E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λένα Παπαληγούρα: «Με σόκαρε η εμπειρία στο Δρομοκαΐτειο

Με βοήθησε να καταλάβω πολλά πράγματα»

Δημοσίευση 11/12/2023 | 09:19

Λένα Παπαληγούρα: «Με σόκαρε η εμπειρία στο Δρομοκαΐτειο

Η Λένα Παπαληγούρα παραχώρησε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «I love Σου Κου». Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για την εμπειρία της στο Δρομοκαΐτειο, όπου βρέθηκε για να μάθει καλύτερα και να κατανοήσει πλήρως τις πτυχές του ρόλου της, στον μονόλογο «Κατερίνα», στον οποίον μάλιστα και βραβεύτηκε.

«Όταν κάναμε μια παράσταση για το trafficking και ύστερα έκανα ένα επεισόδιο για το ίδιο θέμα στην «10η εντολή» με τον Πάνο Κοκκινόπουλο, προκειμένου να κατανοήσουμε το θέμα και να μπορέσει το αποτέλεσμα πραγματικά να είναι πιστό σε αυτά που συμβαίνουν, είχαμε πάει με τον Γιώργο Παλούμπη να απευθυνθούμε σε ειδικούς που φροντίζουν γυναίκες οι οποίες έχουν ξεφύγει από τέτοια κυκλώματα», ανέφερε αρχικά η ηθοποιός.

Η Λένα Παπαληγούρα πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Μου έστελναν μετά μηνύματα πάρα πολλοί άνθρωποι ότι αυξήθηκαν οι καταγγελίες των γυναικών που κακοποιούνται από αυτό το επεισόδιο. Οπότε λες πως αν έχει μια δύναμη αυτό το μέσο, ας την χρησιμοποιούμε και προς αυτήν την κατεύθυνση. Για μένα αυτό ήταν και από τα μεγαλύτερα δώρα σε αυτή τη δουλειά. Ότι δηλαδή μια γυναίκα μπορεί να είδε το επεισόδιο και πραγματικά να κινητοποιήθηκε να φύγει από την κατάσταση εγκλωβισμού στην οποία βρίσκεται».

Η ηθοποιός αποκάλυψε στη συνέχεια, «Στην "Κατερίνα" είχα επίσης επισκεφθεί έναν ψυχίατρο, ο οποίος με είχε πάει και είχα δει περιστατικά στο Δρομοκαΐτειο γιατί ήθελα να τα κατανοήσω. Πως γίνεται άλλωστε να παρουσιάσω κάτι στον κόσμο όταν εγώ η ίδια δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό για το οποίο μιλάμε; Με σόκαρε αυτή η εμπειρία και από την άλλη με βοήθησε να καταλάβω πολλά πράγματα. Ως προς το υλικό του βιβλίου, για την παράσταση ήταν πολύ χρήσιμη αυτή η εμπειρία που είχα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νάνσυ Παραδεισανού και Ελένη Πέτα σε δημόσια αντιπαράθεση:  «Μην σας επηρεάσει η γνώμη μιας τυχάρπαστης τραγουδίστριας»

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Ένα δημόσιο σχόλιο κάτω από απόσπασμα συνέντευξης στάθηκε η αφορμή για να ξεσπάσει ένας έντονος κύκλος τοποθετήσεων

Έγιναν κολλητοί στη δουλειά και μετά ανακάλυψαν ότι ήταν αδέρφια – Πώς αποκαλύφθηκε η αλήθεια

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Δύο συνάδελφοι στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ έζησαν χρόνια αχώριστοι, αγνοώντας ότι τους χώριζε μόνο μια υιοθεσία δεκαετιών.

Η Ελένη Φουρέιρα μας δείχνει τις διακοπές της – οικογενειακές στιγμές που «έλιωσαν» το Instagram

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Η τραγουδίστρια μοιράστηκε εικόνες από την οικογενειακή απόδρασή τους με τον Αλμπέρτο Μποτία και τον γιο τους Ερμή.

Η Νόνη Δούνια σε βιντεοκλίπ του Τζων Τίκη που έφυγε από τη ζωή

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Το 1991 ο τραγουδιστής είχε κυκλοφορήσει το «Φυλακισμένος μέσα στη ματιά σου»

Ο Στέλιος Ρόκκος τραγούδησε σε καντίνα παραλίας στη Λήμνο ‑ Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Ανάμεσα στα τραγούδια που ερμήνευσε ο καλλιτέχνης, η «Αγάπη Μου Επικίνδυνη» και το «Υπάρχω»

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Ακύρωσε εμφάνισή του λόγω προβλήματος υγείας – Τι συμβαίνει

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Το live στους Αγίους Θεοδώρους δεν θα πραγματοποιηθεί, με τους διοργανωτές να ενημερώνουν για επιστροφή χρημάτων στους κατόχους εισιτηρίων.

Σπύρος Μπιμπίλας: Συγκινητικό αντίο στη φίλη που έχασε στο Μάτι – Τι έγραψε 8 χρόνια μετά

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Ο ηθοποιός αναπολεί τη Χρύσα Σπηλιώτη, την αγαπημένη του φίλη και ηθοποιό που έχασε τη ζωή της στη φονική πυρκαγιά του Ματιού το 2018.

Πέθανε η μητέρα του Μπεν Αφλεκ – Τι αποκάλυψε η οικογένεια

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Η Κρις Αν Αφλεκ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, λίγες μόνο μέρες αφού πρόλαβε να παρευρεθεί στην αποφοίτηση του εγγονού της.

Πάγωσαν οι θεατές: Ο Τζον Μπον Τζόβι αποχώρησε ξαφνικά από τη σκηνή

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Ο 64χρονος ροκ σταρ ζήτησε συγγνώμη από το κοινό, επισημαίνοντας πως δεν ήταν σε θέση να δώσει τον καλύτερό του εαυτό

Αγνώριστος ο Τζόνι Ντεπ στο ρόλο του Σκρουτζ στο τρέιλερ της ταινίας «Ebenezer»

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Ο ηθοποιός επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ενσαρκώνοντας τον εμβληματικό ήρωα του Καρόλου Ντίκενς στη σκοτεινή χριστουγεννιάτικη ταινία του σκηνοθέτη Τι Γουέστ

Ακης Παυλόπουλος: Δάκρυα και συγκίνηση στην τελευταία εκπομπή στον ΣΚΑΪ – Το αντίο σε κοινό και συνεργάτες

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Ο Ακης Παυλόπουλος αποχαιρετά τον ΣΚΑΪ ύστερα από τέσσερα χρόνια παρουσίας

Έξαλλη η Κόνι Μεταξά: «Γιατί στηρίζετε αυτή την αηδία;»

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Η τραγουδίστρια έκανε έκκληση στους DJs να σταματήσουν να παίζουν τραγούδια τεχνητής νοημοσύνης και να υποστηρίζουν την αυθεντική μουσική δημιουργία