E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη ημέρα χωρισμού ... και πλησιάζει

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2023 | 20:08

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη ημέρα χωρισμού ... και πλησιάζει

Τα Χριστούγεννα είναι εποχή χαράς, εορταστικής διάθεσης και χουχουλιάσματος δίπλα στο τζάκι, σωστά; Ναι, αλλά μπορεί, επίσης, να είναι και μια περίοδος που η καρδιά μας θα ραγίσει. Σε περίπτωση που νομίζατε ότι είχατε εγγυημένα ένα φιλί με τον σύντροφό σας στην αλλαγή της χρονιάς ή το βράδυ των Χριστουγέννων, τότε ίσως θα πρέπει να κρατάτε μικρό καλάθι μέχρι και το τέλος των γιορτών.

Η ημέρα που είναι πιθανότερο να χωρίσουν τα περισσότερα ζευγάρια πλησιάζει. Σύμφωνα με δεδομένα που συνελέχθησαν από το Facebook, μέσω απαντήσεων χρηστών σε σχετική ερώτηση, αυτή η ημέρα είναι η 11η Δεκεμβρίου.

Από τα στοιχεία που εξέτασαν οι ψηφιακοί στατιστικολόγοι, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μια πολύ δυνατή περίοδος αιχμής για χωρισμό τοποθετείται δύο εβδομάδες πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων. Γιατί;

Οι λόγοι για έναν χωρισμό αυτή την περίοδο ποικίλλουν. Για κάποιους η ιδέα να περάσουν τις γιορτές με έναν άνθρωπο για τον οποίο τα συναισθήματά τους δεν είναι ξεκάθαρα, προκαλεί τρόμο. Για άλλους το να φέρουν το φλέρτ ή τη σχέση τους στο σπίτι τους με την οικογένειά τους μοιάζει απίστευτα πιεστικό, ενώ άλλοι αντιλαμβάνονται πως το άτομο που έχουν δίπλα τους δεν είναι τελικά ακριβώς όπως το είχαν στο μυαλό τους και βάζουν τέλος στη σχέση τους.

Κατά τον ίδιο τρόπο έρευνα από την αυστραλιανή εφαρμογή γνωριμιών RedHotPie έδειξε ότι το 71% των γυναικών και το 56% των ανδρών θα προτιμούσαν να χωρίσουν με τον σύντροφό τους, αν «δεν περνούν καλά» παρά να τον γνωρίσουν στην οικογένειά τους τα Χριστούγεννα.

Η ψυχολόγος Dr. Dorree Lynn είπε σε δηλώσεις της σχετικά στο ABC: «Αν δεν βγαίνουν ραντεβού για πολύ καιρό, αρκετοί άνθρωποι αγχώνονται και για την ανταλλαγή δώρων και το πόσο μεγάλα πρέπει να είναι αυτά. Φοβούνται επειδή δεν θέλουν να ασκήσουν πίεση στο άλλο πρόσωπο ή να φανούν ανόητοι επειδή επέλεξαν κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην αξία του δώρου που έλαβαν (αν έλαβαν)».

Μια πρόσφατη βρετανική δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι ένας χωρισμός θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα από την 11η Δεκεμβρίου, ιδανικά πριν από τις 6 Δεκεμβρίου. Οποιαδήποτε απόφαση για χωρισμό μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας θεωρείται πολύ σκληρή, καθώς είναι πολύ κοντά στα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης από το Facebook, αν η 11η Δεκεμβρίου περάσει, τότε βαδίζεται σε πιο ξεκάθαρο μονοπάτι. Δηλαδή, μέχρι ο σύντροφός σας να ξεχάσει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Κλόε Καρντάσιαν έγινε viral για τους τρικέφαλούς της

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Αποτέλεσμα σκληρής γυμναστικής;

Η συγκινητική ανάρτηση της Δανάης Μπάρκα για τη γιαγιά της: Για εκείνη που έκανε 4 δουλειές και μαγείρευε 7 φαγητά

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Με αφορμή τον γάμο της με τον Φάνη Μπότση, η παρουσιάστρια αφιέρωσε συγκινητικά λόγια στη γυναίκα που τη μεγάλωσε.

Μπαντόσα για τον χωρισμό με Τσιτσιπά: «Θα πουν ότι τον επιτίθεμαι ‑ το αξίζει»

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Η Πάουλα Μπαντόσα μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες που πέρασε τους τελευταίους μήνες

«Αφού δεν με θέλετε, μην μου στέλνετε»: Η Ιωάννα Τούνη ξεσπά για τα Mad VMA

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Αναλυτικά όσα είπε η Ιωάννα Τούνη για την πρόταση από τα MAD VMA

Η Μαρίνα Σπανού αποκάλυψε ποιο τραγούδι της Ρίας Ελληνίδου είναι η ένοχη απόλαυσή της

E-Daily 3.Left Χτες
Η τραγουδίστρια κινήθηκε στους ρυθμούς ενός πιο λαϊκού ήχου

Gio Kay: Θα γίνω ευρωβουλευτής να το θυμάστε αυτό, έχω μαζέψει τον κόσμο, έχω πολλή επιρροή

E-Daily 3.Left Χτες
Έχω πολύ κοινό, δεν μπορώ να κάνω πίσω, σχολίασε ο πρώην παίκτης του Survivor

Συγκινήθηκε η Φουρέιρα στα Mad VMA: Δώσατε την ευκαιρία στη μικρή Ελένη από μία ξένη χώρα να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα

E-Daily 3.Left Χτες
Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τον Αλμπέρτο που είναι πάντα εκεί, είπε η τραγουδίστρια

Έλενα Τσαγκρινού: Πρέπει να σταματήσει αυτό το αστείο με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, δεν περιμέναμε ότι θα πάρει τέτοια έκταση

E-Daily 3.Left Χτες
Δεν χρειάζεται να το επαναφέρουμε συνέχεια και να γίνεται όλοι αυτό γιατί και οι δυο έχουμε σοβαρές δουλειές, ανέφερε η τραγουδίστρια για τη σχέση τους

Παϊτέρης: Έχει γύφτικη ομορφιά – Λατινοπούλου: Από γύφτο δεν περίμενα και κάτι καλύτερο

E-Daily 3.Left Χτες
Αγρια λεκτική αντιπαράθεση με προσωπικές αιχμές και βαριές εκφράσεις ξέσπασε στην εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού μεταξύ του τραγουδιστή και της προέδρου της «Φωνής Λογικής».

Βίκυ Παγιατάκη: Η εξομολόγηση για τον δεύτερο γάμο της Αλίκης Βουγιουκλάκη

E-Daily 3.Left Χτες
«Μου είπε, ""θα πάμε εκεί γιατί παντρεύεται η Βουγιουκλάκη»