E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο άνθρωπος που σόκαρε τους πάντες, αυτοκτονώντας σε live streaming

Ο θάνατός του έκανε το γύρο του διαδικτύου

Δημοσίευση 6/12/2023 | 00:07

Ο άνθρωπος που σόκαρε τους πάντες, αυτοκτονώντας σε live streaming
Nextweb Studio

O 33χρονος Ronnie McNutt αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του και μετέδωσε την αυτοκτονία του live στο Facebook, τον Αύγουστο του 2020.

Το σοκαριστικό βίντεο έκανε τον γύρο των social media και μεταδόθηκε ακόμα και στο TikTok, παρά την προσπάθεια που έκανε η πλατφόρμα για να μην το δουν οι χρήστες της.

Σύμφωνα με την Daily Star ο 33χρονος, πρώην βετεράνος στο Ιράκ, φέρεται να είχε χάσει τη δουλειά του και να είχε χωρίσει με τη σύντροφό του πριν κόψει το νήμα της ζωής του.

Στις 31 Αυγούστου 2020, ο McNutt ξεκίνησε μια ζωντανή ροή στο Facebook. Ο καλύτερός του φίλος, Joshua Steen, παρατήρησε ότι είχε πολλούς χρήστες εντός. Αρχικά δεν το έβρισκε ασυνήθιστο καθώς ο McNutt έκανε τακτικά ζωντανές ροές στο παρελθόν, αλλά ανησύχησε όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν μεθυσμένος και κρατούσε ένα τουφέκι. Ο Steen φέρεται να προσπάθησε να παρέμβει πολλές φορές, ιδιαίτερα όταν ο McNutt πυροβόλησε κατά λάθος, ελπίζοντας ότι το Facebook θα διέκοπτε τη ροή και θα τερμάτιζε τη ροή βίντεο,  ο Steen ζητούσε την επέμβαση της αστυνομίας. Το Facebook αρνήθηκε να κόψει τη ροή, ισχυριζόμενο ότι το stream δεν παραβίαζε τις οδηγίες της πλατφόρμας του, καθώς ο Ronnie McNutt δεν είχε ακόμη πυροβολήσει τη θανατηφόρα βολή.

Καθώς η ροή συνεχιζόταν, το κινητό του McNutt χτυπούσε συχνά. Το τελευταίο τηλεφώνημα που δέχτηκε ήταν από την πρώην κοπέλα του, στην οποία απάντησε, κάτι που οδήγησε σε σύντομο καυγά μεταξύ των δύο. Αφού έκλεισε το τηλέφωνο, ο Ronnie πήρε το όπλο και μίλησε στο κοινό για τελευταία φορά, λέγοντας τα λόγια, «Γεια σας παιδιά, υποθέτω ότι αυτό ήταν». Στη συνέχεια έβαλε το όπλο κάτω από το πηγούνι του και αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα.

Περίπου ένα δευτερόλεπτο πριν αυτοπυροβοληθεί, το τηλέφωνο που είχε αφήσει στο γραφείο του άρχισε να χτυπάει. Η ροή είχε καταγραφεί από πολλούς χρήστες. Το αστυνομικό τμήμα του New Albany είχε κληθεί στη σκηνή κατά τη διάρκεια της ζωντανής ροής, αλλά δεν μπήκε στο διαμέρισμα του McNutt παρά μόνο αφού άκουσαν τον θανατηφόρο πυροβολισμό, το τηλέφωνό του χτυπούσε ακόμα καθώς οι αστυνομικοί έψαχναν τη σκηνή του εγκλήματος. Ο αρχηγός της αστυνομίας ανέφερε ότι οι αξιωματικοί του είχαν ασφαλίσει την περιοχή και είχαν εκκενώσει τα κοντινά σπίτια προτού επιχειρήσουν να επικοινωνήσουν με τον McNutt μέσω μεγαφώνου, χωρίς αποτέλεσμα.

Ένα τελευταίο μήνυμα από τον Ronnie McNutt ανακαλύφθηκε αργότερα στο Facebook, λέγοντας, "Κάποιος στη ζωή σας πρέπει να ακούσει ότι έχει σημασία. Ότι τον αγαπούν. Ότι έχουν μέλλον. Γίνε αυτός που θα του το πει".

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο