E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στοιχεία που σοκάρουν: Το 31% των ατόμων που κακοποιούν σeξουαλικά ζώα κάνουν το ίδιο σε παιδιά και ενήλικες!

40% των ανθρωποκτονιών με σeξουαλικά κίνητρα πραγματοποιήθηκαν από άτομα που είχαν στο παρελθόν προβεί σε σeξουαλική κακοποίηση ζώων, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/12/2023 | 14:21

Στοιχεία που σοκάρουν: Το 31% των ατόμων που κακοποιούν σeξουαλικά ζώα κάνουν το ίδιο σε παιδιά και ενήλικες!

Η κακοποίηση μέχρι θανάτου του σκύλου Όλιβερ στην Αράχωβα έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, ενώ την ίδια στιγμή, άκρως ανησυχητικά, αλλά και ενδιαφέροντα είναι τα στατιστικά στοιχεία για κακοποιήσεις ζώων, ακόμη και σeξουαλικών, οι οποίες όμως συνδέονται με ανάλογες συμπεριφορές των δραστών σε ανήλικες και ενήλικες.

Δηλαδή, οι δράστες σeξουαλικής κακοποίησης ζώων, έχουν διαπράξει τις ίδιες πράξεις σε ανήλικα παιδιά, αλλά και σε ενήλικες ή έχουν διαπράξει ανθρωποκτονίες με σeξουαλικά κίνητρα.

Παράλληλα, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα, η οποία είναι αρμόδια για την προστασία των ζώων, πέρα από την παραγγελία που έχει δώσει για τη κακοποίηση του Όλιβερ στην Αράχωβα (συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών), εποπτεύει και τις έρευνες για την εν ψυχρώ δολοφονία αρκουδίτσας με τα δύο μωρά της στη Βόρειο Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, στην Πλαγιά Κόνιτσας και το Επταχώρι Καστοριάς, στο 106ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων- Κοζάνης, πυροβόλησαν πρώτα τη μαμά-αρκούδα και μετά τα δύο μικρά που ακόμα θήλαζαν.

Πάντως, ήδη η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, όπως και φιλοζωικά σωματεία, έχουν καταθέσει αίτημα να παραστούν ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση του Όλιβερ.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας τα διεθνή στατιστικά στοιχεία για την κακοποίηση, αλλά και την σeξουαλική κακοποίηση των ζώων είναι εντελώς ανησυχητικά, καθώς μάλιστα συνδέονται με κακοποιήσεις ανήλικων και ενηλίκων.

Από την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας προκύπτει ότι τα περισσότερα άτομα που κακοποιούν βάναυσα ζώα, παράλληλα έχουν μεγάλη επικινδυνότητα και πολλές φορές εγκληματούν με βία κατά παιδιών, ανηλίκων γενικά και ευάλωτων ατόμων.

Αναλυτικότερα, από τις επίσημες στατιστικές και τις έρευνες που παρουσιάστηκαν σε εκπαιδεύσεις που έγιναν στην Ελληνική Αστυνομία, προκύπτει ότι:

• 31% των ατόμων που προβαίνουν σε σeξουαλική κακοποίηση ζώων, πράττουν το ίδιο σε παιδιά και ενήλικες.

• 40% των ανθρωποκτονιών με σeξουαλικά κίνητρα πραγματοποιήθηκαν από άτομα που είχαν στο παρελθόν προβεί σε σeξουαλική κακοποίηση ζώων.


• 43% των ανδρών κρατουμένων για σeξουαλικά εγκλήματα, αναγνώρισαν ότι επιδίδονταν, στο παρελθόν, σε σeξουαλικές πράξεις πάνω σε ζώα.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, έχει ως εξής:

«Δέκα μέρες μετά το φριχτό βασανισμό και το μαρτυρικό θάνατο του χάσκι στην Αράχωβα, ο δράστης ακόμα κυκλοφορεί ελεύθερος, ανάμεσα σε μάρτυρες που δεν τολμούν να καταθέσουν και σε κάμερες ασφαλείας που εξαφανίζονται.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2017, διακόσιοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ο Κύκλος της Βίας, από την Κακοποίηση Ζώων στην Ενδοοικογενειακή Βία”, που συνδιοργάνωσε η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία με την οικονομική συνδρομή ιδρυμάτων και χορηγών.

Η εκπαίδευση, που ήταν δομημένη σε εισηγήσεις εκπροσώπων των αστυνομικών και εισαγγελικών Αρχών των ΗΠΑ και είχε διεθνή δημοσιογραφική κάλυψη, περιλάμβανε ξεχωριστή ενότητα για τη σeξουαλική κακοποίηση ζώων και τη συσχέτιση με την σeξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και την ενδοοικογενειακή βία εν γένει.

Η Πολιτειακή Εισαγγελέας της Virginia, Διευθύντρια της μεγαλύτερης Μονάδας Δικαίου των Ζώων στις ΗΠΑ και συντονίστρια της εκπαίδευσης, υπογράμμισε ότι πολλοί σeξουαλικά βίαιοι θηρευτές, παιδόφιλοι και βιαστές έχουν ιστορικό με κτηνοβασίες και άλλες σeξουαλικές κακοποιήσεις ζώων. Η κτηνοβασία συνδέεται με σειρά εγκληματικών συμπεριφορών καθώς και με ευρύ φάσμα διαστροφικών σeξουαλικών πράξεων που περιλαμβάνουν εξαναγκασμό, βία, βασανισμό και νεκροφιλία.

Από τις επίσημες στατιστικές και τις έρευνες που παρουσιάστηκαν, παραθέτουμε τα εξής:

• Μελέτες σε φυλακισμένους βιαστές ανηλίκων ανέδειξαν την κτηνοβασία ως τον πρώτο και μεγαλύτερο παράγοντα κινδύνου (risk factor) για σεξoυaλική κακοποίηση παιδιού
• 31% των ατόμων που προβαίνουν σε σεξoυaλική κακοποίηση ζώων, πράττουν το ίδιο σε παιδιά και ενήλικες.

• 40% των ανθρωποκτονιών με σeξουαλικά κίνητρα πραγματοποιήθηκαν από άτομα που είχαν στο παρελθόν προβεί σε σeξουαλική κακοποίηση ζώων.

• 43% των ανδρών κρατουμένων για σeξουαλικά εγκλήματα, αναγνώρισαν ότι επιδίδονταν, στο παρελθόν, σε σeξουαλικές πράξεις πάνω σε ζώα.

Σήμερα, με βαθιά οργή και θλίψη, απευθύνουμε στον Πρωθυπουργό και στα αρμόδια Υπουργεία, τα εξής ερωτήματα:

• Τι απέγιναν οι 200 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που εκπαιδεύτηκαν στη διερεύνηση της κακοποίησης ζώων και της παιδικής κακοποίησης το 2017; Πώς αξιοποιούνται υπηρεσιακά οι ειδικές γνώσεις που απέκτησαν;

• Με δεδομένη την στενά συνυφασμένη σχέση των δυο μορφών βίας, ποια πρωτόκολλα θεσπίστηκαν, στη συνέχεια της εκπαίδευσης, για τη διερεύνηση και δίωξη της κακοποίησης ζώων και της παιδικής κακοποίησης;

• Τι απέγινε το εκπαιδευτικό υλικό που άφησαν πίσω οι εκπαιδευτές;

• Γιατί δεν υιοθετήθηκαν οι νομοθετικές αλλαγές που πρότειναν οι τότε εισηγητές (συγκεκριμένα οι εισαγγελικές Αρχές των ΗΠΑ) προκειμένου να εξασφαλιστεί καλύτερη προστασία για τα ζώα και για τα παιδιά;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μασκ στο Νταβός: «Σύντομα τα ρομπότ θα υπερτερούν αριθμητικά των ανθρώπων» ‑ Το «καρφί» για Τραμπ

Κόσμος Χτες
Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Έλον Μασκ στο Νταβός

ΠΑΟΚ – Μπέτις 2‑0: Προκρίθηκε με γκολάρα και με μπαλάρα!

Αθλητικά Νέα Χτες
Tην τελευταία αγωνιστική στη Λιόν... ρέστα 8άδας!

Τραγωδία στην Ελευσίνα: Νεκρό ηλικιωμένο ζευγάρι και τα σκυλιά τους από διαρροή υγραερίου

Ελλάδα Χτες
Ένας άνδρας και μια γυναίκα εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους

Καθίζηση οδοστρώματος στον Πειραιά: Διεκόπη η κυκλοφορία

Ελλάδα Χτες
Επισημαίνεται ότι οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις εναλλακτικές διαδρομές που έχουν οριστεί για να αποφύγουν την περιοχή αυτή

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ οδηγούσε και άφησε την τελευταία του πνοή

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για 68χρονο άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός πλησίον του αυτοκινήτου του

Έπεσε το X – Δεν φορτώνει η πλατφόρμα σε εκατομμύρια χρήστες

Tech + Science Χτες
Πρόβλημα λειτουργίας του Twitter (νυν X) στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο

Ισπανία: Βρέθηκαν ακόμη δύο σοροί ‑ Στους 45 οι νεκροί

Κόσμος Χτες
«Θεωρητικά, πρόκειται για τους δύο νεκρούς που δεν είχαν βρεθεί ακόμη», εξήγησε ένας εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

«Ο Μπάρον μου έσωσε τη ζωή»: Ο γιος του Τραμπ είδε έναν αθλητή πολεμικών τεχνών να χτυπά γυναίκα και σήμανε συναγερμό

Κόσμος Χτες
Ο γιος του Αμερικανού προέδρου επικοινώνησε με τις βρετανικές αρχές

Παράσυρση ηλικιωμένης στη Γλυφάδα: Σπαρακτικό κλάμα παιδιού ‑ «Πού πάει η μαμά;»

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγω μέτρα από το σημείο που έχασε τη ζωή της η 56χρονη

Τουρκία: Νοσοκόμα κακοποίησε βρέφος που βρισκόταν σε θερμοκοιτίδα και το άφησε ανάπηρο

Κόσμος Χτες
Η νοσοκόμα χτυπούσε το μωρό στο κεφάλι άρχισε να κλαίει και στη συνέχεια σφίγγει το πόδι του και το τραβάει προς το μέρος της

«Τα ‘χωσε» ο Ζελένσκι στην Ευρώπη από το Νταβός: Ζούμε μια ατελείωτη «Μέρα της Μαρμότας»

Κόσμος Χτες
«Ένας χρόνος πέρασε και τίποτα δεν έχει αλλάξει» - «Αν ο Πούτιν αποφασίσει να καταλάβει τη Λιθουανία ή να πλήξει την Πολωνία, ποιος θα απαντήσει;» διερωτήθηκε