E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 σημάδια ότι είναι απλά ενθουσιασμός κι όχι πραγματική αγάπη

Παρόλο που εσύ νομίζεις το αντίθετο

Δημοσίευση 15/1/2024 | 00:48

5 σημάδια ότι είναι απλά ενθουσιασμός κι όχι πραγματική αγάπη
Pexels

Μερικές φορές, ο υπερβολικός ενθουσιασμός ενός νέου ερωτικού ενδιαφέροντος στη ζωή μας μπορεί να μας μπερδέψει. Εδώ είναι μερικά σημάδια, για να διαπιστώσεις αν είναι πραγματική αγάπη ή απλά ενθουσιασμός!

Επικεντρώνεστε στη φυσική έλξη

Εάν η σύνδεσή σας βασίζεται κυρίως στη φυσική έλξη και τη χημεία που νιώθετε, μπορεί να είναι περισσότερο πάθος, παρά αγάπη. Η αγάπη πηγαίνει βαθύτερα από το επιφανειακό επίπεδο και περιλαμβάνει μια συναισθηματική και διανοητική σύνδεση, ενώ ο έρωτας συχνά περιστρέφεται γύρω από τη σωματική επιθυμία και την έλξη. Ο εγκέφαλός σας θα απελευθερώσει πολλές χημικές ουσίες ως αντίδραση σε κάποιον που σας ελκύει σωματικά, κάτι που μπορεί να κάνει εσάς και τον σύντροφός σας να νιώθετε σαν να είστε ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλον. Αλλά ο εγκέφαλός σας δεν θα αντιδρά με τον ίδιο τρόπο στον σύντροφό σας σε όλη σας τη ζωή. Πολλές σχέσεις που βασίζονται στη χημεία θα υποχωρήσουν λίγους μήνες μετά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την εξασθένιση της έντονης χημείας, αφήνοντας εσάς και τον σύντροφό σας χωρίς συναισθήματα ο ένας για τον άλλον.

Ένταση Χωρίς Σταθερότητα

Ο έρωτας συχνά μοιάζει έντονος και παθιασμένος, αλλά δεν έχει τη σταθερότητα και την ασφάλεια που χαρακτηρίζουν την αγάπη. Μπορεί να νιώθεις τέλεια όταν τα πράγματα πάνε καλά και χάλια όταν δεν πάνε. Μπορεί να αισθάνεστε αβέβαιοι για το πού βρίσκεται η σχέση σας με τον σύντροφό σας και, παρόλο που νιώθετε ότι είστε βαθιά ερωτευμένοι με τον σύντροφό σας, μπορεί να μην τον εμπιστεύεστε καθόλου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει έντονα συναισθήματα ζήλιας και να οδηγήσει σε τοξικές δυναμικές σχέσεων ή ακόμα και σε συνεξάρτηση. Όταν είστε σε σχέση αγάπης, μπορείτε να βασιστείτε στη σχέση σας ως μια σταθερή, ασφαλή πτυχή της ζωής σας. Όταν είστε απλά ερωτευμένοι, βάζετε ένα μεγάλο βάρος στη σχέση σας που δεν έχει ακόμη τα θεμέλια να υποστηρίξει.

Εξιδανίκευση 

Εάν παραβλέπετε τα ελαττώματα του συντρόφου σας σε σημείο που να τα εξιδανικεύετε, είναι πιθανότατα έρωτας. Αν κοιτάζετε τον σύντροφό σας και βλέπετε μόνο τις δυνατότητες που θα μπορούσε να έχει αντί για το άτομο που είναι, πιθανότατα είστε απλώς ερωτευμένοι μαζί του. Η χημεία και η φυσική έλξη μπορούν να διευκολύνουν τον εγκέφαλό σας να γεμίσει τα κενά, προκαλώντας αυτά τα "κόκκια γυαλιά" για τα οποία μιλούν όλοι. Αλλά η χημεία και η φαντασία δεν κάνουν μια πραγματική σχέση. Εάν δεν μπορείτε να εκτιμήσετε τον σύντροφό σας για το άτομο που είναι αυτή τη στιγμή, πιθανότατα δεν είστε και τόσο ερωτευμένοι μαζί του.

Γρήγορη οικειότητα

Ο έρωτας συνήθως κάνει τους ανθρώπους να πέφτουν γρήγορα σε έντονα συναισθήματα. Μπορεί να νιώσετε σαν να είστε βαθιά ερωτευμένοι αμέσως χωρίς να γνωρίζετε πραγματικά το αντικείμενο του πόθου σας. Εάν αισθάνεστε έντονα συναισθήματα αμέσως μετά, έχετε εμμονή με αυτά περισσότερο από ό,τι συνήθως ή αισθάνεστε μια ακραία εκδοχή της περιόδου του μήνα του μέλιτος μόλις συναντήσετε το άτομο με το οποίο είστε ερωτευμένοι, πιθανότατα έχετε ένα πάθος. Καθυστερήστε αυτά τα συναισθήματα και δείτε αν θα αναπτυχθεί κάτι περισσότερο στο μέλλον. Είναι πιθανό ο έρωτάς σας να εξασθενίσει γρήγορα και είτε θα μπορέσετε να αναπτύξετε μια πραγματική σχέση είτε θα μείνετε χωρίς καθόλου συναισθήματα.

Εξάρτηση αντί για συντροφικότητα

Ο έρωτας μπορεί να οδηγήσει σε ένα ανθυγιεινό επίπεδο εξάρτησης, όπου η διάθεση και η ευτυχία σας εξαρτώνται πλήρως από τον σύντροφό σας και την κατάσταση της σχέσης σας. Εάν βασίζεστε στον σύντροφό σας για να διατηρείτε τη διάθεσή σας υπό έλεγχο και χρησιμοποιείτε πάντα τη σχέση σας για να σας βοηθήσει να αισθάνεστε ολοκληρωμένοι, απλώς είστε ερωτευμένοι με τον σύντροφό σας. Η σχέση σας δεν πρέπει να είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σας ή η κύρια εστίασή σας στη ζωή. Η σχέση σας θα πρέπει να σας βοηθήσει να κάνετε τη ζωή σας καλύτερη, όχι να επισκιάσει τη δική σας ανεξαρτησία. Όταν χρειάζεστε τη σχέση σας για να σώσετε τη συναισθηματική σας ευημερία, είναι αληθινό σημάδι πόθου. Αντίθετα, η αγάπη αφορά τη συνεργασία και την ανάπτυξη μαζί, διατηρώντας παράλληλα την ατομικότητα και την αυτάρκειά σας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

Λινό παντελόνι: Είναι αυτό που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ

Style 29.04.2024
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς