E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απειλεί με μηνύσεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την εξαίρεσή της από την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη

Κάνει λόγο για λυσσώδη προσπάθεια εναντίον της

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 1/12/2023 | 18:37

Απειλεί με μηνύσεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την εξαίρεσή της από την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη

Για «λυσσώδη προσπάθεια» να εξαιρεθεί από την εξεταστική επιτροπή «διερεύνησης του εγκλήματος των Τεμπών» μίλησε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της γνώμης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, σύμφωνα με την οποία όποιος άσκησε καθήκοντα συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας ή κατέθεσε ως μάρτυρας, δεν μπορεί να ασκήσει καθήκοντα δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού στην αυτή υπόθεση και, επομένως δεν μπορεί να είναι μέλος τής εξεταστικής επιτροπής.

Δεν αλλάζω στάση και δεν λοξοδρομώ, και έτσι μπορώ να κοιτάζω στα μάτια τους συμπολίτες μου και τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών, «που βλέπουν αυτή σας τη λυσσώδη προσπάθεια να με εξαιρέσετε από την εξεταστική επιτροπή [..] και καταλαβαίνουν ότι πάλι κάτι θέλετε να κρύψετε, πάλι όλα θέλετε να τα διαχειριστείτε και να τα φέρετε στα μέτρα σας είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Με αφορμή μάλιστα τον πρόσφατο θάνατο του Χένρι Κίσιντζερ, ο οποίος «έχει βάψει τα χέρια του με το αίμα πολλών ανθρώπων και πολλών λαών, αλλά βραβεύτηκε με Νόμπελ Ειρήνης» όπως είπε, σημείωσε πως «μέχρι η Ιστορία να καταγράψει και να στείλει εκεί που πρέπει, εκείνους που ζημιώνουν τις κοινωνίες και τους λαούς, πολλές φορές η επικοινωνία τους αποθεώνει» και προσέθεσε:

«Εγώ, επειδή έκανα μήνυση στον Χένρι Κίσιντζερ το 2003 -ήτανε η πρώτη μου νομική ενέργεια, με την ιδιότητα της δικηγόρου του ιστορικού δημοσιογράφου του Ηλία Δημητρακοπούλου- και έκανα αυτή τη μήνυση που το ελληνικό κράτος δεν την υποστήριξε, αλλά την υποστήριξε πολύς κόσμος σε διεθνές επίπεδο, για να ελεγχθεί ο Κίσιντζερ για διεθνή εγκλήματα, για τη συμμετοχή στα εγκλήματα της χούντας, και για την κυπριακή τραγωδία, τα διεθνή εγκλήματα σε βάρος του κυπριακού λαού, […] από τότε μέχρι σήμερα δεν αλλάζω αυτά που λέω, δεν αλλάζω στάση, και δεν λοξοδρομώ. Πρέπει να σας πω ότι δεν το έχω μετανιώσει. Γιατί μπορώ να κυκλοφορώ στους δρόμους κοιτώντας στα μάτια τους συμπολίτες μου χωρίς να έχω φύλαξη και άλλου είδους προστασία. Μπορώ να είμαι μία από τους πολίτες πάντα, και μπορώ να κοιτώ στα μάτια και τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών, που βλέπουν αυτή σας τη λυσσώδη προσπάθεια να με εξαιρέσετε από την επιτροπή την εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών. Και καταλαβαίνουν ότι πάλι κάτι θέλετε να κρύψετε, πάλι όλα θέλετε να τα διαχειριστείτε, και να τα φέρετε στα μέτρα σας. Ξέρω ότι ενοχλώ πολλές και ισχυρές εξουσίες, ξέρω ότι η Πλεύση Ελευθερίας αυτό το μικρό καραβάκι είναι πολύ ενοχλητικό και το βαρούν πολύ, θα παραμείνει εδώ όσο κι αν προσπαθείτε να το τορπιλίσετε και να το καταβυθίσετε, θα συνεχίσει να πλέει προς την ελευθερία».

Μιλώντας αργότερα στους συντάκτες, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι θα κινήσει ένδικα μέσα κατά των μελών του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής, για την παραπάνω γνωμοδότηση, καθώς, όπως ανέφερε, προκύπτουν σοβαρές αξιόποινες πράξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωτοφανές φαινόμενο: Αμμος πάγωσε λόγω του ακραίου ψύχους στο Μίσιγκαν ‑ Βίντεο

Κόσμος 17.12.2025
Ένα φαινόμενο που φαίνεται να αψηφά τη βαρύτητα.

Ανδρας κατάπιε ναρκωτικά για να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο και πνίγηκε

Ελλάδα 17.12.2025
Τραγική κατάληξη είχε περιστατικό αστυνομικού ελέγχου στη Λευκάδα

Παιδιά με καρκίνο θύματα απάτης ‑ Έχασαν τα εκατομμύρια που συγκεντρώθηκαν για τη θεραπεία τους

Κόσμος 17.12.2025
Έρευνα του βρετανικού μέσου αποκαλύπτει ένα τεράστιο δίκτυο που εξαπατά γονείς και παιδιά εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την απελπισία τους

Καιρός: «Καταρρέει» ο αντικυκλώνας – Πρόβλεψη για Χριστούγεννα με κακοκαιρία

Καιρός 17.12.2025
Γενικά αίθριος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Ξεκινά σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και Δώρου Χριστουγέννων από τη ΔΥΠΑ

Οικονομία 17.12.2025
Οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν με απευθείας κατάθεση στους λογαριασμούς των προπληρωμένων καρτών των δικαιούχων.

Στάση εργασίας στα λεωφορεία σήμερα ‑ Οι ώρες και οι γραμμές που δεν επηρεάζονται

Ελλάδα 17.12.2025
Η στάση εργασίας θα ισχύει από τις 11:00 έως τις 17:00

Κίνητρα για σπίτια στo ενοίκιο, μπλόκο στα Airbnb: Ποιοι ωφελούνται από τα νέα μέτρα

Οικονομία 17.12.2025
Ανακαίνιση έως 90%, διπλή επιστροφή ενοικίου, φορολογικά κίνητρα και νέοι κανόνες στη βραχυχρόνια μίσθωση αλλάζουν τις ισορροπίες στην αγορά κατοικίας

Χαλάνδρι: Καθηγητής τραυμάτισε μαθητή κατά τη διάρκεια κατάληψης – Του έπιασε τα δάχτυλα με κόφτη

Ελλάδα 17.12.2025
Σφάδαζε από τον πόνο ο 17χρονος... Δικογραφία για τη διευθύντρια, τον καθηγητή και το μαθητή.

Επιστροφή δύο ενοικίων για εκπαιδευτικούς, γιατρούς, νέοι περιορισμοί στο AirBnb και ανακαινίσεις με επιδότηση 90%

Πολιτική 17.12.2025
«Οι υποχρεώσεις τους θα μετατραπούν σε ευρώ με σταθερό χαμηλό επιτόκιο, θα προβλέπεται και κούρεμα»

Τραμπ: Ανακηρύσσει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας «ξένη τρομοκρατική οργάνωση»

Κόσμος 17.12.2025
Ανακοινώνει πλήρη ναυτικό αποκλεισμό της χώρας

Προϋπολογισμός 2026: Εγκρίθηκε με 159 «ναι» από τη Βουλή μετά από θυελλώδη συζήτηση

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική παράδοση, η ψήφιση του προϋπολογισμού εκλαμβάνεται και ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.