Πέθανε σε ηλικία 101 ετών ο Νόρμαν Λιρ, πρωτοπόρος της αμερικανικής τηλεόρασης
Γνωστός για επιτυχημένες κωμωδίες που υπέγραψε όπως «The Jeffersons» και «All in the Family», άγγιξε ευαίσθητα θέματα μέσω του γέλιου
Δημοσίευση 7/12/2023 | 09:30

Πρωτοπόρος της αμερικανικής τηλεόρασης και βασιλιάς των κωμικών σειρών, ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και πολυγραφότατος παραγωγός Νόρμαν Λιρ πέθανε σε ηλικία 101 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του.
Ο δημιουργός, οι κωμωδίες του οποίου έφεραν την επανάσταση στη μικρή οθόνη τη δεκαετία του 1970 και 1980, δεν σταμάτησε κατά τη διάρκεια της καριέρας του να αφηγείται «την αληθινή ζωή των Αμερικανών, όχι το ιδανικό ενός περιοδικού», υπογραμμίζουν οι συγγενείς του.
Γνωστός στις ΗΠΑ για επιτυχημένες κωμωδίες που υπέγραψε όπως «The Jeffersons» και «All in the Family», ο Νόρμαν Λιρ θεωρήθηκε πρωτοπόρος της αμερικανικής τηλεόρασης, αγγίζοντας ευαίσθητα θέματα μέσω του γέλιου.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σούπερ μάρκετ: Ποια 23 προϊόντα θα έχουν μειωμένη τιμή από τον Σεπτέμβριο
E-Daily 2.TopNews
09.07.2026
Η Κοινωνική Συμφωνία κυβέρνησης, βιομηχανίας τροφίμων και σούπερ μάρκετ προβλέπει μειώσεις τουλάχιστον 5% σε βασικά προϊόντα για διάστημα έως τεσσάρων μηνών.
Εξαφάνιση Κινέζας μεταφράστριας: Τι είπε ο σύζυγός της που «πάγωσε» τη Μαρία Αναστασοπούλου on air
E-Daily 3.Left
09.07.2026
Ο Βασίλης Καραβασίλης μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα δύο σενάρια που εξετάζει για την τύχη της Γιου Τινγκ, η οποία αγνοείται εδώ και 50 ημέρες.
Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση MRB: Ποιος πρωτεύει και ποιο κόμμα χάνει τρεις μονάδες
E-Daily 2.TopNews
09.07.2026
Η ΝΔ παραμένει πρώτη δύναμη, η ΕΛΑΣ του Τσίπρα μπαίνει δυναμικά στη μέτρηση και το ΠΑΣΟΚ καταγράφει αισθητή πτώση, σύμφωνα με τις τάσεις Ιουλίου της MRB.
Η στιγμή της έκρηξης στην επιχείρηση που τυλίχθηκε στις φλόγες στον Ασπρόπυργο
E-Daily 2.TopNews
09.07.2026
Έντεκα τραυματίες από την πυρκαγιά σε επιχείρηση ανταλλακτικών στον Ασπρόπυργο, με τρεις εξ αυτών να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση.
Καρέ‑καρέ η επίθεση ουκρανικού drone σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο – Η στιγμή που πλήττει τον στόχο του
E-Daily 2.TopNews
09.07.2026
«Κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του πληρώματος ενός από τα πλοία»
Αδιανόητες εικόνες στην Κίνα: Κόμπρες κυκλοφορούν ελεύθερες μετά τις πλημμύρες – Κάτοικοι δέχονται επιθέσεις από φίδια
E-Daily 2.TopNews
09.07.2026
Έκτακτες οδηγίες για τις κόμπρες και τα δηλητηριώδη φίδια
Αναγκαστική προσγείωση F‑16 στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου ‑Καλά στην υγεία του ο πιλότος
E-Daily 2.TopNews
09.07.2026
Το μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας είχε απογειωθεί από την 116 Πτέρυγα Μάχης
Ο αδερφός της Βάγιας Νέστορα συγκλόνισε στον επικήδειο που εκφώνησε: «Ανθρωποι σκοτεινοί μάς έριξαν σε ποτάμι πόνου και οδύνης»
E-Daily 2.TopNews
09.07.2026
«Η Νικολέτα έφυγε στα 37 της, κακώς έβγαλες εισιτήριο. Και ο Χάρος είναι μπαμπέσης και δεν κάνει ακυρώσεις εισιτηρίων»
Ασπρόπυργος: Από βυτίο με προπάνιο η μεγάλη έκρηξη – Πώς ξεκίνησε η φωτιά
E-Daily 2.TopNews
09.07.2026
Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης και ακολούθησε η μεγάλη έκρηξη στον χώρο του συνεργείου - Τρεις οι διασωληνωμένοι.
Γερμανία: Ποινή φυλάκισης 10 ετών στον Έλληνα που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου
Κόσμος
09.07.2026
O 26χρονος καταδικασθείς ομολόγησε τον ξυλοδαρμό του ελεγκτή, ωστόσο τόνισε πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει
Σισμανόγλειο: «Κάπνιζα και πήρε φωτιά», είπε ο συλληφθείς
E-Daily 2.TopNews
09.07.2026
Τι έχει φέρει στο φως έως τώρα η έρευνα του ανακριτικού της Πυροσβεστικής.
Παιδί που είχε κηρυχθεί νεκρό βρέθηκε ζωντανό στο νεκροτομείο του νοσοκομείου
E-Daily 2.TopNews
09.07.2026
Τι υποστηρίζει η αστυνομία για το συμβάν






