E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για την Πρωτοχρονιά

Ο δήμαρχος του δήμου Αθηναίων, Χάρης Δούκας, θα μετρήσει αντίστροφα για το 2024

Δημοσίευση 28/12/2023 | 12:38

Το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για την Πρωτοχρονιά
Φωτ. αρχείου / pexels

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Δήμος Αθηναίων υποδέχεται το 2024 με αισιοδοξία, καλώντας τους πολίτες σε ένα μεγάλο πάρτι γεμάτο μουσική, χορό και λάμψη.

Στις 31 Δεκεμβρίου, η Πλατεία Συντάγματος θα μεταμορφωθεί για να φιλοξενήσει δύο συναυλίες με τους Νίκο Πορτοκάλογλου και Μαρίνα Σάττι.

Η εκδήλωση αναμένεται να είναι εκρηκτική, ενώ ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, θα δώσει το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση για το 2024.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, προετοιμάζοντας το έδαφος για δύο εξαιρετικές συναυλίες.

Οι παρουσιαστές της ΕΡΤ, Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάσης Αναγνωστόπουλος, θα κρατήσουν τον ρυθμό και την ενέργεια ψηλά καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, θα μετρήσει αντίστροφα, προτού τα πυροτεχνήματα φωτίσουν τον ουρανό, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα που θα σηματοδοτεί την έναρξη του νέου έτους.

Στη σκηνή θα ανέβουν δύο εξαιρετικοί καλλιτέχνες με στόχο να προσφέρουν μοναδικές στιγμές στο κοινό.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας, θα παρουσιάσει ένα μουσικό σόου με τραγούδια που αγαπήσαμε.

Μαζί του, η λαϊκή φωνή της Βίκυς Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης και η δυναμική μπάντα “Ευγενείς Αλήτες”.

Αμέσως μετά, στη σκηνή θα ανέβει η εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision 2024, Μαρίνα Σάττι.

Μέσα από ανατρεπτικές προσεγγίσεις και απρόσμενους πειραματισμούς με pop και urban στοιχεία, η μοναδική καλλιτέχνις που δε σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει θα μας ταξιδέψει με τη σπουδαία μπάντα της στο εθιστικό μουσικό της σύμπαν. Από τη «Μάντισσα» ως τη YENNA της κι από όλο το εύρος της παραδοσιακής μουσικής των Βαλκανίων ως την trap, η πάντα σύγχρονη Μαρίνα Σάττι θα μας ξεσηκώσει με ζουρνά, νταούλι, πολυφωνικές αλχημείες, γκάιντα, beats και αισθησιασμό μέχρι τις πρώτες ώρες του 2024!

Από την εορταστική βραδιά που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για την υποδοχή του 2024 δε θα λείπει κανείς, καθώς όσοι και όσες δεν καταφέρουν να βρεθούν στο Σύνταγμα θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν μέσω της ΕΡΤ1 που θα μεταδώσει από τις 22:55 ζωντανά το σύνολο του σόου των καλλιτεχνών. Η Σοφία Ρομπόλη θα βρίσκεται εκεί αναλαμβάνοντας την παράλληλη απόδοση της εκδήλωσης της υποδοχής του 2024 στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Την ίδια στιγμή, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας προσκαλεί να υποδεχτούμε δυναμικά τη νέα χρονιά με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα, ζωντανή μουσική, ένα μεγάλο πάρτι, τον πρώτο αγώνα δρόμου της χρονιάς και φυσικά πατινάζ μέχρι αργά! Το πρόγραμμα της Παραμονής Πρωτοχρονιάς ανοίγει στις 22.30 με την Idra Kayne σε ένα θεαματικό μουσικό show που θα παρουσιάσει μαζί με τη 10μελή ορχήστρα της. Ένα μουσικό ταξίδι στις disco, soul, hip hop και RnB επιτυχίες που άφησαν εποχή από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα.

Ο χρόνος αλλάζει με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον αττικό ουρανό, ενώ, αμέσως μετά δίνεται το σήμα εκκίνησης για τον πρώτο αγώνα δρόμου της χρονιάς, τον καθιερωμένο πλέον SNF RUN: 2024 FIRST RUN του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Στην Αγορά θα στήνεται ένα μεγάλο πάρτι με εμβληματικούς Djs. Φέτος, υποδεχόμαστε τον Bill Brewster, έναν από τους ιδρυτές του φημισμένου dance club Fabric στο Λονδίνο, ευρύτερα γνωστό για τον ευφάνταστο τρόπο με τον οποίο μιξάρει πολλά διαφορετικά είδη μουσικής -από acid house και hip hop, μέχρι disco και rock- φτιάχνοντας ατμοσφαιρικά πάρτι όπου κι αν βρίσκεται. Από το πρόγραμμα της Παραμονής Πρωτοχρονιάς δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι εντυπωσιακές χορογραφίες των Σιντριβανιών στο Κανάλι, ενώ οικοδεσπότες της λαμπερής γιορτής είναι η Νάντια Κοντογεώργη και ο Μίνως Θεοχάρης.

Πάρτι ως το πρωί στη Βαρβάκειο

Παράλληλα, από τις 23:00, και αυτήν την Πρωτοχρονιά η Βαρβάκειος Αγορά μετατρέπεται στο απόλυτο πρωτοχρονιάτικο dance floor! Ο Δήμος Αθηναίων και οι Street Outdoors μας προσκαλούν στο μεγαλύτερο και πιο ιδιαίτερο ΝΥΕ party της πόλης, όπου καταξιωμένοι DJ και παραγωγοί αναλαμβάνουν τα decks και μοιράζουν upbeat μουσική για χορό ως το πρωί. Από την καρδιά της Αθήνας, υποδεχόμαστε όλοι μαζί το 2024 με τις πιο θερμές ευχές και τα πιο ζεστά χαμόγελά μας, στην πιο λαμπερή βραδιά του έτους!"

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

The Meet Market #EasterEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Cityλάιφ 27.04.2024
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 27/04 έως 28/04

Main ‑ event TEDxAUTH 2024: Osmosis

Cityλάιφ 27.04.2024
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ.28/04

Ανακοίνωση προβολών Horrorant Film Festival 2024!

Σινεμά Προχτές
ΕΛΙΖΕαπό 18/04 έως 28/047

Έρχεται το Hobby Festival 2024

Cityλάιφ 24.04.2024
ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥαπό 26/04 έως 28/04

Flea Market

Cityλάιφ 24.04.2024
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 27/04 έως 28/04

#JobDay Δήμου Παύλου Μελά

Cityλάιφ 22.04.2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ26/04

Vinyl Market

Cityλάιφ 21.04.2024
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 26/04 έως 28/04

Η Πεντάμορφη και το Τέρας ‑ Κλασικό Μπαλέτο

Θέατρο+Χορός 19.04.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΘΕΑΤΡΟΝ ΑΙΘ. ΑΝΤΙΓΟΝΗαπό 17/05 έως 19/0515