E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Εισαγγελική πρόταση «κόλαφος» για τον πατέρα

Τον Αύγουστο του 2022 το κοριτσάκι έχασε τη ζωή του όταν πνίγηκε στην περιοχή του Καλαμακίου Κορινθίας.

Δημοσίευση 4/12/2023 | 19:14

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Εισαγγελική πρόταση «κόλαφος» για τον πατέρα

«Άφησε την Αμέλια στον πάτο της θάλασσας» - Ο πατέρας της ο οποίος βρισκόταν μαζί της, οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου του άσκησε δίωξη για θανατηφόρα έκθεσε ανηλίκου σε κίνδυνο.

 Δεκαέξι μήνες μετά όμως, η εισαγγελική πρόταση αναφέρει να αλλάξει η αρχική κατηγορία για τον πατέρα και να δικαστεί για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως δια παραλείψεως τελούμενη».

Όλους αυτούς τους μήνες η μητέρα της άτυχης 6χρονης ζητά την απόδοση δικαιοσύνης με σκοπό όπως λέει σε συγγενείς και φίλους να αναπαυθεί η ψυχή του παιδιού της. Η δικηγόρος της, κ. Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στο protothema.gr αναφέρει ότι «θα σταθώ κυρίως σε μία φράση της αξιότιμου κυρίου εισαγγελέως Πρωτοδικών Κορίνθου, η οποία ανέφερε πως ο κατηγορούμενος έδειξε ιδιαίτερη απαξίωση για τη ζωή της ίδιας του της κόρης». 

«Από την πρώτη στιγμή η πολιτική αγωγή εκφράζεται μέσα από το πρόσωπο της μητέρας, της μητέρας που ζει με ένα στόχο και έναν σκοπό, να ακουστεί η φωνή του παιδιού. Η μητέρα που δεν είχε φωνή γιατί την κακοποιούσε, την υποτιμούσε, την έκανε κουρέλι. Και μετά αυτός ο άνθρωπος της στέρησε τη χαρά και το νόημα της ζωής της. Το ίδιο τους το παιδί. Από την πρώτη στιγμή η πολιτική αγωγή μιλούσε για ανθρωποκτονία. Από την πρώτη στιγμή έλεγε τα αυτονόητα, πως κανένα oν- ούτε κανένα άγριο θηρίο- δεν θα άφηνε το παιδί του, να ψυχορραγεί στον πάτο της θάλασσας αβοήθητο μέχρι να βγει η ψυχούλα του. Κανένα oν ανθρώπινο δεν θα πήγαινε στο σπίτι του για να αλλάξει ρούχα και να φορτίσει το κινητό του με την ησυχία του και να επιστρέψει στο σημείο όπου το παιδί πεθαίνει, μέτα από μια ώρα. Κανένα oν με συνείδηση, κανένα oν με αξία για την ανθρώπινη ζωή.

Ήξερε ότι τα λεπτά μετράνε, ακόμα και τα δευτερόλεπτα αλλά δεν έπεσε μες τη θάλασσα για να σώσει το ίδιο του το παιδί. Προτίμησε να το εγκαταλείψει. Και μετά από ώρα όταν κατάλαβε τι πρόκειται να συμβεί και τι πρόκειται να επακολουθήσει από πλευράς τιμωρίας τότε δήθεν επέστρεψε για να το βρει; Να βρει τι; Ένα κουφαράκι; Ένα παιδί που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει. Ένα κορίτσι που το πήρε όμορφο από την αγκαλιά της μανούλας του και το άφησε στον πάτο της θάλασσας να πνιγεί; Και όμως αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα μας. Τώρα πλέον βαδίζει προς το δικαστήριο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως διά παραλείψεως» δηλώνει στο protothema.gr η κ.Ανάσογλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η εξιχνίαση του θανάτου του ιδρυτή της Mango: Τα καθοριστικά στοιχεία και τα μοιραία λάθη του κληρονόμου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Τζόναθαν Αντιτς έδωσε αντιφατικές πληροφορίες στην αστυνομία – ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του σταματούσε για φωτογραφίες

ΗΠΑ: Κατηγορείται για φόνο ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο

Κόσμος Χτες
Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πιέζει για αλλαγή καθεστώτος στο νησί, χαρακτήρισε την Κούβα κράτος-παρία που φιλοξενεί εχθρικές ξένες στρατιωτικές δυνάμεις

Σάλος στην Πορτογαλία: Τι είναι οι «Θηριανοί» που ζητούν να τους εξετάζουν κτηνίατροι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μια «κοινότητα» που συνεχώς μεγαλώνει - άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως ζώα και τώρα απαιτούν κτηνιατρική περίθαλψη

Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν επικίνδυνα βρετανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα ρωσικά μαχητικά εκτέλεσαν επικίνδυνους ελιγμούς εναντίον του βρετανικού αεροσκάφους, που πετούσε χωρίς οπλισμό σε προγραμματισμένη αποστολή

Συναγερμός στον Όλυμπο: Επιχείρηση εντοπισμού αγνοούμενου ορειβάτη

Ελλάδα Χτες
Ο ορειβάτης κατευθύνθηκε από το καταφύγιο προς την κορυφή του βουνού και έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται

Καιρός: Καταιγίδες το επόμενο 24ωρο από ψυχρές αέριες μάζες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός Χτες
Η μετεωρολογική πρόγνωση του Δημήτρη Ζιακόπουλου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Γιγάντια λύρα 10 μέτρων στην Κρήτη διεκδικεί ρεκόρ Γκίνες

Ελλάδα Χτες
Στα Πιτσίδια Ηρακλείου, κοντά στα Μάταλα, η εντυπωσιακή κατασκευή του Μιχάλη Ζουριδάκη διεκδικεί τον τίτλο της μεγαλύτερης κρητικής λύρας στον κόσμο

Θανατική ποινή σε άνδρα που δολοφόνησε ανήλικη influencer, επειδή τον απέρριψε

Κόσμος Χτες
Επιπλέον, πρέπει να καταβάλει 2,5 εκατομμύρια ρουπίες ως αποζημίωση στην οικογένεια του θύματος

Κηφισός: Καραμπόλα με επτά αμάξια στο ύψος της Λυκόβρυσης

Ελλάδα Χτες
Εγκλωβισμένοι στην κίνηση οι οδηγοί

Αμετανόητος ο Ισραηλινός υπουργός παρά τη διεθνή κατακραυγή: «Δεν θα γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο»

Κόσμος Χτες
Με νέα ανάρτηση το Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ απάντησε στον Ισραηλινός ΥΠΕΞ ο οποίος καταδίκασε τις πράξεις του σε βίντεο κατά ακτιβιστών

Τραμπ για Ιράν: Ο Νετανιάχου θα «κάνει ό,τι θέλω εγώ»

Κόσμος Χτες
Νέες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για το ενδεχόμενο επανέναρξης των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν