E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λένα Παπαληγούρα: «Με σόκαρε η εμπειρία στο Δρομοκαΐτειο

Με βοήθησε να καταλάβω πολλά πράγματα»

Δημοσίευση 11/12/2023 | 09:19

Λένα Παπαληγούρα: «Με σόκαρε η εμπειρία στο Δρομοκαΐτειο

Η Λένα Παπαληγούρα παραχώρησε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «I love Σου Κου». Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για την εμπειρία της στο Δρομοκαΐτειο, όπου βρέθηκε για να μάθει καλύτερα και να κατανοήσει πλήρως τις πτυχές του ρόλου της, στον μονόλογο «Κατερίνα», στον οποίον μάλιστα και βραβεύτηκε.

«Όταν κάναμε μια παράσταση για το trafficking και ύστερα έκανα ένα επεισόδιο για το ίδιο θέμα στην «10η εντολή» με τον Πάνο Κοκκινόπουλο, προκειμένου να κατανοήσουμε το θέμα και να μπορέσει το αποτέλεσμα πραγματικά να είναι πιστό σε αυτά που συμβαίνουν, είχαμε πάει με τον Γιώργο Παλούμπη να απευθυνθούμε σε ειδικούς που φροντίζουν γυναίκες οι οποίες έχουν ξεφύγει από τέτοια κυκλώματα», ανέφερε αρχικά η ηθοποιός.

Η Λένα Παπαληγούρα πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Μου έστελναν μετά μηνύματα πάρα πολλοί άνθρωποι ότι αυξήθηκαν οι καταγγελίες των γυναικών που κακοποιούνται από αυτό το επεισόδιο. Οπότε λες πως αν έχει μια δύναμη αυτό το μέσο, ας την χρησιμοποιούμε και προς αυτήν την κατεύθυνση. Για μένα αυτό ήταν και από τα μεγαλύτερα δώρα σε αυτή τη δουλειά. Ότι δηλαδή μια γυναίκα μπορεί να είδε το επεισόδιο και πραγματικά να κινητοποιήθηκε να φύγει από την κατάσταση εγκλωβισμού στην οποία βρίσκεται».

Η ηθοποιός αποκάλυψε στη συνέχεια, «Στην "Κατερίνα" είχα επίσης επισκεφθεί έναν ψυχίατρο, ο οποίος με είχε πάει και είχα δει περιστατικά στο Δρομοκαΐτειο γιατί ήθελα να τα κατανοήσω. Πως γίνεται άλλωστε να παρουσιάσω κάτι στον κόσμο όταν εγώ η ίδια δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό για το οποίο μιλάμε; Με σόκαρε αυτή η εμπειρία και από την άλλη με βοήθησε να καταλάβω πολλά πράγματα. Ως προς το υλικό του βιβλίου, για την παράσταση ήταν πολύ χρήσιμη αυτή η εμπειρία που είχα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το βίντεο με τη Ντορέττα Παπαδημητρίου να χαλαρώνει δίπλα σε πισίνα

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Δευτέρα με μυαλό στο Σαββατοκύριακο που πέρασε, γράφει η ηθοποιός και παρουσιάστρια

«Το σόι σου»: Πότε κλείνει η αυλαία για φέτος και τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο;

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Η αγαπημένη κωμωδία του ALPHA αποχαιρετά το κοινό με ένα επεισόδιο γεμάτο εκπλήξεις, ενώ έχει ήδη εξασφαλίσει τη συνέχειά της για τη νέα σεζόν.

Τιλάν Μπλοντό: Το «πιο όμορφο κορίτσι στον κόσμο» παντρεύτηκε

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Η 26χρονη Γαλλίδα και ο επί οκτώ χρόνια σύντροφός της και επιχειρηματίας Μπέντζαμιν Ατάλι αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης στο Παρίσι

Οι πόζες της Ευγενίας Σαμαρά με μαγιό σε πισίνα στην Πάρο, δείτε φωτογραφίες

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Η ηθοποιός βρέθηκε στο νησί των Κυκλάδων για την ανταλλαγή όρκων της Αθηνάς Οικονομάκου και του Μπρούνο Τσερέλα

«Γιατροί ή χασάπηδες;»: Ξέσπασε ο πατέρας της 35χρονης από τη Λιβαδειά που έχασε τη ζωή της λίγες μέρες μετά τη γέννηση του μωρού της

E-Daily 3.Left 29.06.2026
«Μου φάγανε την κόρη μου. Θέλω να αποδοθούν ευθύνες» - ο συντετριμμένος πατέρας μιλά στην κάμερα

Οικονομάκου ‑ Τσερέλα: Τα πρώτα λόγια μετά το 3ημερο γλέντι στην Πάρο! Η αντίδραση της Αθηνάς στο «με το καλό να μεγαλώσετε την οικογένειά σας»

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Λίγες ημέρες μετά τον γάμο τους στην Αθήνα παρουσία περίπου 10 ατόμων, η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα διοργάνωσαν

Αρναούτογλου: Οι σπαρακτικά δύσκολες τελευταίες ημέρες με την μαμά του

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Η μητέρα του Γρηγόρη Αρναούτογλου, Κική, έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2026, έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που

Σκορδά: Στενή συνεργάτιδά της τα λέει όλα για το τέλος του Buongiorno

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Μιλά ανοιχτά για το κόψιμο της εκπομπής

Αντελίνα Βαρθακούρη: Αποκάλυψε πως παραλίγο να πάρει διαζύγιο με τον Χάρη

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Η Αντελίνα Βαρθακούρη βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό του Happy Day στον ALPHA, σήμερα Δευτέρα 29/6. Με αφορμή τα γενέθλιά της, μίλησε για την οικογένειά της.

Συγκλονιστική εξομολόγηση: «Η διαφορά ηλικίας δεν με ενοχλούσε, όμως τώρα είμαι χήρα στα 43»

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Η απώλεια του συζύγου της, τον Φεβρουάριο, ύστερα από 16 χρόνια γάμου, υπήρξε μια οδυνηρή εμπειρία για την 43χρονη influencer μόδας

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Σίσσυ Χρηστίδου: Τι αποκάλυψε on air για τη σιωπή της και το μέλλον της εκπομπής

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Η παρουσιάστρια του Alpha σχολίασε την άρνηση της Σίσσυς Χρηστίδου και των συνεργατών της να μιλήσουν στις κάμερες, αποκαλύπτοντας και νέα πληροφορία για τις διαπραγματεύσεις με το Mega.