E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το ελληνικό φρούτο που βγήκε πρώτο στη λίστα με τα κορυφαία φρούτα στον κόσμο

Κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 84 άλλα κορυφαία φρούτα

Δημοσίευση 7/12/2023 | 20:02

Το ελληνικό φρούτο που βγήκε πρώτο στη λίστα με τα κορυφαία φρούτα στον κόσμο

Ο κατάλογος του Taste Atlas ανακοίνωσε τη φετινή λίστα με τα κορυφαία 84 φρούτα στον κόσμο. Και στην πρώτη θέση βρίσκεται ένα ελληνικό.

Από τα εύφορα εδάφη της Ελλάδας μέχρι τα καταπράσινα δάση της Βραζιλίας, ο κόσμος φιλοξενεί μια ποικίλη σειρά από εκλεκτά φρούτα, το καθένα με μοναδική γεύση, άρωμα και θρεπτική αξία. Ο κατάλογος του Tasteatlas με τα 84 κορυφαία φρούτα στον κόσμο παρέχει μια συναρπαστική εικόνα ορισμένων από αυτές τις απολαυστικές προσφορές. Την πρωτιά της σχετικής λίστας κατέχουν τα ροδάκινα Νάουσας ενώ την ίδια στιγμή στην κορυφαία δεκάδα βρίσκονται και τα μανταρίνια Χίου.

Τα δέκα κορυφαία φρούτα

1. Ροδάκινα Νάουσας (Ελλάδα): Ποικιλίες όπως May Crest, Spring Crest και Red Haven ευδοκιμούν στη χώρα, χάρη στο μεσογειακό κλίμα. Αυτά τα ροδάκινα φημίζονται για το πλούσιο άρωμά τους και τη γλυκιά τους γεύση, καθιστώντας τα περιζήτητη λιχουδιά στην Ευρώπη και την Αραβική Χερσόνησο από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.

2. Mangosteen (Νησιά Σούντα): Γνωστό για τη γλυκιά του γεύση, το Mangosteen είναι μια τροπική απόλαυση. Η προέλευσή του εντοπίζεται στα νησιά Σούντα και διακρίνεται για το σκούρο μοβ κέλυφος του και τους ζουμερούς λευκούς καρπούς του.

3. Truskawka Kaszubska (Πολωνία): Αυτές οι φράουλες, ιδίως οι ποικιλίες Elsanta, Honeoye και Senga Sengana, καλλιεργούνται στις περιοχές Kartuski, Kościerski και Bytowski της Πολωνίας, προσφέροντας μια μοναδική και δροσερή γεύση.

4. Deglet Nour (Αλγερία): Μια κοινή ποικιλία χουρμάδων στη Βόρεια Αφρική. Το φρούτο έχει κεχριμπαρένιο χρώμα και προσφέρει μια γλυκιά και καραμελένια γεύση που την ξεχωρίζει από τις άλλες ποικιλίες χουρμάδων.

5. Lucuma (Νότια Αμερική): Το Lúcuma είναι ένα φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως το ασβέστιο και το σίδηρο. Η γλυκύτητα που μοιάζει με σφενδάμι το καθιστά ιδανικό συστατικό για επιδόρπια και παγωτά.

6. Limone di Sorrento (Ιταλία): Αυτά τα αρωματικά λεμόνια, που καλλιεργούνται στην επαρχία της Νάπολης από την Αναγέννηση, προέρχονται από τον οικολογικό τύπο Ovale di Sorrento. Είναι διάσημα για το αρωματικό τους ξύσμα και τη γεύση τους.

7. Μανταρίνια Χίου (Ελλάδα): Αυτά τα μανταρίνια είναι γνωστά για την τρυφερή, νόστιμη σάρκα τους, το έντονο άρωμα και την υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, απόδειξη του ευνοϊκού κλίματος και του εδάφους της περιοχής.

8. Wisnia Nadwislanka (Πολωνία): Καλλιεργούνται σε διάφορες περιοχές της Πολωνίας, τα κεράσια αυτά χρησιμοποιούνται τόσο για άμεση κατανάλωση όσο και για παραγωγή χυμού, προσφέροντας ένα μοναδικό γευστικό προφίλ που είναι ταυτόχρονα πικρό και γλυκό.

9. Acai Berries (Νότια Αμερική): Το μούρο açaí, που καλλιεργείται από τον φοίνικα açaí, συχνά χαρακτηρίζεται ως υπερτροφή. Το σκούρο μοβ χρώμα του και οι φαρμακευτικές του ιδιότητες το καθιστούν δημοφιλή επιλογή στους κύκλους υγείας και ευεξίας.

10. Jabuticaba (Βραζιλία): Τα μούρα Jabuticaba είναι μοναδικά επειδή αναπτύσσονται απευθείας στους κορμούς των δέντρων. Η σπανιότητά τους, η σύντομη διάρκεια ζωής τους και τα χαρακτηριστικά της ζύμωσης τα καθιστούν πολύτιμο φρούτο στη βραζιλιάνικη κουζίνα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

Λινό παντελόνι: Είναι αυτό που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ

Style 29.04.2024
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς