E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Όλα όσα συνέβησαν μετά το θάνατο του Liberace: Καυγάδες, δίκες και μια τεράστια κληρονομιά

Έκανε τη διαθήκη του λιγότερο από ένα μήνα πριν από το θάνατό του

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 12/12/2023 | 10:24

Όλα όσα συνέβησαν μετά το θάνατο του Liberace: Καυγάδες, δίκες και μια τεράστια κληρονομιά
collage

Ο Αμερικανός πιανίστας Liberace, γνωστός για τις φανταχτερές στολές του και το πιάνο του, πέθανε στις 4 Φεβρουαρίου 1987. Ο μεγαλύτερος από τη ζωή ερμηνευτής ήταν 67 ετών τη στιγμή του θανάτου του, που προκλήθηκε από επιπλοκές από το AIDS.

Σύμφωνα με το UPI, ο Liberace έκανε την τελική του διαθήκη στις 22 Ιανουαρίου 1987, λιγότερο από ένα μήνα πριν από το θάνατό του.

Λέγεται ότι η περιουσία του είχε αξία 115 εκατομμυρίων δολαρίων, αν και η πραγματική έκταση των περιουσιακών στοιχείων του Liberace είναι δύσκολο να συγκεκριμενοποιηθεί λόγω της επιδεικτικής προσωπικότητάς του και της τάσης του για υπερβολές. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του Liberace πήγε στο Liberace Foundation for the Creative and Performing Arts, το οποίο ιδρύθηκε το 1976.

Άφησε επίσης στην αδερφή του, τα σκυλιά του, τον μάνατζέρ του, τη σύντροφό του και την υπηρέτρια του διάφορα χρηματικά ποσά και αντικείμενα. Ωστόσο, ένας άσχημος δικαστικός αγώνας ξεκίνησε όταν η Ina Liberace, ο Lester Liberace, ο Harry Liberace και ο Rudolph Liberace Jr., όλα τα παιδιά του αδελφού του Rudy που είχε πεθάνει πριν από 20 χρόνια, έμειναν εκτός διαθήκης. Παραδόξως, σύμφωνα με τους Los Angeles Times, η μητέρα τους Isabel είχε κάνει δώρο ένα από τα σπίτια του διασκεδαστή που βρίσκεται στο Βόρειο Χόλιγουντ...

Στις 20 Μαρτίου 1987, οι τρεις ανιψιοί του Liberace και η ανιψιά του εμφανίστηκαν σε δικαστήριο του Λας Βέγκας για να διαμαρτυρηθούν για το ότι τους άφησαν έξω από τη διαθήκη του θείου τους. Παρά το γεγονός ότι η Ina είπε ότι αυτή και τα αδέρφια της ήταν «πολύ κοντά στον θείο Li» (μέσω UPI), αυτό δεν φαίνεται να συνέβη. Μέσω των Los Angeles Times, ο George Rudiak, ο εκπρόσωπος δικηγόρος για το κτήμα Liberace, δήλωσε, "Καταλαβαίνω ότι τον έφεραν σε δύσκολη θέση στην κηδεία της μητέρας του το 1980. Νομίζω ότι τα διέγραψε εκείνη την εποχή".

Επιπλέον, σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο της UPI, ο δικηγόρος Richard Oshin, ειδικός στον προγραμματισμό διαθήκης και περιουσίας που προσλήφθηκε τον Ιανουάριο του 1987 ειδικά για να εργαστεί στην τελική διαθήκη της Liberace, έκλεισε τους ισχυρισμούς ότι η Liberace ίσως δεν ήταν στο σωστό σημείο κατά την υπογραφή της διαθήκης . «Πριν από την τελική διαθήκη υπήρχε μια διαθήκη του 1982 και αρκετοί κώδικες, όλα τα προηγούμενα έγγραφα άφηναν έξω τα παιδιά», δήλωσε. Τελικά, η υπόθεση απορρίφθηκε, με τον δικαστή να μην έχει καθόλου συμπάθεια για την ανιψιά και τους ανιψιούς του Liberace.

Μια άλλη νομική μάχη, στην οποία αποκαλύφθηκαν πολλά μυστικά του Liberace, έλαβε χώρα το 1988. Όπως αναφέρουν οι Los Angeles Times, το αίτημα ήταν να αφαιρεθεί ο Joel Strote από τον διαχειριστή της περιουσίας του Liberace. Το παρουσίασε η αδερφή του Liberace, ο σύντροφός του Cary James, η υπηρέτρια του, ο προσωπικός του μάνατζερ και η μαγείρισσα του, που όλοι κατέθεσαν ότι ο Strote τους είχε αφαιρέσει αυτό που ήθελε να τους δώσει ο Liberace. Η αίτησή τους απέτυχε, αν και, όπως αναφέρθηκε, η Liberace άφησε κάποια χρήματα και δώρα σε ορισμένους από τους παραπάνω ενάγοντες.

Εκτός από το ότι έδωσε το σπίτι του στο Βόρειο Χόλιγουντ στην κουνιάδα του, ο Liberace άφησε γενναιόδωρα στην αδερφή του ένα ποσό άνω των 500.000 $ (το ακριβές ποσό δεν είναι γνωστό). Εκτός από την αδερφή του, χάρισε στον διευθυντή του 60.000 δολάρια, στην υπηρέτριά του 5.000 δολάρια και στον μάγειρά του ένα αυτοκίνητο καθώς και ένα σπίτι.

Ο performer έδωσε επίσης 50.000 δολάρια στα σκυλιά του, με τα οποία ήταν πολύ κοντά. Τελικά, o Liberace άφησε στον James δύο αυτοκίνητα καθώς και 250.000 δολάρια. Ο James θεωρήθηκε σύντροφος της Liberace, αν και αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έπεσαν οι μάσκες: Ποιος θα υπερασπιστεί τη Μαίρη και την Κατερίνα; Μάλλον και πάλι, μια γυναίκα

Απόψεις 29.04.2024
Το περιστατικό του J2US σε δεύτερη ανάγνωση έχει πολλά να μας πει

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μυστικό Δείπνο

Ιστορικά 29.04.2024
Γιατί λέγεται Μυστικός και άλλες απορίες

Πάσχα στις άλλες χώρες: Πώς το γιορτάζουν οι ξένοι

Stories 29.04.2024
Το Πάσχα γιορτάζεται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Ιστορικά 29.04.2024
Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 29.04.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Γιατί ανάβουμε κεριά στην εκκλησία;

Πάσχα 29.04.2024
Πώς επικράτησε το άναμμα των κεριών

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά Χτες
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή Χτες
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά Χτες
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά Χτες
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories Χτες
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories Χτες
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα