E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking: Πώς «ψάρευε» τα ανυποψίαστα κορίτσια

Μια 43χρονη η «σχολαστική» αρχηγός του κυκλώματος, γνώριμη των Αρχών, κρατούσε και σημειώσεις για τις επιδόσεις των θυμάτων

Δημοσίευση 5/12/2023 | 14:16

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking: Πώς «ψάρευε» τα ανυποψίαστα κορίτσια

Έψαχναν στο διαδίκτυο γυναίκες που να έχουν ανάγκη και να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον. «Έριχναν» δίπλα τους μία γυναίκα η οποία τις προσέγγιζε διαδικτυακά και της γέμιζε με υποσχέσεις για δουλειές με υψηλές απολαβές και πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης.

Εκείνες πείθονταν και ταξίδευαν στη χώρα μας κυνηγώντας το όνειρο. Δυστυχώς, το όνειρο κατέληγε σε εφιάλτη. Έτσι λειτουργούσε το κύκλωμα trafficking που αποδομήθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στελέχη του οποίου το περασμένο Σάββατο (2/12) προχώρησαν στη σύλληψη έξι μελών της οργάνωσης.


Η «σχολαστική» αρχηγός

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, αρχηγός του κυκλώματος εμφανίζεται μία 43χρονη η οποία είχε συλληφθεί και παλαιότερα για παρόμοιες υποθέσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η αρχηγός ήταν ιδιαίτερα… «σχολαστική» και οργανωμένη καθώς κάμε μέρα έκανε «σύσκεψη» με το νούμερο 2 της ομάδας (μία 57χρονη) αναλύοντας τη δραστηριότητα (επισκεψιμότητα) του κάθε οίκου ανοχής που συνεργάζονταν καθώς και την απόδοση των γυναικών. Με πόσους πηγαίνουν δηλαδή και τι λεφτά φέρνουν στο ταμείο. Μάλιστα, ως μέτρο προφύλαξης, είχαν δώσει στις γυναίκες και ψευδώνυμα όπως «Λολίτα», «Ντονέλα», «Πάμελα» και άλλα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος προσέγγιζαν γυναίκες που βρίσκονταν σε ευάλωτη θέση, τους υπόσχονταν καλές συνθήκες διαβίωσης και μία καλοπληρωμένη δουλειά και όταν αυτές έφθαναν στη χώρα μας τότε τους έλεγαν πως θα πρέπει να τους ξεπληρώσουν τα έξοδα του ταξιδιού και τις έβγαζαν στο πεζοδρόμιο.

«Από τα τέσσερα πρώτα ραντεβού δεν έπαιρναν τίποτα, πήγαιναν όλα τα λεφτά στο κύκλωμα. Μετά τους άφηναν κάτι ελάχιστα χρήματα ίσα - ίσα για να μπορούν να αγοράσουν τα απαραίτητα. Έκαναν 15 με 20 ραντεβού σε κάθε βάρδια και τους έλεγαν ότι θα πρέπει να πληρώσουν για τη σίτιση, τη διαμονή καθώς και για το ταξίδι που έκαναν. Μιλάμε για υπέρογκα ποσά. Οι γυναίκες έρχονταν με τρίμηνη βίζα και έμεναν στη χώρα μας για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Μετά έφευγαν και έφερναν άλλες» ανέφεραν πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Η γυναίκα που αποκάλυψε το κύκλωμα

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος ξεκίνησε τέλη Σεπτεμβρίου όταν, στο πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας, εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. μία γυναίκα από τη Βενεζουέλα για την οποία προέκυψε ότι τυγχάνει θύμα εμπορίας ανθρώπων.

Όπως ανέφερε η γυναίκα στις Αρχές, προ τεσσάρων μηνών προσεγγίστηκε μέσω του διαδικτύου από γυναίκα ομοεθνή της – μέλος της εγκληματική οργάνωσης, η οποία εκμεταλλευόμενη την ευάλωτη θέση της και με τη χρήση απατηλών μέσων, απέσπασε τη συναίνεσή της, προκειμένου ταξιδέψει στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας τη διευθέτηση των ταξιδιωτικών της εγγράφων.

Αρχές του Σεπτεμβρίου αφίχθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», όπου παρελήφθη, μεταφέρθηκε και εγκαταστάθηκε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου διέμεναν και άλλες γυναίκες ομοεθνείς της.

Έκτοτε, με τη χρήση ψυχολογικής βiας, αλλά και με το πρόσχημα της εξόφλησης υποτιθέμενου υπέρογκου χρέους που είχε δημιουργηθεί από τη μεταφορά της στη χώρα μας, εξαναγκαζόταν να εκδίδεται σε οίκους ανοχής στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Η μεταφορά της από και προς τους οίκους ανοχής πραγματοποιούταν από μέλη της οργάνωσης, τα οποία παρακρατούσαν μεγάλος μέρος των εσόδων και επιτηρούσαν πλήρως τις κινήσεις της.

Η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει από τον έλεγχο της οργάνωσης και με τη συνδρομή Μ.Κ.Ο., εντοπίστηκε και προσήλθε στην Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων. Κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι το οποίο και οδήγησε στην αποδόμηση της οργάνωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γκύζη: Το σημείωμα που έγραψε ο 74χρονος πριν πηδήξει στο κενό

Ελλάδα 28.12.2025
Η γυναίκα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, με τραύματα στο λαιμό - Συγγενικό πρόσωπο μιλάει για «κουραστική κατάσταση» αναφερόμενη στην υγεία της 67χρονης

Το 2026 γεμίζει τον ουρανό με εκλείψεις, αποστολές στη Σελήνη και σπάνια φαινόμενα

Tech + Science 28.12.2025
Ολικές και δακτυλιοειδείς εκλείψεις, νέες αποστολές και εντυπωσιακά φαινόμενα στο ημερολόγιο της χρονιάς

Συρία: Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διαδηλώσεις

Κόσμος 28.12.2025
Αγνωστοι άνοιξαν πυρ στην πλατεία Αζχάρι

Γκύζη: 74χρονος μαχαίρωσε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε – Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα

Ελλάδα 28.12.2025
Ο δράστης ανέβηκε στον 4ο όροφο πολυκατοικίας και βούτηξε στο κενό - Ο ίδιος άφησε σημείωμα αυτοκτονίας

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Μη μου κάνετε αυτήν την ερώτηση, είναι ασέβεια»

Αθλητικά Νέα 28.12.2025
Η ενόχληση του σταρ του NBA σε ερώτηση που δέχτηκε από δημοσιογράφο μετά τη νίκη των Μπακς επί των Μπουλς

Πέθανε η Μπριζίτ Μπαρντό

Κόσμος 28.12.2025
Η ηθοποιός και τραγουδίστρια - σύμβολο του γαλλικού κινηματογράφου, πέθανε σε ηλικία 91 ετών

Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν

Ελλάδα 28.12.2025
Μια εκτίμηση του «χριστουγεννιάτικου τζίρου» για το 2025 ανά κλάδο στην Ελλάδα δείχνει πως θα κυμανθεί κοντά στα 4,5 δισ. ευρώ

Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι Ευρωπαίοι διεξάγουν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του Ιράν, δηλώνει ο Πεζεσκιάν

Κόσμος Χτες
Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας, τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος

Σοκ στη Βαλένθια: Σκοτώθηκε ο προπονητής Φερνάντο Μαρτίν με τα τρία παιδιά του σε ναυάγιο στην Ινδονησία

Κόσμος Χτες
Ο Ισπανός προπονητής ήταν διακοπές μαζί με την οικογένειά του

Ηράκλειο: Σφαίρα από μπαλωθιές «καρφώθηκε» σε παράθυρο πολυκατοικίας

Ελλάδα Χτες
Για τους άσκοπους πυροβολισμούς συνελήφθη ένας 38χρονος

Χριστουγεννιάτικη απόβαση με 630 μετανάστες στην Κρήτη μέσα σε μόλις 24 ώρες

Ελλάδα Χτες
Τα περιστατικά καταγράφηκαν στους Καλούς Λιμένες, νότια της Γαύδου και στην Ιεράπετρα - Συνελήφθη ένας αλλοδαπός διακινητής - Θα μεταφερθούν στην Αγυιά Χανίων

Χιονοθύελλα «παγώνει» τη Νέα Υόρκη, πάνω από 1.600 ακυρώσεις πτήσεων και χάος στις μετακινήσεις

Κόσμος Χτες
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη βορειοανατολική ΗΠΑ με χιονοπτώσεις και παγετό, προκαλώντας πρωτοφανείς καθυστερήσεις και διαταράσσοντας τα ταξίδια εν μέσω εορταστικής περιόδου