E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα τελευταία λόγια του John Lennon πριν τη δολοφονία του

Η συνέντευξη και το λόμπι του The Dakota

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2023 | 00:07

Τα τελευταία λόγια του John Lennon πριν τη δολοφονία του
@twitter.com/openculture

Λίγες ώρες πριν την δολοφονία του, ο John Lennon έδωσε την τελευταία του συνέντευξη, όπου είπε και τα τελευταία σημαντικά λόγια του. Είχε να κυκλοφορήσει μουσική πέντε χρόνια και μόλις είχε επιστρέψει με ένα νέο άλμπουμ το οποίο ήθελε να προωθήσει.

Έτσι σταμάτησε σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης για να το κάνει μαζί με τον DJ Dave Sholin. Αλλά η συνέντευξη διάρκειας σχεδόν 2 ωρών κάλυψε θέματα πολύ ευρύτερα. Η τελευταία του κουβέντα ήταν έως και απόκοσμη αν αναλογιστείς αυτό που ακολούθησε «Ή θα ζήσουμε ή θα πεθάνουμε. Θεωρώ ότι η δουλειά μου δεν θα τελειώσει μέχρι να πεθάνω και να με θάψουν. Ελπίζω να είναι πολύς καιρός».

Για δεκαετίες, οι θαυμαστές ξεψάχνισαν τα πράγματα που είπε σε εκείνη τη συνέντευξη, διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές και αναρωτιούνται τι θα μπορούσε να γίνει μετά. Εξάλλου, για όσους δεν ήταν μαζί του, αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις που ήξεραν ότι είχε πει, πριν σκοτωθεί από τον Mark David Chapman έξω από το σπίτι του στο The Dakota.

Ωστόσο, στη σειρά ντοκιμαντέρ Apple TV+ του 2023 «John Lennon: Mυrder Without a Trial», ένας μάρτυρας της δολοφονίας του μίλησε τελικά για όσα τον άκουσε να λέει πριν πεθάνει.

Επειδή ο John Lennon πυροβολήθηκε σε έναν δρόμο της Νέας Υόρκης νωρίς το βράδυ, δεν είναι περίεργο που υπήρχαν αρκετοί μάρτυρες. Εκτός από τη σύζυγό του Γιόκο, υπήρχε ένας οδηγός ταξί με το όνομα Richard Peterson. Ο ίδιος εμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ και εξηγεί πόσο σουρεαλιστικό ήταν όταν είδε τον Mark David Chapman να φωνάζει το όνομα του Lennon και να βγάζει το όπλο: «Τον κοιτάζω από το μπροστινό παράθυρο της καμπίνας μου. Τον κοιτάζω να τον πυροβολεί. Αυτός ο τύπος μόλις πυροβόλησε τον Lennon. Νόμιζα ότι έκαναν ταινία, αλλά δεν είδα ούτε φώτα ούτε κάμερες ούτε τίποτα, οπότε συνειδητοποίησα “Ε, αυτό δεν είναι ταινία”».

Μια άλλη μάρτυρας, μια γυναίκα με το όνομα Nina, μίλησε στους New York Times και τους είπε ότι πλησίασε τον Chapman αφού πυροβόλησε τον Lennon, αλλά εκείνος της είπε να φύγει.

O Jay Hastings δούλευε στη ρεσεψιόν στo The Dakota, όταν σημειώθηκε ο πυροβολισμός. Ο Lennon κατάφερε να ανέβει έξι σκαλοπάτια στο χώρο του λόμπι. Στο ντοκιμαντέρ, ο Hastings αποκαλύπτει τι συνέβη στη συνέχεια: «Προχωράει τρέχοντας από δίπλα μου. Λέει, "Με πυροβόλησαν". Από το στόμα του έβγαινε αίμα. Απλώς σωριάστηκε στο πάτωμα. Τον μισοκύλισα στην πλάτη του και του έβγαλα τα γυαλιά, τα έβαλα στο γραφείο. Και η Υοκο ούρλιαζε: "Πάρτε ένα ασθενοφόρο, πάρτε ένα ασθενοφόρο, πάρτε ένα ασθενοφόρο.”». Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή 28.04.2024
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά 28.04.2024
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά 28.04.2024
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories 28.04.2024
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories 28.04.2024
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Πρόσωπα 28.04.2024
Η περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική Χτες
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή Χτες
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά Χτες
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά Χτες
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών