E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Hράκλειο: Σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο της 17χρονης μετά το αλλεργικό σοκ ‑ Κρiσιμη η κατάστασή της

Δημοσίευση 11/12/2023 | 15:09

Hράκλειο: Σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο της 17χρονης μετά το αλλεργικό σοκ ‑ Κρiσιμη η κατάστασή της

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρiσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου η 17χρονη μαθήτρια από σχολείο της Αττικής, που συμμετείχε σε σχολική εκδρομή στην Κρήτη και το πρωί της Κυριακής υπέστη, μετά από κατανάλωση κάποιας τροφής, αλλεργικό σοκ και αμέσως μετά ανακοπή.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ο ίδιος ενημερώθηκε ότι το 17χρονο κορίτσι, που γνώριζε ότι είχε αλλεργία, διέθετε μαζί του και έκανε ένεση αδρεναλίνης, ωστόσο βρέθηκε από συμμαθήτριές του αναίσθητο μέσα στο δωμάτιο που διέμενε.

«Το παιδί είναι διασωληνωμένο και σε μια κατάσταση που είναι σταθεροποιημένη όσον αφορά τις ζωτικές λειτουργίες. Ο εγκέφαλος όμως έχει σημεία, και κλινικά και από την απεικόνιση, ότι έχει υποστεί βλάβες σοβαρές από την ανοξαιμία μετά την ανακοπή», ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ανέστης Κιούλπαλης, που ενημέρωσε και τους γονείς του παιδιού, οι οποίοι έφτασαν στο Ηράκλειο το βράδυ της Κυριακής.

Πώς έγινε το περιστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η 17χρονη μαθήτρια Καλλιτεχνικού Σχολείου της Αττικής ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Χθες (10/12), άγνωστο πώς, την ώρα που έτρωγε το πρωινό της σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα κατανάλωσε ποσότητα βουτύρου. Άμεσα η ίδια είχε αλλεργική αντίδραση και έβγαλε την ένεση αδρεναλίνης που κρατούσε πάντα μαζί της και την έκανε στον εαυτό της.

Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο με τους διασώστες να μεταφέρουν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο τη 17χρονη.

Έπαθε ανακοπή

Το αλλεργικό σοκ που υπέστη η 17χρονη της προκάλεσε ανακοπή, παρά την ένεση αδρεναλίνης που είχε η ίδια χορηγήσει στον εαυτό της.

Οι γιατροί μετά από λίγα λεπτά κατάφεραν με πολλές προσπάθειες να την επαναφέρουν στη ζωή. Άμεσα η μαθήτρια διασωληνώθηκε και οδηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου που νοσηλεύεται σε κρiσιμη κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Αυτές είναι οι 34 χώρες που έχουν προκριθεί

Αθλητικά Νέα 18.11.2025
Πόσα εισιτήρια έχουν απομείνει

Σοκαριστική καταγγελία για βiασμό 12χρονης από 16χρονο στην Πάτρα

Ελλάδα 18.11.2025
Το κορίτσι ενημέρωσε τους γονείς του που κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία

Σουβλάκι: «Ζαλίζει» η τιμή του τυλιχτού ‑ Αγγίζει πλέον τα 5 ευρώ

Οικονομία 18.11.2025
To αγαπημένο fast food, αρχίζει να παίρνει την ανιούσα, με την τιμή του πλέον να φτάνει στα ύψη

Βορίζια: Συνελήφθη ο αδελφός της 56χρονης που σκοτώθηκε

Ελλάδα 18.11.2025
Καταιγιστικές εξελίξεις στη φονική συμπλοκή που σημειώθηκε στα Βορίζια

Καβαλίερς – Μπακς 118‑106: Αγωνία για Αντετοκούνμπο, ήττα στο Κλίβελαντ για το Μιλγουόκι

Αθλητικά Νέα 18.11.2025
Η ήττα στο Κλίβελαντ (118-106), ήταν το λιγότερο κακό νέο για τους Μπακς τα ξημερώματα της Τρίτης (18/11).

Γιατί καταδικάστηκε σε θάνατο η πρώην πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές

Κόσμος 18.11.2025
Η Χασίνα κρίθηκε ένοχη για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Θάνατος 58χρονου οδηγού στον Νέο Κόσμο: Μαρτυρίες ότι δέχτηκε επίθεση από 2 επιβάτες μηχανής

Ελλάδα 18.11.2025
Οι Αρχές ερευνούν κάθε λεπτομέρεια γύρω από τον θάνατο του 58χρονου οδηγού στον Νέο Κόσμο, ο οποίος βρέθηκε με χτυπήματα στο πρόσωπο

Θεσσαλονίκη: Οδηγός νταλίκας παρέσυρε και εγκατέλειψε ζευγάρι

Ελλάδα 18.11.2025
Τροχαίο σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου οδηγός νταλίκας παρέσυρε και εγκατέλειψε ζευγάρι

Black Friday και Cyber Monday: Πλησιάζουν οι ημέρες των προσφορών ‑ Πότε πέφτουν

Οικονομία 18.11.2025
Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη φετινή Black Friday και τη Cyber Monday

Κλειστοί οι σταθμοί Δάφνη και Αγιος Δημήτριος του Μετρό λόγω προβλήματος ηλεκτροδότησης

Ελλάδα 18.11.2025
Κατά πληροφορίες το πρόβλημα παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτα

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Σκύρο, αισθητός στην Αττική

Ελλάδα 18.11.2025
Το επίκεντρο ήταν σε θαλάσσια περιοχή δυτικά του νησιού - Λέκκας: «Δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί»