E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκκληση Καπουτζίδη για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ‑ «Ας τους καλέσει αυτούς τους ...»

«Όλοι σας που σκέφτεστε να πάτε στη Βουλή και να ψηφίσετε ...»

Δημοσίευση 2/12/2023 | 20:37

Έκκληση Καπουτζίδη για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ‑ «Ας τους καλέσει αυτούς τους ...»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε για μία ακόμα φορά με τον πιο απλό τρόπο, το αυτονόητο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων αλλά και την υιοθεσία των παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Όλοι σας που σκέφτεστε να πάτε στη Βουλή και να ψηφίσετε, πριν το κάνετε αυτό δείτε τους και μιλήστε μαζί τους. Θέλω να κάνω και έκκληση στον πρωθυπουργό. Ας τους καλέσει αυτούς τους γονείς και αυτά τα παιδιά. Θα δει ωραίους γονείς και καλοαναθρεμμένα παιδιά. Ας τους καλέσει», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ο Γιώργος Καπουτζίδης, μιλώντας για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

«Είναι προβληματικό να λέει κάποιος την άποψή του και να του λένε «αυτός είπε την άποψή του». Η άποψη πρέπει να εμπεριέχει γνώση. Αν δεν γνωρίζεις για αυτό που μιλάς, η άποψή σου είναι από κούφια έως ανίσχυρη, ασήμαντη. Για να έχεις λοιπόν άποψη, πρέπει να γνωρίζεις ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που διεκδικούν τη γονεϊκότητα. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν παιδιά, πως μεγαλώνουν τα παιδιά τους, μίλησε με αυτούς τους ανθρώπους, γνώρισέ τους, μίλα με τους ίδιους και με τα παιδιά.

»Βγαίνουν άνθρωποι στην τηλεόραση με πολλές ιδιότητες, που εκφέρουν την άποψή τους, που συνήθως είναι συνονθύλευμα πραγμάτων που διαβάζουν στο Facebook και δεν έχουν πάει ούτε μία φορά να δουν μία οικογένεια με ομόφυλους γονείς, δεν έχουν συνομιλήσει ποτέ μαζί τους και δεν έχουν δει το παιδί. Μου φαίνεται αδιανόητο. Και όταν το κάνει πολιτικός είναι επικίνδυνο.

»Αν θέλει ας ψηφίσει «όχι», αλλά πρώτα πρέπει να δει ποιους γονείς θέλει να απορρίψει και να δει αυτά τα παιδιά. Με ακούς να μιλάω με σιγουριά για αυτό το θέμα, γιατί έχω μία γνώση που δεν είχα. Έχω γνωρίσει αυτές τις οικογένειες, έχω μιλήσει μαζί τους σε μία διαδικτυακή συνάντηση, από όλη την Ελλάδα, το εξωτερικό.

»Ο μεγαλύτερος στόχος της ζωής τους ήταν να γίνουν γονείς, δεν έγιναν επειδή ο παππούς θέλει εγγονάκια. Είναι φοβερά συνειδητοποιημένη η απόφασή τους να γίνουν γονείς και μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία γνωρίζοντας όταν θα δυσκολευτούν και ότι η Πολιτεία δεν θα τους στηρίξει.

»Όλη η προσπάθεια αυτών των γονέων είναι να φτιάξουν ένα υγιές περιβάλλον για τα παιδιά, ακόμα και χωρίς τη βοήθεια της Πολιτείας. Αυτές οι μαμάδες και αυτοί οι μπαμπάδες, το πρόβλημα που θεωρείς ότι θα έχουν, το έχουν αντιμετωπίσει φτιάχνοντας ένα υγιές περιβάλλον για τα παιδιά τους, αυτή είναι όλη η προσπάθειά τους», είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Τι πιο απλό για τον γάμο των ομόφυλων; Θα παντρευτεί αυτός που θέλει να παντρευτεί. Όπως όλοι οι στρέιτ δεν παντρεύονται. Ο άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει και να αποφασίσει πώς θα κάνει τη ζωή του. Εσένα τι σε κόφτει; Λένε για την πυρηνική οικογένεια, ότι κινδύνευσε. Θα ήθελα να ξέρω αν κινδύνευσε σε άλλες χώρες μετά το σύμφωνο συμβίωσης. Μάθαμε τίποτα, πώς κινδύνευσε η πυρηνική οικογένεια στον Καναδά;

»Λέγανε όλοι ότι θα κινδυνεύσει ο γάμος όταν βγήκε το σύμφωνο συμβίωσης. Κινδύνευσε επειδή δύο ομοφυλόφιλοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης; Οι στρέιτ φίλοι μου χώρισαν από απιστία. Δεν ήρθε κανείς να μου πει ότι “παντρεύτηκαν κάτι ομοφυλόφιλοι απέναντι και αυτό κλόνισε τον γάμο μας”. Από τι να κινδυνεύει ο γάμος; Η ελληνική οικογένεια έχει πολλές μορφές», τόνισε κλείνοντας το θέμα για τα ομόφυλα ζευγάρια και τους γάμους τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγελάδα στην Αυστρία πήρε ένα σκουπόξυλο για να ξυστεί: «Το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό χρήσης εργαλείου από βοοειδές»

Social 21.01.2026
«Τα βοοειδή μπορεί να είναι πιο ικανά νοητικά από ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα»

Η πρώην του Μπρούκλιν Μπέκαμ κατηγορεί δημόσια τη μητέρα του, Βικτόρια: Ποτέ δεν με συμπάθησε

Tabloid 21.01.2026
Η Τάλια Στορμ δηλώνει «ομάδα Μπρούκλιν» και περιγράφει περιστατικά από τη σχέση τους

Marseaux: Η απάντησή της στην Εύη Δρούτσα για το απαράδεκτο σχόλιο για το σώμα της

Tabloid 21.01.2026
Η στιχουργός σχολίασε την εμφάνιση της τραγουδίστριας λέγοντας ότι «δεν έχει το υπέροχο σώμα για να το βγάλει έξω»

Στο νοσοκομείο ο Πασχάλης Τερζής

Tabloid 21.01.2026
Στο νοσοκομείο τον συνόδευσαν η σύζυγός του και ένας φίλος

Αλλος άνθρωπος: Η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα έκοψε αγορέ τα μαλλιά της

Tabloid 21.01.2026
Δείτε φωτογραφίες από τη μεγάλη αλλαγή

Οικογενειακό δράμα: Όσα αποκαλύπτει ο Brooklyn Beckham για πρώτη φορά είναι ντροπιαστικά

Celebrity Stories 21.01.2026
Brooklyn Beckham: «Δεν με ελέγχει η γυναίκα μου – με έλεγχαν οι γονείς μου»

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου δημοσίευσε βίντεο από το γραφείο του Γιώργου Παπαδάκη: «Ένιωσα την ανάγκη να το κάνω»

Social Χτες
Κάθε φορά που περνάω σκέφτομαι τον Γιώργο Παπαδάκη, είπε ο παρουσιαστής για τον αείμνηστο δημοσιογράφο