E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκκληση Καπουτζίδη για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ‑ «Ας τους καλέσει αυτούς τους ...»

«Όλοι σας που σκέφτεστε να πάτε στη Βουλή και να ψηφίσετε ...»

Δημοσίευση 2/12/2023 | 20:37

Έκκληση Καπουτζίδη για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ‑ «Ας τους καλέσει αυτούς τους ...»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε για μία ακόμα φορά με τον πιο απλό τρόπο, το αυτονόητο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων αλλά και την υιοθεσία των παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Όλοι σας που σκέφτεστε να πάτε στη Βουλή και να ψηφίσετε, πριν το κάνετε αυτό δείτε τους και μιλήστε μαζί τους. Θέλω να κάνω και έκκληση στον πρωθυπουργό. Ας τους καλέσει αυτούς τους γονείς και αυτά τα παιδιά. Θα δει ωραίους γονείς και καλοαναθρεμμένα παιδιά. Ας τους καλέσει», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ο Γιώργος Καπουτζίδης, μιλώντας για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

«Είναι προβληματικό να λέει κάποιος την άποψή του και να του λένε «αυτός είπε την άποψή του». Η άποψη πρέπει να εμπεριέχει γνώση. Αν δεν γνωρίζεις για αυτό που μιλάς, η άποψή σου είναι από κούφια έως ανίσχυρη, ασήμαντη. Για να έχεις λοιπόν άποψη, πρέπει να γνωρίζεις ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που διεκδικούν τη γονεϊκότητα. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν παιδιά, πως μεγαλώνουν τα παιδιά τους, μίλησε με αυτούς τους ανθρώπους, γνώρισέ τους, μίλα με τους ίδιους και με τα παιδιά.

»Βγαίνουν άνθρωποι στην τηλεόραση με πολλές ιδιότητες, που εκφέρουν την άποψή τους, που συνήθως είναι συνονθύλευμα πραγμάτων που διαβάζουν στο Facebook και δεν έχουν πάει ούτε μία φορά να δουν μία οικογένεια με ομόφυλους γονείς, δεν έχουν συνομιλήσει ποτέ μαζί τους και δεν έχουν δει το παιδί. Μου φαίνεται αδιανόητο. Και όταν το κάνει πολιτικός είναι επικίνδυνο.

»Αν θέλει ας ψηφίσει «όχι», αλλά πρώτα πρέπει να δει ποιους γονείς θέλει να απορρίψει και να δει αυτά τα παιδιά. Με ακούς να μιλάω με σιγουριά για αυτό το θέμα, γιατί έχω μία γνώση που δεν είχα. Έχω γνωρίσει αυτές τις οικογένειες, έχω μιλήσει μαζί τους σε μία διαδικτυακή συνάντηση, από όλη την Ελλάδα, το εξωτερικό.

»Ο μεγαλύτερος στόχος της ζωής τους ήταν να γίνουν γονείς, δεν έγιναν επειδή ο παππούς θέλει εγγονάκια. Είναι φοβερά συνειδητοποιημένη η απόφασή τους να γίνουν γονείς και μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία γνωρίζοντας όταν θα δυσκολευτούν και ότι η Πολιτεία δεν θα τους στηρίξει.

»Όλη η προσπάθεια αυτών των γονέων είναι να φτιάξουν ένα υγιές περιβάλλον για τα παιδιά, ακόμα και χωρίς τη βοήθεια της Πολιτείας. Αυτές οι μαμάδες και αυτοί οι μπαμπάδες, το πρόβλημα που θεωρείς ότι θα έχουν, το έχουν αντιμετωπίσει φτιάχνοντας ένα υγιές περιβάλλον για τα παιδιά τους, αυτή είναι όλη η προσπάθειά τους», είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Τι πιο απλό για τον γάμο των ομόφυλων; Θα παντρευτεί αυτός που θέλει να παντρευτεί. Όπως όλοι οι στρέιτ δεν παντρεύονται. Ο άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει και να αποφασίσει πώς θα κάνει τη ζωή του. Εσένα τι σε κόφτει; Λένε για την πυρηνική οικογένεια, ότι κινδύνευσε. Θα ήθελα να ξέρω αν κινδύνευσε σε άλλες χώρες μετά το σύμφωνο συμβίωσης. Μάθαμε τίποτα, πώς κινδύνευσε η πυρηνική οικογένεια στον Καναδά;

»Λέγανε όλοι ότι θα κινδυνεύσει ο γάμος όταν βγήκε το σύμφωνο συμβίωσης. Κινδύνευσε επειδή δύο ομοφυλόφιλοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης; Οι στρέιτ φίλοι μου χώρισαν από απιστία. Δεν ήρθε κανείς να μου πει ότι “παντρεύτηκαν κάτι ομοφυλόφιλοι απέναντι και αυτό κλόνισε τον γάμο μας”. Από τι να κινδυνεύει ο γάμος; Η ελληνική οικογένεια έχει πολλές μορφές», τόνισε κλείνοντας το θέμα για τα ομόφυλα ζευγάρια και τους γάμους τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Survivor: Προς τη δεύτερη φάση της Ένωσης – Ποιος τραγουδιστής θα ανάψει το πάρτι;

Tabloid 12.04.2026
Η ένταση στις ψηφοφορίες και ο αγώνας ασυλίας φέρνουν δραματικές στιγμές στο νέο επεισόδιο

Μεγακλής Βιντιάδης για Γιώργο Λιάγκα: «Πέντε τύποι λένε ό,τι τους έρθει για να γράφουν τα έντυπα»

Tabloid 12.04.2026
Ο τηλεσκηνοθέτης επικρίνει τα σημερινά τηλεοπτικά προγράμματα για το τεχνητό τους μελόδραμα

Θάλεια Ματίκα στο εορταστικό της ΕΡΤ: «Ήρθα κυρίως για το φαγητό» – Τάσος Ιορδανίδης: «Εγώ νόμιζα για μένα»

Tabloid 12.04.2026
Παραδοσιακό ναξιώτικο γλέντι στο «Καλημέρα Είπαμε» με την ηθοποιό και τον παρουσιαστή

Ο Μπεν Αφλεκ χαρίζει στην Τζένιφερ Λόπεζ το μερίδιό του από την έπαυλή τους αξίας 60 εκατ. δολαρίων

Tabloid 12.04.2026
Η κατοικία 3.500 τετραγωνικών μέτρων περιλαμβάνει 12 υπνοδωμάτια, 24 μπάνια και ένα γήπεδο μπάσκετ

Κατερίνα Καινούργιου: Τι της είπαν για τη βαφή της και πώς αντέδρασε ‑ «Δέχτηκα χυδαία σχόλια»

Tabloid Χτες
Η παρουσιάστρια του Alpha ξέσπασε για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε μετά τη γέννηση της κόρης της και κάλεσε σε σεβασμό και επιείκεια.

Με γούνα και αυτιά η Καίτη Γαρμπή σε εμφάνιση... λαγουδάκι για το Πάσχα

Social Χτες
Η τραγουδίστρια έστειλε ευχές για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Μελίνα Ασλανίδου: Μεγάλη Παρασκευή στα Μετέωρα – Ψέλνει μέσα στα μοναστήρια

Tabloid Χτες
Δεν έχει κρύψει τη βαθιά της σύνδεση με τη θρησκεία

Η Φαίη Ξυλά πόζαρε με μαγιό στη θάλασσα, δείτε φωτογραφία

Social Χτες
Η ηθοποιός ανέβασε μία εικόνα με καλοκαιρινή διάθεση

Ο ευρηματικός τρόπος της Τουρκάλας ρεπόρτερ Ντενίζ Ακσόι για να φτάσει στο ύψος τον Ταβάρες της Ρεάλ

Παράξενα Χτες
Η δημοσιογράφος βρήκε λύση στη μεγάλη διαφορά ύψους με τον σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης μετά τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ο Ντάνιελ Κρεγκ στην περιφορά του Επιταφίου στον Αγιο Κωνσταντίνο της Γλυφάδας, δείτε βίντεο

Tabloid Χτες
Ο γνωστός ηθοποιός βρίσκεται στην Ελλάδα για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Νταμιέν Σαζέλν, για την οποία γυρίσματα γίνονται σε Αθήνα και Κέρκυρα

Κατερίνα Καινούργιου: Το τρυφερό story που δημοσίευσε ο άντρας της, Παναγιώτης Κουτσουμπής, με τη νεογέννητη κόρη τους

Tabloid Προχτές
Η παρουσιάστρια του Alpha έφερε στον κόσμο το παιδί τους το απόγευμα της Παρασκευής, 3 Απριλίου

Μπαρντελά: Το απρόσμενο ειδύλλιο με την Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία Καρολίνα

Tabloid Προχτές
Η αποκάλυψη για την σχέση του επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς με την Ιταλίδα πριγκίπισσα