E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επεισόδια στο Ρέντη: Ποινική δίωξη σε βάρος του 18χρονου

Δημοσίευση 10/12/2023 | 17:53

Επεισόδια στο Ρέντη: Ποινική δίωξη σε βάρος του 18χρονου

Ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελέας στον 18χρονο συλληφθέντα που φέρεται να ομολόγησε ότι πέταξε τη φωτοβολίδα που τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Ρέντη.

Ειδικότερα, σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού και κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού.

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Ταυτόχρονα, έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές σε άγνωστους δράστες.

Η ομολογία του στους αστυνομικούς

«Αυτόν τον άντρα δεν τον ήξερα, φορούσε μια φουλ φεις κουκούλα και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Αυτός μας είπε να επιτεθούμε στους αστυνομικούς. Βγήκαμε από το γήπεδο, μας έδωσε μολότoφ, ξύλα, πέτρες και τις φωτοβολίδες».

«Εγώ δεν ήξερα να τη χρησιμοποιώ και μου έδειξε εκείνη τη στιγμή. Έριξα τη φωτοβολίδα ευθεία αυτή έκανε γκελ στο οδόστρωμα και καρφώθηκε στο πόδι του αστυνομικού. Τον είδα να πέφτει στο δρόμο και μετά γύρισα την πλάτη μου και με τους υπόλοιπους μπήκαμε πάλι μέσα στο γήπεδο».

Αυτή ήταν η περιγραφή που έδωσε στις αρχές ο 18χρoνος που βρίσκεται στα χέρια της Ασφάλειας πώς έριξε τη φωτοβολίδα και τραυμάτισε τον αστυνομικό που αυτή τη στιγμή χαροπαλεύει στο νοσοκομείο.

Πώς έφτασε στα ίχνη του 18χρονου η αστυνομία

Μία κατάθεση υπόπτου φέρεται να άνοιξε το δρόμο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 18χρονου ο οποίος έριξε, καθ' ομολογία του, τη ναυτική φωτοβολίδα.

Ο 18χρoνος έλεγε: «Χαμός έγινε έξω την πέσαμε στους μπάτσους. Εγώ πέτυχα έναν» έλεγε χαρακτηριστικά στους άλλους οπαδούς σύμφωνα με πληροφορίες της Μίνας Καραμήτρου.

Οι Αρχές, στη συνέχεια, κάλεσαν σε κατάθεση έναν οργανωμένο ύποπτο οπαδό ο οποίος αποκάλυψε ότι ο 18χρονoς παραδέχθηκε σε εκείνους ότι εκείνος ήταν που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Αφού εξέτασαν αυτή την πληροφορία οι αστυνομικοί εντόπισαν τον νεαρό σε σπίτι φίλης του και τον προσήγαγαν έτσι ώστε λίγη ώρα αργότερα να ομολογήσει την πράξη του.

Ο 18χρονoς είναι ένας από τους 424 που είχαν προσαχθεί από την πρώτη στιγμή και όταν προσήχθη αρχικά στο κτήριο της ΓΑΔΑ ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια πώς έριξε τη φωτοβολίδα και πώς τραυμάτισε τον αστυνομικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα 17.01.2026
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη

Τρεις Ιεράρχες 2026: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Ελλάδα 17.01.2026
Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα λάβουν μέρος στον εκκλησιασμό.

Απίστευτο περιστατικό στους Αγ. Αναργύρους: Ρομά έκλεψε οστά και ζητούσε λύτρα για να τα επιστρέψει

Ελλάδα 17.01.2026
Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Αγίων Αναργύρων έχει αναλάβει την προανάκριση.

Ολλανδία: Πρόσφυγες βίαζαν και κακοποιούσαν φοιτητές επί χρόνια

Κόσμος 17.01.2026
Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η αστυνομία αδιαφόρησε

Μηνύσεις κατά παντός υπεύθυνου για το βίντεο με τα «γαλλικά», προανήγγειλε ο Ανεστίδης

Ελλάδα 17.01.2026
Με μηνύσεις ετοιμάζεται να απαντήσει ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης

Πιθανό ένα νέο black out στο FIR Αθηνών! Καμπανάκι κινδύνου από τον πρόεδρο των αεροελεγκτών

Ελλάδα 17.01.2026
Tο σύστημα είναι τόσο παλιό που δεν εγγυάται κάποιος τη λειτουργία του

Ψυχρή «εισβολή» από σήμερα – «Βουτιά» 8 βαθμών – Τα ύψη των χιονοπτώσεων

Καιρός 17.01.2026
Ραγδαία είναι η αλλαγή που θα παρουσιάσει από σήμερα, Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο καιρός.

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.