E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έχετε βουλωμένη μύτη; Η λύση είναι το σeξ

Πράγματι, έρευνα έδειξε ότι βοηθάει

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/12/2023 | 00:34

Έχετε βουλωμένη μύτη; Η λύση είναι το σeξ
Photo by Pablo Heimplatz on Unsplash

Οι εποχικές ιώσεις έχουν συμπτώματα, με κυριότερα να είναι η καταρροή και η ρινική συμφόρηση. Και τα δυο εμποδίζουν την αναπνοή και δοκιμάζουν κατά πολύ τις αντοχές μας. Διαταράσσουν τον ύπνο, επηρεάζουν τη γεύση μας και δεν μας αφήνουν να συγκεντρωθούμε.

Υπάρχουν λύσεις που τα ανακουφίζουν, όπως φάρμακα και σπιτικά γιατροσόφια. Μια φυσική θεραπεία πάντως, είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα που ωφελεί την υγεία γενικότερα. Φαίνεται πως καταπολεμά και τη ρινική συμφόρηση, τουλάχιστον προσωρινά.

Πολλοί θα έχουν νιώσει, χωρίς να το συνειδητοποιήσουν, τα ευεργετικά αποτελέσματα του σeξ. Μαζί με τα υπόλοιπα πιο γνωστά που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της πράξης, εξαφανίζεται και το ενοχλητικό μπούκωμα στη μύτη. Το σeξ με οpγασμό και η καλύτερη ρινική λειτουργία αποδεικνύεται και εμπειρικά αλλά και επιστημονικά. Το 2021, το εύρημα μιας τέτοιας μελέτης έδωσε το βραβείο «Ig Nobel Ιατρικής» σε μια ομάδα ερευνητών από την Γερμανία και τη Βρετανία, βραβείο που δίνεται για «επιτεύγματα που κάνουν τους ανθρώπους πρώτα να γελούν και έπειτα να σκέφτονται».

Σύμφωνα με τον Ανώτερο Λέκτορα Γενικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Queensland, David King, η έρευνα μπορεί να είχε μεθοδολογικές αδυναμίες (ας πούμε είχε μικρό δείγμα, μόνο 18 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια), αλλά έβγαλε ασφαλή συμπεράσματα, χάρις στον καλό σχεδιασμό της στην αντιστοίχιση της πειραματικής ομάδας και της ομάδας ελέγχου. Κάθε άτομο που συμμετείχε στη μελέτη, έκανε σeξ με οpγασμό αλλά και έλεγχο, με χρήση  ρινικού αποσυμφορητικού σπρέι την επόμενη ημέρα.

Οι ερευνητές έκαναν μετρήσεις στη ροή των ρινικών κοιλοτήτων σε 5 χρονικά σημεία. Πριν το σeξ, μετά τον opγασμό και έως τρεις ώρες μετά. Έτσι συνέλεξαν πληροφορίες για την ρινική λειτουργία από αυτό - αναφορές και μια φορητή συσκευή μέτρησης της ροής του αέρα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι υπήρχε μια σημαντικότατη βελτίωση της ροής στις ρινικές κοιλότητες μετά τον οpγασμό, με τα οφέλη να είναι σχεδόν τα ίδια με εκείνα των αποσυμφορητικών σπρέι, τα οποία χρησιμοποίησαν οι συμμετέχοντες την επόμενη ημέρα. Η συμφόρηση μπορεί να επανήλθε μετά από λίγες ώρες, αλλά ήταν ένα κέρδος για την αναπνοή και μάλιστα ευχάριστο και μπορεί να προστεθεί στα οφέλη του σeξ. «Δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν αρκετές μέθοδοι για την ανακούφιση από τη συμφόρηση τόσο διασκεδαστικές όσο η σeξουαλική δραστηριότητα» σχολίασαν οι ερευνητές.

Αν και δεν αποτελεί οριστική θεραπεία της βουλωμένης μύτης, πολύ περισσότερο της ιογενούς λοίμωξης συνολικά, μπορείτε να δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα σας ταλαιπωρεί η ρινική συμφόρηση, αφού η αδρεναλίνη που παράγεται κατά τη συνουσία κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να συστέλλονται, μειώνοντας την αιμάτωση των αγγείων στις ρινικές διόδους και τα ιγμόρεια και διευκολύνοντας έτσι την αναπνοή. Το σeξ έπειτα ωθεί το σώμα στην απελευθέρωση ενδορφινών, που βελτιώνουν τη διάθεση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind 28.04.2024
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind 28.04.2024
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food 28.04.2024
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια 28.04.2024
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι Χτες
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Αυτές είναι οι απαραίτητες πρωτεΐνες και βιταμίνες για το δέρμα σου

Body+Mind Χτες
Ανάλογα τις ανάγκες σου, βάλτα στην καθημερινότητά σου

Tελικά κάθε πότε πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας;

Body+Mind Χτες
Εξαρτάται από κάποιους παράγοντες

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind Χτες
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Προχτές
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Προχτές
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους