E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νοστράδαμος: Οι 4 προβλέψεις που είχε κάνει ο «προφήτης της καταστροφής» για το 2024

Οι προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2024 αποκαλύφθηκαν, με τον «προφήτη της καταστροφής» να μιλάει για περισσότερο πόλεμο και πείνα στον πλανήτη τη νέα χρονιά

Δημοσίευση 13/12/2023 | 09:11

Νοστράδαμος: Οι 4 προβλέψεις που είχε κάνει ο «προφήτης της καταστροφής» για το 2024

Ο Νοστράδαμος, ένας Γάλλος αστρολόγος του 16ου αιώνα, γνωστός ως «ο προφήτης της καταστροφής», είχε κάνει ορισμένες προβλέψεις για τη χρονιά που έρχεται.

Σύμφωνα με το κείμενό του από το 1555 με τίτλο «Les Propheties» («Οι προφητείες»), το 2024 φέρνει νέα παγκόσμια αναταραχή, πόλεμο στις θάλασσες, χάος στο παλάτι και ανθρωπιστική καταστροφή.

Το όραμά του για το μέλλον εκτίθεται σε 942 ποιητικούς στίχους που ονομάζονται τετράστιχα, και ενώ τα γραπτά του είναι κάπως ασαφή, έχει πιστωθεί ότι πρόβλεψε την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ, τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι, τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και την πανδημία του κορονοϊού, για να αναφέρουμε μερικά μόνο από τα «δεινά» που είχε «δει» οτι θα ενσκήψουν στην ανθρωπότητα.

Αν και κάποιοι θεώρησαν ψευδώς ότι το κείμενό του είχε προβλέψει την αποκάλυψη το 1999, τα οράματά του συνεχίστηκαν και έχουν να πουν τα παρακάτω για το 2024:

Ο πρίγκιπας Χάρι γίνεται βασιλιάς

Ένα από τα αποσπάσματα στο μακροσκελές κείμενό του λέει ότι ένας «Βασιλιάς των Νήσων» θα «διωχθεί με τη βία». Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Νοστράδαμος αναφέρεται στον βασιλιά Κάρολο Γ' της Βρετανίας. Ένα άλλο απόσπασμα που υποτίθεται οτι είναι για τον Κάρολο λέει ότι «λίγο μετά [από έναν καταστροφικό πόλεμο] ένας νέος Βασιλιάς θα χριστεί / Ο οποίος, για πολύ καιρό, θα κατευνάζει τη γη», σύμφωνα με το IFLScience.

Ο Βρετανός συγγραφέας και σχολιαστής του Νοστράδαμου Mario Reading, ο οποίος προηγουμένως είπε ότι ο Νοστράδαμος μπορεί να είχε προβλέψει τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β', ανέλυσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ' θα παραιτηθεί από το θρόνο λόγω «επίμονων επιθέσεων τόσο στον ίδιο όσο και στη δεύτερη σύζυγό του» και ο Χάρι ένας κληρονόμος που δεν έχει «τη στόφα βασιλιά» θα τον αντικαθιστούσε αντί του Ουίλιαμ, ανέφερε η Daily Mail.

Η Κίνα κάνει πόλεμο

Ο Νοστράδαμος προέβλεψε «μάχη και ναυμαχία» και είπε ότι «ένας Κόκκινος αντίπαλος θα χλωμιάσει από τον φόβο, θέτοντας τον μεγάλο Ωκεανό σε τρόμο». Κάποιοι πιστεύουν ότι ο «κόκκινος αντίπαλος» θα μπορούσε να είναι μία αναφορά στην Κίνα και την κόκκινη σημαία της.

Η «ναυμαχία» θα μπορούσε να αναφέρεται στις εντάσεις της Κίνας με την Ταϊβάν. Το Πεκίνο, η πρωτεύουσα της Κίνας, έχει το μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο.

Κλιματική καταστροφή

Το κλιματικό χάος έχει ήδη ξεκινήσει με καταστροφικές πυρκαγιές, θερμοκρασίες ρεκόρ πλημμύρες και ξηρασίες να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, ειδικά το 2023. Ο Νοστράδαμος προβλέπει ότι η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη.

«Η ξερή γη θα ξεραθεί περισσότερο και θα υπάρξουν μεγάλες πλημμύρες όταν τη δεις», έγραψε. Προέβλεψε επίσης ακραία καιρικά φαινόμενα και πείνα στον κόσμο. «Πολύ μεγάλος λιμός μέσα από ένα ολέθριο κύμα», είπε.

Ένας νέος Πάπας

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα μπορούσε σύντομα να έχει αντικαταστάτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις του αστρολόγου. «Μέσα από το θάνατο ενός πολύ ηλικιωμένου Ποντίφικα, θα εκλεγεί ένας Ρωμαίος σε καλή ηλικία, γι' αυτόν θα ειπωθεί ότι εξασθενεί το βλέμμα του, αλλά για πολύ καιρό θα κυβερνά και θα είναι δραστήριος», έγραψε.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος κλείνει σε λίγες μέρες τα 87 του χρόνια, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Αναγκάστηκε να παραλείψει τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στο Ντουμπάι, λόγω φλεγμονής στους πνεύμονες και αναπνευστικών προβλημάτων από τη γρίπη.

Μία από τις προφητείες του που θα μπορούσε να εφαρμοστεί τόσο στο 2022 όσο και στο 2023 σχετίζεται με το αυξανόμενο κόστος ζωής μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Τόσο ψηλά θα ανέβει το μπουσέλ του σιταριού», έγραψε ο Νοστράδαμος, «που ο άνθρωπος θα φάει τον συνάνθρωπό του».

Από τον Φεβρουάριο του 2022, οι τιμές του σιταριού αυξήθηκαν σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από αυτά που παρατηρήθηκαν μετά το οικονομικό κραχ στα τέλη της δεκαετίας του 2000, και μόλις τώρα αρχίζει να υποχωρεί στα προπολεμικά επίπεδα. Και ενώ ο...κανιβαλισμός δεν έχει επικρατήσει, μεταφορικά θα μπορούσε να αναφέρεται στην αιματοχυσία του ίδιου πολέμου.

Ενώ ορισμένες από τις προβλέψεις του Νοστράδαμου για την ημέρα της Κρίσης φαίνονται ζοφερές, μάλλον δεν πρέπει να μας ανησυχούν, γράφει η New York Post, καθώς οι πιο τρομακτικές του προβλέψεις για το 2023 δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί, καθώς απομένουν λίγες μόνο εβδομάδες πριν από το νέο έτος. Φέτος, ο Νοστράδαμος προέβλεψε τον ερχομό του αντίχριστου καθώς και έναν ολοκληρωτικό Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο