E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η τετραμελής οικογένεια που εξαφανίστηκε, μέχρι που βρέθηκε νεκρή και ο ένοχος «καρφώθηκε» μόνος του

Ένα έγκλημα που η εξιχνίασή του κράτησε 10 χρόνια

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 11/12/2023 | 00:05

Η τετραμελής οικογένεια που εξαφανίστηκε, μέχρι που βρέθηκε νεκρή και ο ένοχος «καρφώθηκε» μόνος του
Nextweb Studio

Ο Joseph και η Summer McStay και τα δύο μικρά παιδιά τους άφησαν φαγητό στο τραπέζι, ποπ κορν στον καναπέ και σκυλιά στην αυλή στο Fallbrook της Καλιφόρνια και εξαφανίστηκαν μια μέρα του 2010.

Ένα κουτί με αυγά και μερικά μισοέτοιμα λαχανικά κείτονταν στον πάγκο της κουζίνας στο προάστιο σπίτι της οικογένειας McStay. Δύο μικρά μπολ με ποπ κορν ήταν στον καναπέ και τα δύο σκυλιά τους, ο Bear και ο Digger, ήταν τριγύρω στην πίσω αυλή.

Αλλά δεν υπήρχε κανένα σημάδι του ζευγαριού Joseph και Summer, ούτε των δύο μικρών παιδιών τους, Gianni, τεσσάρων ετών και Joseph J., τριών ετών. Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν είχαν πάει εκεί για μερικές μέρες, και ούτε τα αγαπημένα τους πρόσωπα είχαν ακούσει γι' αυτούς.

Έμοιαζε σαν η οικογένεια απλώς να είχε σηκωθεί και φύγει... αλλά γιατί;

Ήταν Φεβρουάριος του 2010, όταν είχαν μετακομίσει στο σπίτι τους στο Φάλμπρουκ της Καλιφόρνια μόλις τέσσερις μήνες νωρίτερα. Ο Joseph διηύθυνε μια επιτυχημένη επιχείρηση διακοσμητικών σιντριβανιών, που ονομαζόταν Earth Inspired Products, με τον επιχειρηματικό του συνεργάτη Charles ‘Chase’ Merritt. Η Summer ήταν κτηματομεσίτρια και αφοσιωμένη μαμά.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2010, ένα μέλος της οικογένειας επισκέφτηκε το σπίτι τους, καθώς δεν είχαν καθόλου νέα. Δεν υπήρχε κανένα σημάδι της οικογένειας και με το φαγητό που είχε μείνει έξω και τα σκυλιά στην αυλή, ήταν σαν να επέστρεφαν ανά πάσα στιγμή – αλλά είχαν εξαφανιστεί.

Η τελευταία φορά που τους είχε δει κανείς ήταν στις 4 Φεβρουαρίου, όταν ο Joseph είχε συναντηθεί με τον Merritt, οποίος ήταν το τελευταίο άτομο που είχε τηλεφωνήσει. 

Το ζευγάρι δεν είχε πακετάρει καθόλου πράγματα και οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους ήταν ανέγγιχτοι. Η μητέρα του Joseph, Susan, του έστελνε mail ζητώντας του να επικοινωνήσει, χωρίς αποτέλεσμα. Έδωσε μάλιστα λεφτά στον συνεργάτη του για να μπορέσει να συνεχίσει την επιχείρηση, όμως ήταν ακατόρθωτο χωρίς τον ιδιοκτήτη της.

Κανείς δεν είχε ιδέα αν η οικογένεια έκρυβε κάτι για το οποίο ανησυχούσε και για τρία χρόνια, η εξαφάνισή τους ήταν ένα πλήρες μυστήριο. Ο Merritt θέλησε να γράψει και ένα βιβλίο σχετικά με αυτό, λέγοντας μάλιστα πως ο Joseph του είχε εκμυστηρευτεί πως ο η γυναίκα του ήθελε να τον δηλητηριάσει, όμως κανείς δε θεώρησε αληθινό κάτι τέτοιο.

Οι ερευνητές είχαν τις υποψίες τους για τον Merritt. Σε μια συνέντευξη αμέσως μετά την εξαφάνιση, αναφέρθηκε στον Joseph σε παρελθόντα χρόνο λέγοντας «ήταν ο καλύτερός μου φίλος», παρόλο που δεν υπήρχαν στοιχεία ότι ήταν νεκρός. Οι φίλοι του Joseph είπαν ότι τους είχε εκμυστηρευτεί ότι ο Merritt έκανε «κακή» δουλειά και υποψιαζόταν ότι του έκλεβε χρήματα. Άλλοι είπαν πως σκεφτόταν και να τον απολύσει, πράγμα καταστροφικό για τον Merritt που χρωστούσε λεφτά, λόγω εθισμού με το τζόγο.

Στις 11 Νοεμβρίου 2013, ένας μοτοσικλετιστής περνούσε από την έρημο Μοχάβε της κομητείας San Bernardino - περίπου μια ώρα βόρεια από το σπίτι της οικογένειας McStay - και συνάντησε ανθρώπινα υπολείμματα σκελετού.

Οδήγησε την αστυνομία σε δύο ρηχούς τάφους. Η οικογένεια είχε τελικά βρεθεί. Τα λείψανα του πατέρα είχαν ταφεί με τον μικρό γιο και η μητέρα θάφτηκε με τον μεγάλο – και μαζί τους βρέθηκε μια σκουριασμένη βαριοπούλα 3 κιλών. Όλοι είχαν υποστεί κατάγματα στο κρανίο και πιστεύεται ότι η βαριοπούλα ήταν το όπλο. 

Η αστυνομία ανακάλυψε ότι το κινητό τηλέφωνο που ανήκε στον Merritt είχε τοποθετηθεί κοντά στην τοποθεσία των τάφων στις 6 Φεβρουαρίου 2010, λίγο μετά την τελευταία φορά που εθεάθη η οικογένεια και το DNA του βρέθηκε στο αυτοκίνητο McStay που είχε εγκαταλειφθεί κοντά στα σύνορα με το Μεξικό για να φαίνεται σαν να είχαν φύγει από μόνοι τους.

Ο Merritt συνελήφθη το 2014 και κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Joseph, της Summer και των δύο παιδιών τους. Μετά από μια δίκη τεσσάρων μηνών, εννέα χρόνια μετά τις δολοφονίες του McStay, ο Merritt κρίθηκε ένοχος για τέσσερις κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού. Τον Ιανουάριο του 2021, καταδικάστηκε σε θάνατο για τα εγκλήματά του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έπεσαν οι μάσκες: Ποιος θα υπερασπιστεί τη Μαίρη και την Κατερίνα; Μάλλον και πάλι, μια γυναίκα

Απόψεις 29.04.2024
Το περιστατικό του J2US σε δεύτερη ανάγνωση έχει πολλά να μας πει

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μυστικό Δείπνο

Ιστορικά 29.04.2024
Γιατί λέγεται Μυστικός και άλλες απορίες

Πάσχα στις άλλες χώρες: Πώς το γιορτάζουν οι ξένοι

Stories 29.04.2024
Το Πάσχα γιορτάζεται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Ιστορικά 29.04.2024
Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 29.04.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Γιατί ανάβουμε κεριά στην εκκλησία;

Πάσχα 29.04.2024
Πώς επικράτησε το άναμμα των κεριών

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά Χτες
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή Χτες
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά Χτες
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά Χτες
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories Χτες
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories Χτες
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα