E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιαγιά «Σκρουτζ»: Βάζει την οικογένειά της να πληρώσει για το εορταστικό τραπέζι και φέτος ... αύξησε την τιμή

Μια γιαγιά από τη Βρετανία που χρέωσε την οικογένειά της για το χριστουγεννιάτικο δείπνο πέρυσι, ανέβασε τις τιμές της για το 2023...λόγω πληθωρισμού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/12/2023 | 14:35

Γιαγιά «Σκρουτζ»: Βάζει την οικογένειά της να πληρώσει για το εορταστικό τραπέζι και φέτος ... αύξησε την τιμή

Η Καρολάιν Ντάντριτζ, 63 ετών, έγινε διάσημη στο παρελθόν επειδή έβαζε τους ενήλικες συγγενείς της να πληρώνουν έως και 15 λίρες για το εορταστικό τραπέζι, ενώ τα μικρότερα εγγόνια της καλούνταν να καταβάλλουν... 2,50 λίρες το καθένα.

Φέτος τον Δεκέμβριο ωστόσο αναγκάστηκε να ανεβάσει...τις τιμές για να καλύψει το αυξημένο κόστος ζωής και τις τιμές των τροφίμων που είναι στα ύψη

Η Καρολάιν από το Φεργουότερ του Κάρντιφ, περιέγραψε τις τιμές σε ένα κατάστημα τροφίμων υπό το τρέχον κλίμα ως «απλά φρικιαστικές». Η ευρηματική γιαγιά είχε για πρώτη φορά την ιδέα να βάζει τους καλεσμένους της να πληρώνουν για το δείπνο της με γαλοπούλα όταν πέθανε ο σύζυγός της το 2015.

Μάλιστα αναγκάζει ακόμη και τα αγαπημένα της πρόσωπα να μεταφέρουν τα χρήματα κατευθείαν στον τραπεζικό της λογαριασμό, γιατί είναι πιο εύκολο να «παρακολουθήσει αν κάτι πάρει στραβά». Το 2022 λοιπόν οι δύο γιοι της χρεώθηκαν από 15 λίρες έκαστος, οι τρεις κόρες της από 10 λίρες, τα τέσσερα εγγόνια της άνω των πέντε 5 λίρες και τα δύο τρίχρονα εγγόνια της 2,5 λίρες.

Οι γιοι της επιβαρύνθηκαν περισσότερο επειδή είναι πλήρους απασχόλησης, ενώ οι κόρες της που εργάζονται με μερική απασχόληση, καθώς φροντίζουν παράλληλα τις οικογένειές τους είχαν...έκπτωση. Το εορταστικό δείπνο για το 2023 ωστόσο θα είναι ελαφρώς διαφορετικό, αποκάλυψε.

«Έχω ανεβάσει τις τιμές για τα κορίτσια (φέτος) κατά 2 λίρες, επειδή δέχθηκα επικρίσεις από ορισμένους ανθρώπους που έλεγαν ότι έχω σεξιστική συμπεριφορά, όχι ότι ακούω την κοινή γνώμη, ιδιαίτερα», είπε Καρολάιν. Μιλώντας στο BBC Radio 5 Live, πρόσθεσε ότι ακόμη και η αύξηση των τιμών της εξακολουθεί να μην καλύπτει το ποσό που χρεώνουν τα σουπερμάρκετ.

«Δεν είμαι σίγουρη ότι θα γίνει, γιατί όταν αγοράζεις μερικά κομμάτια, ο λογαριασμός φθάνει στις 30 ή 40 λίρες και η σακούλα δεν είναι καν γεμάτη. Δεν πρόκειται ούτε για χριστουγεννιάτικα πράγματα, αλλά απλώς για γενικές αγορές – είναι απλώς φρικιαστικό και αναρωτιέσαι πού θα καταλήξουν όλα».

Η ευφάνταστη γιαγιά υποστηρίζει ότι, είτε με πληθωρισμό είτε όχι, οι αμοιβές της εξακολουθούν να έχουν καλή σχέση ποιότητας-τιμής, δεδομένου ότι η εορταστική της παράδοση διαρκεί από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι την 26η Δεκεμβρίου. Παλαιότερα περιλάμβανε έναν μίνι μπουφέ με σάντουιτς πριν από ένα δείπνο με γαλοπούλα με όλα τα συμπαρομαρτούντα στις 25 Δεκεμβρίου, μαζί με ένα ψητό με ξηρούς καρπούς και μια επιλογή από τέσσερα επιδόρπια.

Κανονικά ακολουθεί ένας πλήρης μπουφές στις 26 Δεκεμβρίου. «Κάνω επίσης φαγητό για τους γονείς μου και τους το πηγαίνω- το βρίσκουν λίγο υπερβολικό να έρχονται εκείνοι». Η Κάρολάιν πρόσθεσε ότι, ενώ καταλαβαίνει εκείνους που την αποκαλούν Σκρουτζ, πολλοί θεωρούν ότι η ιδέα της είναι εκπληκτική. «Υπήρχαν τα συνηθισμένα τρολ, αλλά κάποιοι θεώρησαν ότι ήταν πολύ καλή ιδέα - είπαν μάλιστα ότι θα την υιοθετήσουν και οι ίδιοι», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι διάσημοι που έχουν τη φήμη στο Χόλυγουντ πως φιλούν καλύτερα από όλους

Tabloid 21.06.2025
Συνάδελφοι τους celebrity λένε τα καλύτερα λόγια!

Η Σάρον Στόουν φωτογραφήθηκε τόπλες για εξώφυλλο περιοδικού στα 67 της

Tabloid Χτες
Η Χολιγουντιανή σταρ προχώρησε σε ακόμα μια τολμηρή φωτογράφιση

Βαρύ πένθος για την Βρισηίδα Ανδριώτου

Tabloid Χτες
Η Βρισηίδα Ανδριώτου «έχασε» πολύ αγαπημένο της πρόσωπο

Η Εύη Βατίδου δάκρυσε για τον Αλέξη Κούγια: «Πλέον είμαι σίγουρη ότι δε με αγάπησε ποτέ»

Tabloid Χτες
Πολλά δεν ξέρετε για τον Κούγια και δεν θα τα μάθει και κανείς, πρόσθεσε μεταξύ άλλων

Πώς είναι η Δάφνη Σημίτη σήμερα; Η πρώτη δημόσια εμφάνιση 5 μήνες μετά το θάνατο του συζύγου της

Tabloid Χτες
Η χήρα του πρώην πρωθυπουργού εμφανίστηκε στο Ηρώδειο

Τζούλια Νόβα: Κάνει βόλτες στα σοκάκια της Μυκόνου και «μαγνητίζει» τα βλέμματα

Tabloid Χτες
Εκθαμβωτική σε μια ακόμη εμφάνισή της η Τζούλια Νόβα

Μάριος Αθανασίου: «Είχα ανάγκη να πάω για δουλειά στην οικοδομή, το χρειαζόμουν για να αδειάσει το μυαλό μου»

Celebrity Stories Χτες
Δούλεψα ως εργάτης στην οικοδομή. Είχα κουραστεί με το περιβάλλον μου, με το πώς ήμουν στην ζωή μου, στις συναναστροφές μου

Κόνι Μεταξά: «Δεν έχουμε επαγγελματική σχέση με τον Μάριο αλλά φιλική, δεν πιστεύω ότι ο έρωτας με έρωτα περνάει»

Celebrity Stories Χτες
Πρέπει να κάτσεις, να βράσεις στο ζουμί σου, να καταλάβεις τι έγινε και μετά να ξαναψάξεις τον έρωτα