E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέος ο 18χρoνος που δολoφόνησε τον 16χρονο αδερφό του με ψαλίδι

Την ώρα που ο 18χρoνος απολογούνταν, ο αδερφός του κηδευόταν στο Δημοτικό Νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης

Δημοσίευση 29/12/2023 | 16:59

Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέος ο 18χρoνος που δολoφόνησε τον 16χρονο αδερφό του με ψαλίδι

Στις φυλακές οδηγείται με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 18χρoνος ο οποίος σκoτωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδερφό του το βράδυ της Τρίτης στο διαμέρισμα τους στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και κυρίως τις καταθέσεις της μητέρας και της γιαγιάς των δυο νέων, όλα ξεκίνησαν για μία μπλούζα.

Ο 18χρoνος επέμεινε σε όσα υποστηρίξει και προανακριτικά ότι, δηλαδή, ο αδελφός του, του έριξε δύο γροθιές στο πρόσωπο και εκείνος πήρε το ψαλίδι και τον χτύπησε για να αμυνθεί. Όπως είπε δεν ήθελε να του κάνει κακό και πρόκειται για ένα ατύxημα.

Ανάμεσα σε αυτά που είπε στο απολογητικό υπόμνημά του ήταν: «Είμαι ένα πονεμένο παιδί από τα πρώτα έτη τις ζωής μου καθώς οι παραστάσεις που ζούσα καθημερινά αλλά και το διαζύγιο που τελικά επήλθε μεταξύ των γονέων μου με επηρέασε τόσο εμένα, όσο και τον μικρότερο αδελφό μου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας μας στην ευαίσθητη ηλικία που τότε ήμουν ανήλικος. Σήμερα είμαι σχεδόν 18 ετών, πρόσφατα ενηλικιώθηκα και είναι αληθές πως δεν είχα προσχεδιάσει την ενέργειά μου, αλλά ούτε και υπάρχουν προπαρασκευαστικές μου πράξεις που να δηλώνουν ότι επιθυμούσα τον επακολουθήσαντα φόνο του αδελφού μου».

Ωστόσο, η ανακρίτρια και η εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο για κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας που του αποδίδονται. Ως μάρτυρες υπεράσπισης του 18χρoνου είχαν καταθέσει νωρίτερα στην ανακρίτρια οι συγγενείς του, η μητέρα του, η γιαγιά του και η σύντροφος του.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι την ώρα που ο 18χρoνος απολογούνταν, ο αδερφός του κηδευόταν στο Δημοτικό Νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.

Η γιαγιά των δύο παιδιών βρέθηκε στα δικαστήρια και αποχώρησε για να αποχαιρετήσει τον εγγονό της. «Ούτε σε 10 χρόνια δε θα μπορέσω να το ξεπεράσω αυτό» είπε την ώρα που έφευγε από τα δικαστήρια. Η μητέρα, την ώρα της απολογίας, βρισκόταν ήδη στο Δημοτικό Νεκροταφείο.

Σε βαρύ κλίμα η κηδεiα

Την ίδια ώρα, σε βαρύ κλίμα έγινε η κηδεiα του 16χρονου. Γείτονες και φίλοι πήγαν να τον αποχαιρετήσουν. Οι φίλοι του λένε ότι ο 16χρονος δεν έδειχνε ποτέ τα οικογενειακά του προβλήματα και ήθελε να κάνει τους γύρω του να γελούν.

Με λουλούδια και δάκρυα στα μάτια, όσοι βρίσκονται εκεί λένε το τελευταίο «αντίο».

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., όλα συνέβησαν περίπου στις 19.30 το απόγευμα της Τρίτης (26.12.2023) ενώ στο σπίτι της οδού Σταδίου στη Νέα Σμύρνη βρίσκονταν ο θύτης 18 ετών, το θύμα 16 ετών, η μητέρα των δύο αδερφών, η γιαγιά τους καθώς και η κοπέλα του δράστη.

Τότε τα δύο παιδιά με αφορμή τα ρούχα άρχισαν να διαπληκτίζονται έντονα. Τόσο η μητέρα όσο και η γιαγιά τους προσπάθησαν να τους χωρίσουν ωστόσο τα πράγματα ξέφυγαν και οι δύο νεαροί βρέθηκαν στο πάτωμα να παίζουν μπουνιές και κλοτσιές.

Ο καβγάς κλιμακώθηκε και τότε ο 18χρoνος πήρε ένα ψαλίδι από την κρεβατοκάμαρα και άρχισε να κυνηγά τον μικρότερο αδερφό του, ο οποίος, σε μια προσπάθεια να γλιτώσει, προσπάθησε να κρυφτεί στο σαλόνι κλείνοντας πίσω του τη διαχωριστική πόρτα. Τελικά, δεν τα κατάφερε.

Ο 18χρoνος άνοιξε την πόρτα του σαλονιού, επιτέθηκε στον αδερφό του, και άρχισε να καρφώνει το ψαλίδι στο στήθος του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καβγάς Πολάκη και Λαζαρίδη στη Βουλή: «Σκασμός τώρα μιλάω εγώ»

Ελλάδα 06.04.2026
«Είστε σαπίλα, είχατε διπλά βιβλία για τα μαύρα»

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε νεαρός που παρακολουθούσε δύο μήνες την πρώην του και την παρακαλούσε να τα ξαναβρούν

Ελλάδα 06.04.2026
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απειλή μέσω επίμονης παρακολούθησης κατά εξακολούθηση

Βασίλης Ρίζος: Ποιος ήταν ο γιος της Θεανώς Φωτίου που πέθανε σε ηλικία μόλις 48 ετών

Ελλάδα 06.04.2026
Είχε σχεδιάσει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και μετέπειτα της ΝΕΑΡ

Ο «Έβερεστ», η θαλάσσια χελώνα των 105 κιλών που νίκησε τον θάνατο επέστρεψε στο απέραντο γαλάζιο, δείτε εικόνες

Ελλάδα 06.04.2026
Τον Μάιο του 2024 ο «Έβερεστ» εντοπίστηκε στην Πρέβεζα με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι

Λακωνία: Συγκλονίζει ο πατέρας της 30χρονης ‑ «Εγώ την έδεσα πισθάγκωνα, ήταν αλκοολική»

Ελλάδα 06.04.2026
Ο πατέρας της υποστηρίζει ότι προχώρησε στην πράξη αυτή σε μια προσπάθεια να αποτρέψει επεισόδιο βίας σε βάρος της συζύγου του, η οποία πάσχει από επιληπτικό σύνδρομο

Τι γιορτάζουμε τη Μεγάλη Δευτέρα

Ελλάδα 06.04.2026
Η Μεγάλη Δευτέρα ανοίγει την πιο ιερή εβδομάδα της Ορθοδοξίας, καλώντας σε πίστη, περισυλλογή και πνευματική προετοιμασία

Πέθανε ξαφνικά ο μοναχογιός της Θεανώς Φωτίου, σε ηλικία μόλις 49 ετών

Πολιτική 06.04.2026
Ήταν πατέρας ενός αγοριού και πολιτικά δραστήριος στον χώρο της Αριστεράς

Υπόθεση Ιωάννα Τούνη: Έσπασαν το ΙΧ της δικηγόρου των κατηγορουμένων

Ελλάδα 06.04.2026
«Δέχομαι υβριστικά μηνύματα καθημερινά, όλη αυτή η ρητορική μίσους πρέπει να σταματήσει» κατήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1

Πόσο επηρεάζει τις κρατήσεις στα Airbnb η κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι προορισμοί στην Ελλάδα

Οικονομία 06.04.2026
Μεγάλες κερδισμένες οι Κυκλάδες, πτώση στην Αθήνα ειδικά στο β’ δεκαήμερο του Μαρτίου. Τι δείχνουν τα στοιχεία από την Host

Frida Kahlo: Νέα ένταση στο Μεξικό για τα έργα που στέλνονται στην Ισπανία

Κόσμος 06.04.2026
Η κυβέρνηση και η Banco Santander, ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος που έχει αναλάβει τη διαχείριση της συλλογής, επιμένουν ότι η μεταφορά είναι προσωρινή.