E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Εισαγγελική πρόταση «κόλαφος» για τον πατέρα

Τον Αύγουστο του 2022 το κοριτσάκι έχασε τη ζωή του όταν πνίγηκε στην περιοχή του Καλαμακίου Κορινθίας.

Δημοσίευση 4/12/2023 | 19:14

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Εισαγγελική πρόταση «κόλαφος» για τον πατέρα

«Άφησε την Αμέλια στον πάτο της θάλασσας» - Ο πατέρας της ο οποίος βρισκόταν μαζί της, οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου του άσκησε δίωξη για θανατηφόρα έκθεσε ανηλίκου σε κίνδυνο.

 Δεκαέξι μήνες μετά όμως, η εισαγγελική πρόταση αναφέρει να αλλάξει η αρχική κατηγορία για τον πατέρα και να δικαστεί για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως δια παραλείψεως τελούμενη».

Όλους αυτούς τους μήνες η μητέρα της άτυχης 6χρονης ζητά την απόδοση δικαιοσύνης με σκοπό όπως λέει σε συγγενείς και φίλους να αναπαυθεί η ψυχή του παιδιού της. Η δικηγόρος της, κ. Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στο protothema.gr αναφέρει ότι «θα σταθώ κυρίως σε μία φράση της αξιότιμου κυρίου εισαγγελέως Πρωτοδικών Κορίνθου, η οποία ανέφερε πως ο κατηγορούμενος έδειξε ιδιαίτερη απαξίωση για τη ζωή της ίδιας του της κόρης». 

«Από την πρώτη στιγμή η πολιτική αγωγή εκφράζεται μέσα από το πρόσωπο της μητέρας, της μητέρας που ζει με ένα στόχο και έναν σκοπό, να ακουστεί η φωνή του παιδιού. Η μητέρα που δεν είχε φωνή γιατί την κακοποιούσε, την υποτιμούσε, την έκανε κουρέλι. Και μετά αυτός ο άνθρωπος της στέρησε τη χαρά και το νόημα της ζωής της. Το ίδιο τους το παιδί. Από την πρώτη στιγμή η πολιτική αγωγή μιλούσε για ανθρωποκτονία. Από την πρώτη στιγμή έλεγε τα αυτονόητα, πως κανένα oν- ούτε κανένα άγριο θηρίο- δεν θα άφηνε το παιδί του, να ψυχορραγεί στον πάτο της θάλασσας αβοήθητο μέχρι να βγει η ψυχούλα του. Κανένα oν ανθρώπινο δεν θα πήγαινε στο σπίτι του για να αλλάξει ρούχα και να φορτίσει το κινητό του με την ησυχία του και να επιστρέψει στο σημείο όπου το παιδί πεθαίνει, μέτα από μια ώρα. Κανένα oν με συνείδηση, κανένα oν με αξία για την ανθρώπινη ζωή.

Ήξερε ότι τα λεπτά μετράνε, ακόμα και τα δευτερόλεπτα αλλά δεν έπεσε μες τη θάλασσα για να σώσει το ίδιο του το παιδί. Προτίμησε να το εγκαταλείψει. Και μετά από ώρα όταν κατάλαβε τι πρόκειται να συμβεί και τι πρόκειται να επακολουθήσει από πλευράς τιμωρίας τότε δήθεν επέστρεψε για να το βρει; Να βρει τι; Ένα κουφαράκι; Ένα παιδί που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει. Ένα κορίτσι που το πήρε όμορφο από την αγκαλιά της μανούλας του και το άφησε στον πάτο της θάλασσας να πνιγεί; Και όμως αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα μας. Τώρα πλέον βαδίζει προς το δικαστήριο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως διά παραλείψεως» δηλώνει στο protothema.gr η κ.Ανάσογλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακαθάριστα οικόπεδα: Από την Τρίτη τα πρόστιμα – Λήγει η προθεσμία

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Συνολικά 570.000 καθαρισμοί οικοπέδων έχουν ήδη δηλωθεί μέχρι στιγμής.

Νέες ταυτότητες: Τι γίνεται αν δεν έχετε προλάβει να εκδώσετε πριν τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία αποδοχής των παλαιών ταυτοτήτων στα ταξίδια εξωτερικού

Μουντιάλ 2026: Ιστορικός βαθμός για το Κουρασάο με ήρωα τον Ρουμ απέναντι στον Ισημερινό

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το Κουρασάο άντεξε στην πίεση του Εκουαδόρ, απέσπασε λευκή ισοπαλία (0-0) στο Κάνσας για τη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου και πανηγύρισε τον πρώτο του ιστορικό βαθμό σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, χάρη σε μια μυθική εμφάνιση του τερματοφύλακά του.

Θερινές εκπτώσεις 2026: Ημερομηνία έναρξης και ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις 2026

Απίστευτη ανευθυνότητα από λουόμενους ‑ Πήγαν να... παίξουν με λαγοκέφαλο και τους δάγκωσε

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Φαίνεται πως οι συστάσεις των Αρχών δεν συνετίζουν τον κόσμο

Σταυρούλα Λεβεντάκη: Ο Σκοπιανός την δολοφόνησε, την έβαλε σε σακούλα και την έθαψε σε χωράφι

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Σοκάρει η αγριότητα με την οποία ο 43χρονος διέπραξε τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας

Φωτιά τώρα στο Λουτράκι ‑ Επιχειρούν 47 πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο

Ελλάδα 21.06.2026
Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα, ένα ελικόπτερο, ενώ βοηθούν και εθελοντές

Χανιά: Εντοπίστηκε η σορός της 45χρονης Σταυρούλας ‑ Ομολόγησε ο 43χρονος Σκοπιανός

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Η σορός της βρέθηκε θαμμένη 5 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της

Καιρός: Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και θερμοκρασίες έως 35 βαθμούς

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Αίθριος καιρός με μικρή άνοδο θερμοκρασίας, τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά και τα Δωδεκάνησα - στο Αιγαίο τα μελτέμια αγγίζουν τα 7 μποφόρ

Χανιά: Οι Αρχές «βλέπουν» πιθανό σeξουαλικό κίνητρο πίσω από την εξαφάνιση της Σταυρούλας Λεβεντάκη

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από τις έρευνες των Αρχών

Σορός άνδρα ανασύρθηκε να επιπλέει στο λιμάνι Πειραιά

Ελλάδα 21.06.2026
Τι έχει γίνει γνωστό από τις πρώτες πληροφορίες