E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Release Athens 2024 / Thievery Corporation & Black Pumas

Δημοσίευση 20/12/2023 | 23:23

Release Athens 2024 / Thievery Corporation & Black Pumas
ΑΘΗΝΑ - Πλατεία Νερού Φάληρο
Ημερομηνία: 09/07/2024
ΙΟΥΛ 2024
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Ωρα προσέλευσης: 17:30

Εισιτήρια από 35€


ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas, την Τρίτη 9 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού, σε μία ημέρα αφιερωμένη στους ήχους της downtempo / dub / electronica και της soul.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas, την Τρίτη 9 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού, σε μία ημέρα αφιερωμένη στους ήχους της downtempo / dub / electronica και της soul. Γνωστοί και αγαπημένοι του ελληνικού κοινού οι πρώτοι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι δεύτεροι, σε μία από τις ελάχιστες εμφανίσεις που θα πραγματοποιήσουν το καλοκαίρι στην Ευρώπη, υπόσχονται να μας χαρίσουν ένα από τα πιο σημαντικά και χορευτικά shows της φετινής χρονιάς. Μαζί τους, το πολυμελές supergroup από τη Νέα Υόρκη, οι υπέροχοι The Budos Band.

Οι Thievery Corporation, το πρωτοποριακό ντουέτο από τη Washington, είναι μια από τις σταθερές αξίες της ηλεκτρονικής μουσικής, εδώ και χρόνια, με μια ανεξάντλητη δεξαμενή επιρροών που ξεκινά από τις παραδόσεις της dub/reggae και φτάνει έως τη jazz και την bossanova των 60s. Ιδρύθηκαν το 1995, από τον Rob Garza και τον Eric Hilton, και στις δεκαετίες που ακολούθησαν όχι μόνο εξελίχθηκαν σε ένα από τα πιο επιτυχημένα ονόματα του είδους, αλλά καθόρισαν την downtempo/trip hop σκηνή με τις καινοτόμες παραγωγές και τα εξαιρετικά τραγούδια τους.

Η πορεία τους ξεκίνησε με το κλασικό πλέον, “Sounds From The Thievery Hi-Fi” (1996), το οποίο έθεσε τα θεμέλια για τον χαρακτηριστικό τους ήχο και για όσα θα ακολουθούσαν. Τα “Mirror Conspiracy” (2000), “Richest Man In Babylon” (2002), “The Cosmic Game” (2005), καθώς και τα πιο πρόσφατα “The Temple of I & I” (2017) και “Treasures From the Temple” (2018), αποθεώθηκαν από τον μουσικό Τύπο, ενώ το ντουέτο κέρδισε ένα αφοσιωμένο κοινό που πλέον τους ακολουθεί σε κάθε τους βήμα.

Στις τρεις δεκαετίες της καριέρας τους, οι Thievery Corporation έγιναν γνωστοί για τις μαγευτικές ζωντανές εμφανίσεις τους, κατακτώντας τις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές του κόσμου, μαγνητίζοντας το κοινό με το προσωπικό και πάντα πολυσυλλεκτικό ήχο τους.

Oι Black Pumas δημιουργήθηκαν το 2017, στο Texas, από τον τραγουδοποιό Eric Burton και τον κιθαρίστα - παραγωγό Adrian Quesada. Εμφανίστηκαν στο προσκήνιο με το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 2019, το οποίο όχι μόνο αναγνωρίστηκε ως μια από τις κορυφαίες κυκλοφορίες της χρονιάς αλλά τους βρήκε και υποψήφιους για Grammy στην κατηγορία “Album of the Year”.

Συνδυάζοντας στοιχεία soul, funk, R&B και ψυχεδελικού ροκ, οι Black Pumas, χάρις τα υπέροχα φωνητικά του Burton και τις αριστοτεχνικές ενορχηστρώσεις του Quesada, κατάφεραν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να συγκεντρώσουν έξι ακόμα υποψηφιότητες για Grammy, να υπογράψουν μερικά από τα κορυφαία τραγούδια των τελευταίων ετών (“Colors”, “Black Moon Rising”, “Fire”) και να πραγματοποιήσουν sold-out περιοδείες σε Αμερική και Ευρώπη.

Φέτος, το γκρουπ ετοιμάζεται για μια νέα παγκόσμια περιοδεία, έχοντας στις αποσκευές του τον πολυαναμενόμενο δεύτερο δίσκο τους που κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες. Το “Chronicles of a Diamond”, είναι ένα εντυπωσιακό νέο βήμα, γεμάτο δύναμη, πάθος και περισσότερη πρωτοτυπία από ποτέ. Τα πρώτα δύο singles του άλμπουμ, “More Than A Love Song” και “Mrs. Postman”, έχουν ήδη ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια streams και έχουν κατακτήσει την κορυφή στο αμερικανικό αλλά και το εγχώριο ραδιόφωνο.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους Black Pumas στην παρθενική τους εμφάνιση στην Ελλάδα, ανάμεσα στα ελάχιστα shows που θα δώσουν το καλοκαίρι στην Ευρώπη, σε μια βραδιά που θα μας μείνει αξέχαστη. 

Με έδρα τους το Staten Island της Νέα Υόρκης και αφετηρία την αγάπη τους για το funk του James Brown, το afrobeat του Fela Kuti και την Ethio-jazz του Mulatu Astatke, οι The Budos Band δημιούργησαν έναν ξεχωριστό ήχο που τους οδήγησε στη θρυλική Daptone Records, όπου κυκλοφόρησαν μερικούς από τους κορυφαίους δίσκους του είδους τα τελευταία 20 χρόνια.

Μέσα σε αυτό το διάστημα έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους, ως session μουσικοί, σε όλα τα μεγάλα ονόματα της σκηνής, από τον Charles Bradley και τη Sharon Jones, μέχρι την Amy Winehouse και τον Lee Fields, ενώ χάρις στην πλούσια δισκογραφία τους απέκτησαν πολλούς διάσημους οπαδούς όπως η Madonna (η οποία τους κάλεσε να παίξουν στο πάρτι γενεθλίων της), ο Iggy Pop και οι Wu-Tang Clan.

Το 2023, ξεκίνησαν ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο της πορείας τους, ιδρύοντας τη Diamond West Records και κυκλοφορώντας το EP “Frontier’s Edge”, το οποίο προσφέρει μια ακόμα πιο περιπετειώδη διάσταση στον ήχο τους.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρλεκιν: Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα και ο μοναδικός Έλληνας συγγραφέας με ψευδώνυμο

Paper 27.04.2024
Τα Αρλεκιν μας αποχαιρετούν: H ιστορία των πιο πετυχημένων βιβλίων περιπτέρου

The Bear: Η σειρά που οφείλεις στον εαυτό σου να ξεκινήσεις

TV Σειρές 27.04.2024
Ανάγκασε εκατομμύρια τηλεθεατές να κολλήσουν μαζί της

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper Προχτές
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την