E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι συνέβη στο μέντιουμ που προέβλεψε τη δολοφονία του Τζον Κένεντι;

Έδωσε το όνομά της σε ένα φαινόμενο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/12/2023 | 00:12

Τι συνέβη στο μέντιουμ που προέβλεψε τη δολοφονία του Τζον Κένεντι;
@wikipedia.org

Τρεις ημέρες αφότου ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ δολοφόνησε τον Πρόεδρο Τζον Φ. Κένεντι στο Ντάλας στις 22 Νοεμβρίου 1963, η εφημερίδα The World News της Βιρτζίνια, είχε μια είδηση με τίτλο «Ο θάνατος του Κένεντι είχε προβλεφθεί».

Ισχυρίστηκε ότι το «μέντιουμ» Jeane Dixon είχε προβλέψει τη δολοφονία του Κένεντι σε ένα άρθρο του 1956 στο Parade Magazine. Τον Μάιο του 1956, η Dixon προέβλεψε ότι ένας Δημοκρατικός θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές του 1960 αλλά «θα δολοφονηθεί ή θα πέθαινε στην εξουσία, αν και όχι απαραίτητα στην πρώτη του θητεία».

Η σχεδόν ακριβής πρόβλεψη της Dixon ήταν αρκετή για να ξεκινήσει την καριέρα της ως μέντιουμ σε εθνικό επίπεδο. Θα γινόταν φίλη με δύο προέδρους των ΗΠΑ, θα έγραφε πολλά βιβλία με μεγάλες πωλήσεις, θα είχε μια μακροχρόνια στήλη αστρολογίας σε εφημερίδα και θα γινόταν βασική πρωταγωνίστρια σε talk show πριν από τον θάνατό της σε ηλικία 79 ετών το 1997. Μετά τον θάνατό της, ο οικονομικός της σύμβουλος άνοιξε ένα μουσείο στη Βιρτζίνια αφιερωμένο σε αυτήν.

Η Jeane Dixon γεννήθηκε ως Jeane Pinckert στο Ουισκόνσιν το 1904 και σύντομα ισχυρίστηκε ότι ήταν προικισμένη με ψυχικές ικανότητες από την παιδική της ηλικία. «Ήμουν πάντα μέντιουμ», είπε στους Los Angeles Times. Μεγάλωσε στην Καλιφόρνια και το 1939 παντρεύτηκε τον James Dixon. Το ζευγάρι μετακόμισε στην Ουάσιγκτον DC τη δεκαετία του 1940, και εκεί διηύθυνε μια εταιρεία ακινήτων. Στην πρωτεύουσα, η καριέρα της ως μέντιουμ απογειώθηκε.

Έγινε γνωστή ως "Seeress of Washington" και συγκέντρωσε φίλους και πελάτες υψηλού προφίλ όπως ο Ronald και η Nancy Reagan και ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Strom Thurmond. Συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον στον Λευκό Οίκο το 1972. H Dixon βρισκόταν συχνά και με τον διευθυντή του FBI, Έντγκαρ Χούβερ.

Είχε μια καθημερινή στήλη αστρολογίας, έγραψ ε επτά βιβλία, συνεργάστηκε με τον Milton Bradley σε ένα παιχνίδι και παρέμενε στο προσκήνιο μέχρι τον θάνατό της το 1997. Οι προβλέψεις της, που συχνά ήταν λανθασμένες, έγιναν πιο αποκαλυπτικές καθώς περνούσαν τα χρόνια. Σύμφωνα με την Daily Telegraph, ισχυρίστηκε ότι ο κόσμος θα τελειώσει κοντά στο 2020.

Η Jeane Dixon κατάφερε να βγει και μέσα από ένα οικονομικό σκάνδαλο τη δεκαετία του 1970, όταν τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η φιλανθρωπική της οργάνωση, Children for Children, είχε ξοδέψει τα περισσότερα από τα κεφάλαιά της σε μισθούς και προαγωγές, με ελάχιστα αποτελέσματα. Η καριέρα της συνεχίστηκε ωστόσο, με τις προβλέψεις της να εμφανίζονται στα ταμπλόιντ των σούπερ μάρκετ τη δεκαετία του 1990.

Πέθανε από καρδιακή προσβολή το 1997 και ζήτησε να σκορπίσουν οι στάχτες της στο όρος Ρενιέ στην πολιτεία της Ουάσιγκτον. Η φήμη της ήταν τέτοια που ο μαθηματικός John Paulos έδωσε το όνομά της σε ένα φαινόμενο. Αυτό ήταν το φαινόμενο Jeane Dixon, το οποίο συμβαίνει όταν οι άνθρωποι εστιάζουν σε μερικές σωστές προβλέψεις και παραβλέπουν πολλές λάθος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο