E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί η πρωθυπουργός της Ιταλίας τα έβαλε με την γνωστή influencer Κιάρα Φεράνι;

H κορυφαία influencer της Ιταλίας με 29,7 εκατομμύρια followers

Δημοσίευση 19/12/2023 | 17:18

Γιατί η πρωθυπουργός της Ιταλίας τα έβαλε με την γνωστή influencer Κιάρα Φεράνι;

Ένα από τα πρόσωπα που έχει βάλει στο στόχαστρό της η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, είναι η Ιταλίδα influencer, Κιάρα Φεράνι. Η Μελόνι έστρεψε τα πυρά της στη Φεράνι, αν και χωρίς να την κατονομάζει, έπειτα από το πρόστιμο που επέβαλε στην influencer η επιτροπή ανταγωνισμού της Ιταλίας την περασμένη εβδομάδα, κατηγορώντας την για παραπλανητική διαφημιστική καμπάνια που αφορούσε ιταλικά χριστουγεννιάτικα κέικ, τα γνωστά πανετόνε.

Σημειώνεται ότι σε επίπεδο απήχησης στον κόσμο, η Φεράνι είναι ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος καθώς είναι η κορυφαία influencer της Ιταλίας με 29,7 εκατομμύρια followers στο Instagram.

Τα πανάκριβα πανετόνε

"Τα πραγματικά μοντέλα που πρέπει να ακολουθήσετε δεν είναι οι influencers που βγάζουν πολλά χρήματα φορώντας ακριβά ρούχα ή ακόμη και προωθώντας πανακριβά πανετόνε, που κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι πωλούνται για φιλανθρωπία", είπε η Μελόνι, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στη Φεράνι.

Η ιστορία ξεκίνησε με την επιτροπή ανταγωνισμού της Ιταλίας να επιβάλει πρόστιμο σχεδόν 1,1 εκατ. ευρώ, σε εταιρείες που ελέγχονται από την 36χρονη Φεράνι, επειδή κρίθηκε ότι εξαπάτησαν τους καταναλωτές, κάνοντας τους να πιστέψουν ότι μέρος των χρημάτων που δαπανούσαν για αγοράσουν ένα χριστουγεννιάτικο panettone θα πήγαινε σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για τον καρκίνο των οστών σε νοσοκομείο του Τορίνο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η αντιμονοπωλιακή αρχή της Ιταλίας επέβαλε πρόστιμο 420.000 ευρώ στον παρασκευαστή του εν λόγω κέικ, την εταιρεία Balocco. Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι η Balocco είχε καταβάλει μια εφάπαξ πληρωμή 50.000 ευρώ στο νοσοκομείο μήνες πριν από την κυκλοφορία του "κέικ Φεράνι", συνεπώς οι πωλήσεις του προϊόντος που προωθούσε η influencer, δεν είχαν καμία σχέση με δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η Balocco δήλωσε ότι διαφωνεί με την απόφαση της ρυθμιστικής αρχής και επιφυλάχθηκε να λάβει μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γρηγόρης Γκουντάρας: «Βίασαν το σπίτι και την οικογένεια μας»

Tabloid 05.07.2025
Με τρεμάμενη φωνή ο παρουσιαστής βιντεοσκόπησε δωμάτιο του σπιτιού και περιέγραψε πως οι διαρρήκτες πήραν και τους κουμπαράδες των παιδιών του

Λιάγκας – Καλύβα: «Τον φίλησε και έφυγε τρέχοντας» – Την έχει κάνει block στο Instagram;

TV Buzz 05.07.2025
Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η φετινή τηλεοπτική σεζόν για την εκπομπή Το Πρωινό

Νίκος Μάνεσης: Δεν άξιζε αυτό το τέλος στον Γιώργο Παπαδάκη

Media 05.07.2025
«Τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς, όπως παρουσιάστηκαν. Δεν θα πω λεπτομέρειες»

Εύα Λονγκόρια: Μας… κολάζει η 50χρονη ηθοποιός με το μικροσκοπικό μπικίνι της

Tabloid 05.07.2025
Η Λονγκόρια, η οποία έχει κατοικία στην πόλη Marbella, φωτογραφήθηκε πριν από λίγες ημέρες φορώντας ένα μαγιό με λεοπάρ μοτίβο που άφηνε ελάχιστα στη φαντασία

Ραντεβού για ξεμαλλιάσματα στο First Dates:Του «χρέωσε» ότι κοιτούσε άλλες, «αγενής, του πέφτω πολύ»

Media 05.07.2025
Το ραντεβού του Τάσου και της Βαλεντίνας στο First Dates δεν πήγε και τόσο καλά, με την νεαρή κοπέλα να τον κατηγορεί ότι φλέρταρε με άλλες.

Ζήσης Ρούμπος: «Τον Μάιο του 2024 διαγνώστηκα με καρκίνο του δέρματος»

Tabloid 05.07.2025
Είμαι από τους τυχερούς που το ανακάλυψαν τυχαία, πρόσθεσε ο κωμικός

Βίντεο: Ρίγη συγκίνησης στη συναυλία των Οasis στο Κάρντιφ, αφιέρωσαν το «Live Forever» στον αδικοχαμένο Ζότα

Social 05.07.2025
To θρυλικό συγκρότημα, την πρώτη νύχτα της επανένωσής του, απέτισε φόρο τιμής στον επιθετικό της Λίβερπουλ που σκοτώθηκε σε τροχαίο