E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς «ψάρευε» ανυποψίαστα κορίτσια το κύκλωμα trafficking ‑ Κρατούσαν σημειώσεις για τις επιδόσεις των θυμάτων

Πώς αποκαλύφθηκε το κύκλωμα - Μια 43χρονη η «σχολαστική» αρχηγός του κυκλώματος, είναι γνώριμη των Αρχών

Δημοσίευση 5/12/2023 | 15:39

Πώς «ψάρευε» ανυποψίαστα κορίτσια το κύκλωμα trafficking ‑ Κρατούσαν σημειώσεις για τις επιδόσεις των θυμάτων

Έψαχναν στο διαδίκτυο γυναίκες που να έχουν ανάγκη και να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον. «Έριχναν» δίπλα τους μία γυναίκα η οποία τις προσέγγιζε διαδικτυακά και της γέμιζε με υποσχέσεις για δουλειές με υψηλές απολαβές και πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης.

Εκείνες πείθονταν και ταξίδευαν στη χώρα μας κυνηγώντας το όνειρο. Δυστυχώς το όνειρο κατέληγε σε εφιάλτη. Έτσι λειτουργούσε το κύκλωμα trafficking που αποδομήθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στελέχη του οποίου το περασμένο Σάββατο (2/12) προχώρησαν στη σύλληψη έξι μελών της οργάνωσης.

Η «σχολαστική» αρχηγός

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, αρχηγός του κυκλώματος εμφανίζεται μία 43χρονη η οποία είχε συλληφθεί και παλαιότερα για παρόμοιες υποθέσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η αρχηγός ήταν ιδιαίτερα… «σχολαστική» και οργανωμένη καθώς κάμε μέρα έκανε «σύσκεψη» με το νούμερο 2 της ομάδας (μία 57χρονη) αναλύοντας την δραστηριότητα (επισκεψιμότητα) του κάθε οίκου ανοχής που συνεργάζονταν καθώς και την απόδοση των γυναικών. Με πόσους πηγαίνουν δηλαδή και τι λεφτά φέρνουν στο ταμείο. Μάλιστα, ως μέτρο προφύλαξης, είχαν δώσει στις γυναίκες και ψευδώνυμα όπως «Λολίτα», «Ντονέλα», «Πάμελα» και άλλα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος προσέγγιζαν γυναίκες που βρίσκονταν σε ευάλωτη θέση, τους υπόσχονταν καλές συνθήκες διαβίωσης και μία καλοπληρωμένη δουλειά και όταν αυτές έφθαναν στη χώρα μας τότε τους έλεγαν πως θα πρέπει να τους ξεπληρώσουν τα έξοδα του ταξιδιού και τις έβγαζαν στο πεζοδρόμιο.

«Από τα τέσσερα πρώτα ραντεβού δεν έπαιρναν τίποτα, πήγαιναν όλα τα λεφτά στο κύκλωμα. Μετά τους άφηναν κάτι ελάχιστα χρήματα ίσα ίσα για να μπορούν να αγοράσουν τα απαραίτητα. Έκαναν 15 με 20 ραντεβού σε κάθε βάρδια και τους έλεγαν ότι θα πρέπει να πληρώσουν για τη σίτιση, τη διαμονή καθώς και για το ταξίδι που έκαναν. Μιλάμε για υπέρογκα ποσά. Οι γυναίκες έρχονταν με τρίμηνη βίζα και έμεναν στη χώρα μας για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Μετά έφευγαν και έφερναν άλλες» ανέφεραν πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Η γυναίκα που αποκάλυψε το κύκλωμα

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος ξεκίνησε τέλη Σεπτεμβρίου όταν, στο πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας, εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. μία γυναίκα από την Βενεζουέλα για την οποία προέκυψε ότι τυγχάνει θύμα εμπορίας ανθρώπων.

Όπως ανέφερε η γυναίκα στις Αρχές, προ τεσσάρων μηνών προσεγγίστηκε μέσω του διαδικτύου από γυναίκα ομοεθνή της – μέλος της εγκληματική οργάνωσης, η οποία εκμεταλλευόμενη την ευάλωτη θέση της και με τη χρήση απατηλών μέσων, απέσπασε τη συναίνεσή της, προκειμένου ταξιδέψει στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας τη διευθέτηση των ταξιδιωτικών της εγγράφων.

Αρχές του Σεπτεμβρίου αφίχθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», όπου παρελήφθη, μεταφέρθηκε και εγκαταστάθηκε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου διέμεναν και άλλες γυναίκες ομοεθνείς της.

Έκτοτε, με τη χρήση ψυχολογικής βίας, αλλά και με το πρόσχημα της εξόφλησης υποτιθέμενου υπέρογκου χρέους που είχε δημιουργηθεί από τη μεταφορά της στη χώρα μας, εξαναγκαζόταν να εκδίδεται σε οίκους ανοχής στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Η μεταφορά της από και προς τους οίκους ανοχής πραγματοποιούταν από μέλη της οργάνωσης, τα οποία παρακρατούσαν μεγάλος μέρος των εσόδων και επιτηρούσαν πλήρως τις κινήσεις της.

Η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει από τον έλεγχο της οργάνωσης και με τη συνδρομή Μ.Κ.Ο., εντοπίστηκε και προσήλθε στην Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων. Κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι το οποίο και οδήγησε στην αποδόμηση της οργάνωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή στο κληρονομικό Δίκαιο ‑ Τι αλλάζει και πότε ισχύει η προφορική τελευταία βούληση

Ελλάδα 11.03.2026
Σε σημαντικές αλλαγές στο Κληρονομικό Δίκαιο προχωρά το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Το διαγραμμένο tweet που έφερε τα «πάνω κάτω» στις αγορές πετρελαίου

Οικονομία 11.03.2026
Η ζημιά εκατομμυρίων και το «ασυγχώρητο λάθος»

Μεγάλο καρχαριοειδές κολυμπούσε κοντά στην ακτή στο Καβούρι, δείτε βίντεο

Ελλάδα 11.03.2026
Το ψάρι είχε μήκος που ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο, ενώ το πτερύγιό του ήταν ορατό πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Στενά του Ορμούζ: Ελληνόκτητο το ένα από τα τρία φορτηγά πλοία που χτυπήθηκαν από βλήματα

Κόσμος 11.03.2026
Το πλοίο ανήκει στον στόλο της Star Bulk, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς

Αγαλμα Τραμπ – Επστάιν στην Ουάσιγκτον εμπνευσμένο από τη διάσημη σκηνή του «Τιτανικού»: «I’m the king of the world»

Κόσμος 11.03.2026
Ο τίτλος του έργου «Ο βασιλιάς του κόσμου» αποτελεί μια αναφορά στην ατάκα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο ενώ αγκάλιαζε την αγαπημένη του, Ρόουζ, που υποδυόταν η Κέιτ Γουίνσλετ

Ιράν: Πέντε τρόποι με τους οποίους μπορεί να εξελιχθεί ο πόλεμος

Κόσμος 11.03.2026
Αναλυτές αναφέρουν πως εάν συνεχιστεί η σύγκρουση, θα μετατραπεί σε «πόλεμο φθοράς»

Χρυσή Αυγή: Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σε πέντε από τους καταδικασθέντες

Ελλάδα 11.03.2026
Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι δεν έπρεπε να χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό

Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Της πέταγαν μπουκάλια με νερό και βιβλία όταν γύρναγε, την έβριζαν»

Ελλάδα 11.03.2026
Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας - «Βρήκαν την εύκολη λύση να τη βγάλουν τρελή για να τη διώξουν»

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε τον Ινφαντίνο: «Η εθνική Ιράν είναι ευπρόσδεκτη στο Μουντιάλ 2026»

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ξεκάθαρος προς τον πρόεδρο της FIFA

Η κυβέρνηση επιβάλλει πλαφόν σε καύσιμα και προϊόντα super market για ένα τρίμηνο

Ελλάδα 11.03.2026
«Δεν πρέπει αυτή η αναταραχή να οδηγήσει σε φαινόμενα κερδοσκοπίας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ τραυματίστηκε στα πόδια την πρώτη μέρα του πολέμου

Κόσμος 11.03.2026
«Είναι σώος και ασφαλής» λέει το Ιράν