E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποινή κάθειρξης 16,5 ετών στον 27χρονο οδηγό για τον θάνατo της 21χρονης Έμμας

Η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής

Δημοσίευση 1/12/2023 | 14:38

Ποινή κάθειρξης 16,5 ετών στον 27χρονο οδηγό για τον θάνατo της 21χρονης Έμμας

Ποινή κάθειρξης 16 ετών και έξι μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον 27χρονος κατηγορουμένο για τη θανατηφόρα παράσυρση και εγκατάλειψη της 21χρονης Εμμανουέλας, στην οδό Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη, τον Νοέμβριο του 2022.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 27χρονο, αλβανικής καταγωγής, για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάvατο, εγκατάλειψη τρoχαίου ατυχήματoς και οδήγηση χωρίς άδεια, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτoνία εξ αμελείας.

Η έφεση του κατηγορουμένου αποφασίστηκε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και έτσι επιστρέφει στη φυλακή.

«Καλά να περάσεις» αναφώνησε η μητέρα της Έμμας μετά το άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου.

Η πρόταση της εισαγγελέως

Την ενοχή του 27χρονου πρότεινε νωρίτερα και η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της πρότασής της η εισαγγελέας ανέλυσε τα στοιχεία της δικογραφίας για τις συνθήκες της φονικής παράσυρσης και όσα προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και τις καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες, των πραγματογνωμόνων, της συνοδηγού του μοιραίoυ οχήματος και, φυσικά, την απολογία του κατηγορουμένου. Η εισαγγελική λειτουργός στάθηκε ιδιαίτερα στις αντιφάσεις στις οποίες έπεσε ο κατηγορούμενος, σε σχέση με τα πραγματικά στοιχεία, όπως αυτά προέκυψαν από την έρευνα και την εξέταση μαρτύρων.

Στην αγόρευσή της τόνισε ότι είναι δεδομένο πως ο κατηγορούμενος έτρεχε με ταχύτητα που δεν ήταν στα νόμιμα όρια, παρόλο που ο ίδιος ισχυρίστηκε σήμερα ότι πήγαινε με μόλις 50-60 χιλιόμετρα.

«Είναι οφθαλμοφανές ότι έτρεχε πάνω από την ταχύτητα που ορίζει ο νόμος. Αν δεν είχε ταχύτητα δε θα μπορούσε να πετάξει δύο - τρία μέτρα την πεζή, όπως περιέγραψε μάρτυρας, να προκαλέσει σημαντικές βλάβες σε άλλο αυτοκίνητο και να καταλήξει με τέτοια σφοδρότητα επάνω του. Τα παπούτσια της πεζής πετάχτηκαν περίπου δέκα μέτρα μακριά από το σημείο της σύγκρουσης, κάτι το οποίο καταδεικνύει ότι η ταχύτητα που είχε δεν ήταν χαμηλή αλλά αντιθέτως ήταν σημαντική για να προκαλέσει αυτές τις βλάβες» είπε, μεταξύ άλλων.

Η εισαγγελέας επανέλαβε ότι το όχημα είχε υποστεί τέτοιες μετατροπές που το έκαναν επικίνδυνο και τόνισε την ανεξέλεγκτη πορεία που είχε πριν παρασύρει την 21χρονη που επιχείρησε να περάσει στην απέναντι μεριά της Εγνατίας, σε έναν δρόμο που εκείνη την ώρα δεν είχε κυκλοφορία οχημάτων.

«Τα θραύσματα βρέθηκαν στο κέντρο του αντίθετου ρεύματος, κάτι που αποδεικνύει ότι σε εκείνο το σημείο έγινε και η πρόσκρουση γι΄ αυτό και σπάσανε τα τζάμια. Αυτό το σημείο βρίσκεται μετά από περίπου δεκαπέντε μέτρα από εκεί που αρχίζει η εκτροπή του οχήματος. Τα θραύσματα είναι κάπου στη μέση που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο δεκαπέντε μέτρα πιο μπροστά και όχι γιατί βγήκε η πεζή και έχασε τον έλεγχο. Εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα και κατά την ανεξέλεγκτη πορεία πλαγιολίσθησης βρήκε στην πορεία του μια πεζή η οποία περνούσε εκείνη την ώρα το δρόμο. Δεν ήταν δηλαδή η αιτία της αλλαγής της πορείας του η πεζή. Δεν ήθελε ο κατηγορούμενος να μας περιγράψει το λόγο που έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Δοκίμαζε φρένα, επιτάχυνση, δεν ήξερε να οδηγεί, είδε ότι θα τον έπιανε το επόμενο φανάρι, ήταν αφηρημένος; Αυτό δεν έχει διευκρινιστεί. Γεγονός είναι ότι η αίτια που έκανε αριστερά δεν ήταν ένας πεζός που βρέθηκε μπροστά του και έχασε τον έλεγχο. Η πεζή ήταν δεκαπέντε μέτρα μακριά. Πράγματι, διέσχιζε ένα οδόστρωμα σε ένα άδειο δρόμο, το περνούσε αμέριμνη γιατί δεν έρχονταν κανένα αυτοκίνητο από το ρεύμα που διασχίζει. Ήταν παντελώς άδειος ο δρόμος» είπε η εισαγγελέας, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου που είπε ότι η 21χρονη πετάχτηκε μπροστά του στο ένα μέτρο.

«Πετάχτηκε στο ένα μέτρο, μας είπε ο κατηγορούμενος. Αν θεωρήσουμε ότι δεν είχε αυτοκτονικές τάσεις - που δεν είχε - δηλαδή πετάχτηκε στις ρόδες του αυτοκινήτου. Είναι δυνατόν να πεταχτεί ένας πεζός μπροστά στο μοναδικό αυτοκίνητο που κυκλοφορούσε σε έναν άδειο δρόμο;» σημείωσε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.

Σχετικά με την εγκατάλειψη, είπε ότι ο κατηγορούμενος προσπάθησε να εξαφανιστεί και όταν έκανε οπισθογωνία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χτύπησε ξανά την πεζή που ήταν πεσμένη στην άσφαλτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Οι Ευρωπαίοι να αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλειά μας»

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Η πρώτη αντίδραση του Βερολίνου για την απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από Τραμπ

Τραμπ για Ιράν: Έχουμε ήδη κερδίσει, θέλω μεγαλύτερη νίκη

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι τιμές των καυσίμων θα πέσουν σαν πέτρα

Χαμός στη Σερβία: Ο Κάλινιτς του Ερυθρού Αστέρα έκανε λαβή ελληνορωμαϊκής σε αντίπαλο

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Ακολούθησε απόλυτο χάος, με τον αγώνα να διακόπτεται για τουλάχιστον δέκα λεπτά, ενώ ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» ήρθε σε αντιπαράθεση και με άλλους παίκτες

Η πιο κρύα Πρωτομαγιά εδώ και 70 χρόνια στη χώρα ‑ Αφησε... πίσω 1944 και 1987

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Μια ασυνήθιστη Πρωτομαγιά, με βοριάδες, βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας υποδέχθηκαν πολλές περιοχές της χώρας

Με 80.000 κενές θέσεις η σεζόν σε εστίαση, τουρισμό ‑ Σε ποιες χώρες ψάχνουν δουλειά

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι αιτήσεις επαναπρόσληψης μέσω των σωματείων ήταν φέτος μειωμένες κατά 25%

Ποιες περιοχές σήμερα θα δουν βροχές και καταιγίδες

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ ανά περιοχή

Αποσύρει ο Τραμπ 5.000 στρατιώτες από τη Γερμανία

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Ποιες θα είναι οι συνέπειες για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και ποιο το κόστος για τις ΗΠΑ

Νέες αποκαλύψεις για τον 89χρονο πιστολέρο: «Πίστευε ότι του έχουν κάνει μάγια»

Ελλάδα 02.05.2026
Αίτηση αποφυλάκισης από τον δικηγόρο του

Ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ – ΕΕ: Ο Τραμπ πυροδοτεί ξανά εμπορική κρίση με δασμούς 25%

Οικονομία 02.05.2026
«Θα διατηρήσουμε ανοιχτές τις επιλογές μας για την προστασία των συμφερόντων της ΕΕ», απαντά η Κομισιόν