E-Daily

Η γυναίκα που υιοθέτησε την κολλητή της

Η ιστορία της Νοτιοκορεάτισσας που έγινε μητέρα της καλύτερής της φίλης

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 20/12/2023 | 00:19

Macau Business TV

Μια Νοτιοκορεάτισσα έγινε πρωτοσέλιδο διεθνών ειδήσεων επειδή υιοθέτησε νόμιμα την ενήλικη καλύτερή της φίλη, αφου μια περιπέτεια υγείας την έκανε να συνειδητοποιήσει ότι χρειάζονταν μια ισχυρότερη σχέση για να μπορεί να φροντίζει κάποιον.

Η 44χρονη Eun Seo-ran μεγάλωσε σε μια στερεότυπη νοτιοκορεάτικη πατριαρχική οικογένεια στην οποία ο πατέρας της ήταν ο τροφοδότης και η μητέρα της παραδόθηκε στο ρόλο της νοικοκυράς, υπηρετώντας την οικογένεια του συζύγου της. Η μαμά της όμως ποτέ δεν της επέτρεψε καν να μπει στην κουζίνα ως νεαρή κοπέλα και πάντα της έλεγε να διατηρήσει την ελευθερία της και να μην συμβιβαστεί με κάτι που δεν την καλύπτει. Η Eun Seo-ran ορκίστηκε να μην καταλήξει ποτέ σαν τη μητέρα της και αποφάσισε να μην παντρευτεί ή να κάνει παιδιά.

Μέχρι σήμερα, πιστεύει ότι θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους της να παντρευτεί, αλλά καταλαβαίνει επίσης ότι υπάρχουν καταστάσεις όπου τα μέλη της οικογένειας είναι τα μόνα που μπορούν να βοηθήσουν…

Το 2016, αφού μετακόμισε στην αγροτική Jeolla για να ξεφύγει από το άγχος της ζωής στην πόλη και να είναι πιο κοντά στη φύση, η Eun Seo-ran συνάντησε τη Lee Eor-rie, μια γυναίκα που είχε μετακομίσει εκεί για πολύ παρόμοιους λόγους. Έγιναν κολλητές φίλες και μέσα σε ένα χρόνο συγκατοίκησαν για να μοιράζονται έξοδα και παρέα. Μοιράζονταν την αγάπη τους για τα φυτά, τη χορτοφαγική μαγειρική και τα έργα DIY, και ήταν και οι δύο ευτυχώς single!

Οι δύο γυναίκες αποφάσισαν ότι το να ζήσουν μαζί μετριάζει την ανασφάλεια του να ζουν μόνες τους, ενώ φρόντισαν και οι δύο να έχουν κάποιον να τους πάρουν στα βαθιά τους γεράματα ή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Χρειάστηκαν μόνο μερικοί μήνες για να εναρμονίσουν τον τρόπο ζωής τους και παρόλο που δεν είχαν ρομαντική σχέση, άρχισαν να συμπεριφέρονται σαν οικογένεια. Μοιράζονταν τους λογαριασμούς και τις δουλειές του σπιτιού.

Πριν από μερικά χρόνια, όταν η Eun Seo-ran κατέληξε στο νοσοκομείο λόγω χρόνιων πονοκεφάλων, συνειδητοποίησε ότι η νομοθεσία της Νότιας Κορέας επιτρέπει μόνο στα μέλη της οικογένειας να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για τον ασθενή ή ακόμη και να τους επισκέπτονται στο νοσοκομείο. Ήταν ένα ξύπνημα, που άφησε και τις δύο γυναίκες να αναρωτιούνται τι θα γινόταν με το σχέδιό τους να φροντίσουν η μία την άλλη - αν δε μπορούν να παίρνουν αποφάσεις η μία για την άλλη...

«Η οικογένεια που ορίζεται από τον ισχύοντα νόμο βασίζεται ουσιαστικά στη σeξουαλική ένωση, και εκείνες που προέρχονται από αυτή τη σeξουαλική ένωση, δηλαδή τα παιδιά», είπε ο Eun Seo-ran στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Αλλά νομίζω ότι και άλλες σχέσεις έχουν μεγάλη σημασία. Έτσι, πιστεύω ότι αυτό το άτομο θα μπορούσε πράγματι να είναι η οικογένειά μου!».

Στην αρχή, οι δύο φίλες σκέφτηκαν την ιδέα να προσποιηθούν πως εχουν δεσμό για να μπορέσουν να παντρευτούν, αλλά η Νότια Κορέα δεν αναγνωρίζει τους γάμους ομοφυλόφιλων, έτσι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι οι υιοθεσίες ενηλίκων είναι γελοία εύκολο να γίνουν!

Το μόνο που έπρεπε να κάνει η Eun Seo-ran ήταν να αποδείξει ότι ήταν μεγαλύτερη από την 38χρονη Lee Eor-rie, λαμβάνοντας την έγκριση της μητέρας της και όχι το βιολογικό της παιδί. Μόλις υποβλήθηκαν τα έγγραφα, η διαδικασία υιοθεσίας κράτησε μόνο 24 ώρες.

Η ιστορία της Νοτιοκορεάτισσας που έγινε μητέρα της καλύτερής της φίλης εξαπλώθηκε αστραπιαία και ενέπνευσε την Eun Seo-ran να γράψει ένα απομνημόνευμα με τίτλο «I Adopted a Friend»!

Αν και οι υιοθεσίες ενηλίκων είναι σπάνιες, αυτή είναι στην πραγματικότητα η δεύτερη τέτοια περίπτωση μετά την ιστορία της κληρονόμου του Hermes που προσπαθεί να υιοθετήσει τον πρώην κηπουρό του!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο