E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Release Athens 2024 / Megadeth

Δημοσίευση 20/12/2023 | 23:23

Release Athens 2024 / Megadeth
ΑΘΗΝΑ - Πλατεία Νερού Φάληρο
Ημερομηνία: 14/06/2024
ΙΟΥΝ 2024
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ωρα προσέλευσης: 17:30

Εισιτήρια από 55€


ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Τo Release Athens υποδέχεται τους Megadeth, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού.

Τo Release Athens υποδέχεται τους Megadeth, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. Η μπάντα του «αρχιτέκτονα» Dave Mustaine καθόρισε το heavy metal και συνεχίζει να το κάνει μέχρι σήμερα, 40 χρόνια μετά το ξεκίνημά της. Μέλος των περίφημων Big Four της thrash-metal σκηνής και ένα από τα κορυφαία και πιο επιτυχημένα ονόματα του σκληρού ήχου, επιστρέφουν στη χώρα μας μετά από πολλά χρόνια για να παρουσιάσουν ένα show γεμάτο τραγούδια-ύμνους! Μαζί τους, οι βάρδοι του progressive power metal, οι Blind Guardian.
 

Περισσότερα ονόματα για τη συγκεκριμένη ημέρα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το όνομα Megadeth αποτελεί από μόνο του ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της heavy metal ιστορίας και ξεκίνησε να γράφεται αμέσως μετά την πολυσυζητημένη αποχώρησή του Dave Mustaine από τους Metallica. Συνθέτης, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, πολλών κομματιών στους δύο πρώτους δίσκους των τελευταίων, ο 22χρονος κιθαρίστας, πεινασμένος για μουσική και δημιουργία, αποφάσισε να σχηματίσει τη μπάντα και να ακολουθήσει τη δική του μοναδική πορεία.

Τιθασεύοντας τον ήχο του NWOBHM, προσδίδοντάς του ριζικά ταχύτερα riffs, μαζί με μοναδική τεχνική ευελιξία, περίπλοκες συνθέσεις και την αρχέγονη ενέργεια του punk, ο Mustaine δε σταμάτησε ποτέ να οραματίζεται νέους δρόμους στη σκληρή μουσική.

Από το ντεμπούτο, "Kil ling Is My Business… And Business Is Good!" (1985), και το σερί αριστουργημάτων, "Peace Sells… But Who's Buying" (1986), “So Far, So Good… So What!” (1988), "Rust In Piece" (1990), "Countdown To Extinction" (1992), "Youthanasia" (1994), μέχρι τα ασυμβίβαστα "Cryptic Writings" (1997) και "The System Has Failed" (2004), η σφοδρότητα των Megadeth δεν ελάττωσε ποτέ ταχύτητα, συναρπάζοντας τους metal fans και ξεπερνώντας τα 50 εκατομμύρια πωλήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο περσινός, 16ος δίσκος τους, "The Sick, The Dying… And The De ad!” είναι η φυσική συνέχεια, του βραβευμένου με Grammy, "Dystopia" (2016) και μια ξεκάθαρη αναφορά στη νικητήρια μάχη του ηγέτη της μπάντας με τον καρκίνο του λάρυγγα. «Πλέον νιώθω περισσότερη ενέργεια από ποτέ» δηλώνει ο Dave και το αποδεικνύει, μαζί με ολόκληρη την μπάντα, επί σκηνής αφήνοντας τους πάντες άναυδους.

Ετοιμαστείτε για ατελείωτο headbanging με τα εμβληματικά "Hangar 18", "A Tout Le Monde", "Tornado of Souls", "Symphony of Destruction", "Peace Sells", "Holy Wars… The Punishment Due", "In My Darkest Hour", "She-Wolf", "Wake Up Dead", "Sweating Bullets", σε μία ακόμα πραγματικά μεγάλη ημέρα του heavy ήχου!

Οι Blind Guardian δημιουργήθηκαν το 1984, στο Krefeld της Γερμανίας, από τον Hansi Kürsch και τον André Olbrich και έκτοτε εξελίχθηκαν σε ένα από τα πιο πρωτοποριακά και καθοριστικά συγκροτήματα του ευρωπαϊκού metal.

Με μια εντυπωσιακή δισκογραφία που κορυφώθηκε στα 90s, προσφέροντάς μας ένα αξεπέραστο κουαρτέτο δίσκων (“Tales From The Twilight World”, “Somewhere Far Beyond”, “Imaginations From The Other Side” και “Nightfall in Middle-Earth”), οι Blind Guardian άφησαν το στίγμα τους στο metal στερέωμα χάρις στην ικανότητά τους να δημιουργούν έναν ολόκληρο κόσμο βασιζόμενοι στις μεγαλειώδεις συνθέσεις τους, στις μοναδικές μελωδίες τους και τα χαρακτηριστικά φωνητικά του Kürsch.

Ο πιο πρόσφατος δίσκος τους, “The God Machine”, κυκλοφόρησε το 2022 και βρίσκει το γκρουπ σε δαιμονιώδη φόρμα αφού πρόκειται για μια ακόμα εντυπωσιακή δουλειά που πατάει γερά στο ένδοξο παρελθόν των Γερμανών αλλά, ταυτόχρονα, φέρνει στο σήμερα το διαχρονικό ήχο τους.

Φέτος, αυτοί οι περιπλανώμενοι παραμυθάδες (όπως χαρακτηρίζονται συχνά), γιορτάζουν 40 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στον κόσμο του metal και επιστρέφουν στην τεράστια σκηνή της Πλατείας Νερού όπου, μαζί με τους headliners Megadeth, θα προσφέρουν ένα ακόμα ανατριχιαστικό show γεμάτο δυνατά riffs και υπέροχες ιστορίες.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρλεκιν: Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα και ο μοναδικός Έλληνας συγγραφέας με ψευδώνυμο

Paper 27.04.2024
Τα Αρλεκιν μας αποχαιρετούν: H ιστορία των πιο πετυχημένων βιβλίων περιπτέρου

The Bear: Η σειρά που οφείλεις στον εαυτό σου να ξεκινήσεις

TV Σειρές 27.04.2024
Ανάγκασε εκατομμύρια τηλεθεατές να κολλήσουν μαζί της

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper Προχτές
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την