η ιστορία της διάσημης ινφλουένσερ από την Ιταλία που της έχει στοιχίσει φήμη και πολλά εκατομμύρια εώς τώρα. 

Ένας εισαγγελέας στο Μιλάνο έχει αναλάβει προσωπικά να ρίξει φως στην υπόθεση που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στη γειτονική χώρα.

Η εταιρία Μπαλόκο συνεργάστηκε σε προωθητική ενέργεια με την Κιάρα Φεράνι για τη πώληση του γνωστού γλυκού που παρασκευάζει και τα έσοδα θα πήγαιναν για αγορά διαγνωστικών μηχανημάτων για το παιδιατρικο νοσοκομείο του Τορίνο.

Τα δεδομένα εώς τώρα είναι τα εξής. Η δωρέα έγινε, αλλά πριν την έναρξη της συνεργασίας. Τα έσοδα από την πώληση του pandoro δεν δόθηκαν σε κάποια φιλανθρωπική δραστηριότητα, και μάλιστα η τιμή του τριπλασιάστηκε και οι πωλήσεις εκτοξεύθηκαν μετά τη διαφήμιση απο το γνωστό μοντέλο.

Οι ιταλικές αρχές, τιμώρησαν με πρόστιμο τόσο την εταιρεία όσο και την Κιάρα.

Η Κιάρα από αυτή την προώθηση πήρε ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ η εταιρεία που πουλούσε πριν το γλυκό λίγο πάνω από τα 3 ευρώ, μετά το πούλησε πάνω από 9 ευρώ.

Η δωρέα που έγινε πριν την διαφήμιση ήταν μόλις 50.000 ευρώ.

Τώρα η γνωστή ινφλουένσερ που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, προσπαθεί να ηρεμήσει τη κοινή γνώμη, λέγοντας πως έγινε λάθος συννενοήση και πως θα δωρίσει η ίδια όλη την αμοιβή της από την διαφήμιση.

Οι 30 εκατομμύρια followers της όμως έχουν διαφορετική γνώμη. Την κατακεραυνώνουν καθημερινά, ενώ πολλές εταιρείες που συνεργάζονταν μαζί της έχουν παγώσει τα συμβόλαια, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την απάτη που είδε το φως της δημοσιότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ανατριχιαστικό μυστικό των παιδιών των Ίνκας που έμειναν παγωμένα για 500 χρόνια

E-Daily 1.Hero 29.06.2026
Οι μούμιες που μοιάζουν να κοιμούνται: Το εύρημα που συγκλόνισε τους επιστήμονες

Παρίσι: Γιατί οι σοφίτες φτάνουν τους 40°C – Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της μποέμ ζωής γίνεται εφιάλτης

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Οι κάτοικοι στις σοφίτες «ψήνονται» κάτω από τις εμβληματικές στέγες

Γιατί κλείνει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες» του Τραμπ;

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Ένας high-security «εφιάλτης» μέσα στους βάλτους

Η μεγαλύτερη μεταβίβαση πλούτου στην ιστορία μόλις ξεκίνησε

E-Daily 1.Hero 29.06.2026
Μέχρι το 2048 θα αλλάξουν χέρια 124 τρισ. δολάρια

Πώς η Google έσωσε εκατομμύρια Βενεζουελάνους από τους φονικούς σεισμούς

E-Daily 3.Left Χτες
Το σύστημα Earthquake Alerts της Google έστειλε προειδοποιήσεις σε 11,4 εκατομμύρια ανθρώπους λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσουν οι σεισμοί των 7,5 και 7,2 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα.

Η παραλία που για να μπεις θα πρέπει να ξέρεις καλά... γερμανικά

E-Daily 3.Left Χτες
«Μιλάτε γερμανικά»; Αν όχι, δεν έχει βουτιά

H μέρα που οι Ισλανδές βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τη θέση τους

E-Daily 3.Left Χτες
Οι Ισλανδές γυναίκες έδειξαν πως όταν ενωθούν για έναν κοινό σκοπό, μπορούν να αλλάξουν την πορεία της κοινωνίας τους.

Eίχε εξαφανιστεί για 26 χρόνια, κι όμως βρισκόταν 200 μέτρα από το σπίτι του

E-Daily 3.Left Χτες
Η συγκλονιστική ιστορία ενός άντρα που βρέθηκε στο κελάρι του γείτονα

Η χώρα που δεν έχει φυλακές

E-Daily 3.Left Χτες
Που εντοπίζονται οι λιγότεροι φυλακισμένοι