E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρέντη: Πώς έγινε η δολοφονική καταδρομική ‑ Έκαιγαν τα ρούχα στις τουαλέτες

Με κάθε λεπτομέρεια φαίνεται πως οι χούλιγκαν είχαν σχεδιάσει την επίθεση κατά των αστυνομικών με έναν εξ αυτών να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Δημοσίευση 8/12/2023 | 12:31

Ρέντη: Πώς έγινε η δολοφονική καταδρομική ‑ Έκαιγαν τα ρούχα στις τουαλέτες

«Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες».

Με αυτές τις λέξεις, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. δείχνει ουσιαστικά το οργανωμένο σχέδιο των χούλιγκανς που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη.

Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, μόνο τυχαίο δεν ήταν γεγονός πως αποφασίστηκε να γίνει προσαγωγή όλων όσων βρίσκονταν στο γήπεδο, ώστε να εντοπιστεί το άτομο που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, που δίνει μάχη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ώστε να κρατηθεί στη ζωή.

Η ομάδα των περίπου 150 ατόμων, αφού επιτέθηκε στους αστυνομικούς, στη συνέχεια επέστρεψε στο πέταλο του «Μελίνα Μερκούρη», όπου παράλληλα είχε διακοπεί η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Έτσι, η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να προχωρήσει στην προσαγωγή όλου του γηπέδου (!) εκτός γυναικών και παιδιών, καθώς μπορεί να εντοπιστεί πυρίτιδα στα χέρια του ατόμου που έριξε τη φωτοβολίδα.

Το σενάριο πως οι συμμετέχοντες είναι στους 424 που έχουν προσαχθεί με 16 (!) κλούβες είναι η εύρεση καμένων ρούχων στις τουαλέτες του γηπέδου, κάτι που μαρτυρά προσπάθεια να σβηστούν στοιχεία που θα οδηγούσαν στην ταυτότητα του ή των δραστών.

Κοντά στον αστυνομικό βρίσκονται οι γονείς του, οι οποίο ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη με περιπολικό ενώ αναμένεται και η σύζυγός του από την Κω.

Δεύτερο χειρουργείο για τον 31χρονο αστυνομικό

Παράλληλα, σε δεύτερο χειρουργείο υποβλήθηκε ο 31χρονος αστυνομικός ο οποίος χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στον μηρό, έξω από το «Μελίνα Μερκούρη».

Οι γιατροί αποφάσισαν πως πρέπει να γίνει καθαρισμός στην περιοχή ώστε να αποφευχθεί κάποια ενδεχόμενη μόλυνση. Κρίθηκε απαραίτητο να μπει σε τεχνητό κώμα.

Να σημειωθεί πως ο άτυχος αστυνομικός υπέστη ανακοπή για 10 λεπτά κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, με γιατρούς και προσωπικό να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Το ανακοινωθέν του Γενικού Κρατικού Νίκαιας:

«Περί ώραν 22:00 της 7ης-12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock.

Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό.

Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση.

Ο ασθενής σε βαριά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σαντορίνη: Στο όριο της «ασφυξίας» το πιο «ινσταγκραμικό» νησί της Ελλάδας λέει το AFP

Ελλάδα Χτες
Περίπου το 1/5 του νησιού καταλαμβάνεται πλέον από κτίρια

Συνελήφθη στο Τέξας ο «Ελ Μάγιο»: Πολύτεκνος, πρώην αγρότης που έγινε ένας από τους πιο ισχυρούς βαρόνους ναρκωτικών

Κόσμος Χτες
Ποιος είναι ο Ισμαήλ Σαμπάδα Γκαρσία, ο 76χρονος Μεξικανός βαρόνος, πρώην αγρότης και πατέρας επτά παιδιών

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι τη βίασαν σε τουαλέτα στο Ηράκλειο

Ελλάδα Χτες
Ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί - Την κατήγγειλε για ψευδή μήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση

Ολυμπιακοί Αγώνες: Απειλές για βόμβα σε σιδηροδρομικό σταθμό και εστιατόριο

Κόσμος Χτες
Ενώ σε λίγες ώρες είναι προγραμματισμένη η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Βρετανοί τουρίστες «ξέμειναν» σε άδειο ξενοδοχείο στην Τουρκία, εξαιτίας τoυ σφάλματος της Crowdstrike

Κόσμος Χτες
Ξόδεψαν εκατοντάδες ευρώ σε φαγητό και έχασαν μέρες από την εργασία τους, αλλά το ταξιδιωτικό πρακτορείο ήταν «άφαντο»

Γιατί η gay εφαρμογή γνωριμιών Grindr δεν λειτουργεί στο Ολυμπιακό Χωριό του Παρισιού;

LGBTQI+ Χτες
Το Grindr μπλοκάρει τη λειτουργία εξερεύνησης γύρω από το Ολυμπιακό χωριό του Παρισιού

Παύλος Πολάκης: Παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Χτες
«Δεν ξέρω να έχει κινηθεί διαδικασία διαγραφής μου από το κόμμα»

Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η ιστορική οινοποιία Τσάνταλη

Οικονομία Χτες
H αίτηση πτώχευσης κατατέθηκε χθες 25/7 και καταχωρήθηκε σήμερα 26/7

Αρεσε στο Κρεμλίνο η ατάκα Τραμπ για ρωσική «πολεμική μηχανή» που έχει νικήσει Ναπολέοντα και Χίτλερ

Κόσμος Χτες
Η Μόσχα θα εξετάσει πώς θα απαντήσει στην απόφαση της ΕΕ για μεταβίβαση 1,5 εκατ. στην Ουκρανία από τα «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Χάος στα τρένα σε Παρίσι και Λονδίνο – Η Eurostar καλεί τους επιβάτες να μην ταξιδέψουν σήμερα

Κόσμος Χτες
Επί του παρόντος, η πλειονότητα των τρένων Eurostar μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού εξακολουθεί να εκτελεί δρομολόγια