E-Daily

Η γυναίκα που υιοθέτησε την κολλητή της

Η ιστορία της Νοτιοκορεάτισσας που έγινε μητέρα της καλύτερής της φίλης

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 20/12/2023 | 00:19

Macau Business TV

Μια Νοτιοκορεάτισσα έγινε πρωτοσέλιδο διεθνών ειδήσεων επειδή υιοθέτησε νόμιμα την ενήλικη καλύτερή της φίλη, αφου μια περιπέτεια υγείας την έκανε να συνειδητοποιήσει ότι χρειάζονταν μια ισχυρότερη σχέση για να μπορεί να φροντίζει κάποιον.

Η 44χρονη Eun Seo-ran μεγάλωσε σε μια στερεότυπη νοτιοκορεάτικη πατριαρχική οικογένεια στην οποία ο πατέρας της ήταν ο τροφοδότης και η μητέρα της παραδόθηκε στο ρόλο της νοικοκυράς, υπηρετώντας την οικογένεια του συζύγου της. Η μαμά της όμως ποτέ δεν της επέτρεψε καν να μπει στην κουζίνα ως νεαρή κοπέλα και πάντα της έλεγε να διατηρήσει την ελευθερία της και να μην συμβιβαστεί με κάτι που δεν την καλύπτει. Η Eun Seo-ran ορκίστηκε να μην καταλήξει ποτέ σαν τη μητέρα της και αποφάσισε να μην παντρευτεί ή να κάνει παιδιά.

Μέχρι σήμερα, πιστεύει ότι θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους της να παντρευτεί, αλλά καταλαβαίνει επίσης ότι υπάρχουν καταστάσεις όπου τα μέλη της οικογένειας είναι τα μόνα που μπορούν να βοηθήσουν…

Το 2016, αφού μετακόμισε στην αγροτική Jeolla για να ξεφύγει από το άγχος της ζωής στην πόλη και να είναι πιο κοντά στη φύση, η Eun Seo-ran συνάντησε τη Lee Eor-rie, μια γυναίκα που είχε μετακομίσει εκεί για πολύ παρόμοιους λόγους. Έγιναν κολλητές φίλες και μέσα σε ένα χρόνο συγκατοίκησαν για να μοιράζονται έξοδα και παρέα. Μοιράζονταν την αγάπη τους για τα φυτά, τη χορτοφαγική μαγειρική και τα έργα DIY, και ήταν και οι δύο ευτυχώς single!

Οι δύο γυναίκες αποφάσισαν ότι το να ζήσουν μαζί μετριάζει την ανασφάλεια του να ζουν μόνες τους, ενώ φρόντισαν και οι δύο να έχουν κάποιον να τους πάρουν στα βαθιά τους γεράματα ή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Χρειάστηκαν μόνο μερικοί μήνες για να εναρμονίσουν τον τρόπο ζωής τους και παρόλο που δεν είχαν ρομαντική σχέση, άρχισαν να συμπεριφέρονται σαν οικογένεια. Μοιράζονταν τους λογαριασμούς και τις δουλειές του σπιτιού.

Πριν από μερικά χρόνια, όταν η Eun Seo-ran κατέληξε στο νοσοκομείο λόγω χρόνιων πονοκεφάλων, συνειδητοποίησε ότι η νομοθεσία της Νότιας Κορέας επιτρέπει μόνο στα μέλη της οικογένειας να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για τον ασθενή ή ακόμη και να τους επισκέπτονται στο νοσοκομείο. Ήταν ένα ξύπνημα, που άφησε και τις δύο γυναίκες να αναρωτιούνται τι θα γινόταν με το σχέδιό τους να φροντίσουν η μία την άλλη - αν δε μπορούν να παίρνουν αποφάσεις η μία για την άλλη...

«Η οικογένεια που ορίζεται από τον ισχύοντα νόμο βασίζεται ουσιαστικά στη σeξουαλική ένωση, και εκείνες που προέρχονται από αυτή τη σeξουαλική ένωση, δηλαδή τα παιδιά», είπε ο Eun Seo-ran στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Αλλά νομίζω ότι και άλλες σχέσεις έχουν μεγάλη σημασία. Έτσι, πιστεύω ότι αυτό το άτομο θα μπορούσε πράγματι να είναι η οικογένειά μου!».

Στην αρχή, οι δύο φίλες σκέφτηκαν την ιδέα να προσποιηθούν πως εχουν δεσμό για να μπορέσουν να παντρευτούν, αλλά η Νότια Κορέα δεν αναγνωρίζει τους γάμους ομοφυλόφιλων, έτσι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι οι υιοθεσίες ενηλίκων είναι γελοία εύκολο να γίνουν!

Το μόνο που έπρεπε να κάνει η Eun Seo-ran ήταν να αποδείξει ότι ήταν μεγαλύτερη από την 38χρονη Lee Eor-rie, λαμβάνοντας την έγκριση της μητέρας της και όχι το βιολογικό της παιδί. Μόλις υποβλήθηκαν τα έγγραφα, η διαδικασία υιοθεσίας κράτησε μόνο 24 ώρες.

Η ιστορία της Νοτιοκορεάτισσας που έγινε μητέρα της καλύτερής της φίλης εξαπλώθηκε αστραπιαία και ενέπνευσε την Eun Seo-ran να γράψει ένα απομνημόνευμα με τίτλο «I Adopted a Friend»!

Αν και οι υιοθεσίες ενηλίκων είναι σπάνιες, αυτή είναι στην πραγματικότητα η δεύτερη τέτοια περίπτωση μετά την ιστορία της κληρονόμου του Hermes που προσπαθεί να υιοθετήσει τον πρώην κηπουρό του!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ημέρα που ο Mike Tyson δάγκωσε το αυτί του Evander Holyfield

Αθλητισμός 27.07.2024
Μια περίεργη αλλά ιστορική στιγμή για τον αθλητισμό

Tι ήταν οι Δρόμοι των Νεκρών στην Ιρλανδία

Stories 27.07.2024
Πού πάνε τα πνεύματα στη μετά θάνατον ζωή; Oι Ιρλανδοί ξέρουν

Μήπως ο επόμενος πόλεμος γίνει στο διάστημα;

Stories 27.07.2024
Πόσο κοντά είμαστε στη τοποθέτηση ενός όπλου στο διάστημα;

Οι άνθρωποι μπορούν να έχουν όριο ζωής 150 ετών, αλλά πώς θα τα φτάσουν;

Νέα Εποχή 27.07.2024
Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν για πάντα, αλλά δεν έχουμε φτάσει καν στο όριο για το πόσο θα αντέξει το σώμα μας

Πώς τρεις Γαλλίδες πριγκίπισσες κατέλυσαν μια ολόκληρη δυναστεία

Πρόσωπα 27.07.2024
Τι επέφερε μια τόσο καταστροφική αλλαγή που αποδυνάμωσε και τελικά κατέστρεψε τη δυναστεία των Καπετιδών; Η απάντηση είναι, τρεις νεαρές γυναίκες.

6+1 ασυμβίβαστες γυναίκες που θα ήθελες πολύ να γνωρίσεις

Πρόσωπα 27.07.2024
Αυτά τα κορίτσια άλλαξαν τον κόσμο με το δυναμισμό και τη θέλησή τους!

Sante: Το θρυλικό ελληνικό τσιγάρο που θυμούνται όλοι

Retro Χτες
Είχαν ένα φανταστικό κόκκινο πακέτο

Οι 10+1 πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης

Stories Χτες
Υπάρχει λόγος για το +1

Όλοι οι αριθμοί των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι σήμερα

Αθλητισμός Χτες
Τα μετάλλια και οι πιο επιτυχημένες διοργανώσεις

Ποια είναι η Allyson Felix που εξαιτίας της άνοιξε παιδικός σταθμός στο Ολυμπιακό χωριό του Παρισιού

Πρόσωπα Προχτές
Η πολυβραβευμένη αθλήτρια «δεν θέλει καμία γυναίκα να αισθάνεται ότι πρέπει να επιλέξει μεταξύ του επαγγέλματος και της μητρότητας»