E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποινή κάθειρξης 16,5 ετών στον 27χρονο οδηγό για τον θάνατo της 21χρονης Έμμας

Η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής

Δημοσίευση 1/12/2023 | 14:38

Ποινή κάθειρξης 16,5 ετών στον 27χρονο οδηγό για τον θάνατo της 21χρονης Έμμας

Ποινή κάθειρξης 16 ετών και έξι μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον 27χρονος κατηγορουμένο για τη θανατηφόρα παράσυρση και εγκατάλειψη της 21χρονης Εμμανουέλας, στην οδό Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη, τον Νοέμβριο του 2022.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 27χρονο, αλβανικής καταγωγής, για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάvατο, εγκατάλειψη τρoχαίου ατυχήματoς και οδήγηση χωρίς άδεια, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτoνία εξ αμελείας.

Η έφεση του κατηγορουμένου αποφασίστηκε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και έτσι επιστρέφει στη φυλακή.

«Καλά να περάσεις» αναφώνησε η μητέρα της Έμμας μετά το άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου.

Η πρόταση της εισαγγελέως

Την ενοχή του 27χρονου πρότεινε νωρίτερα και η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της πρότασής της η εισαγγελέας ανέλυσε τα στοιχεία της δικογραφίας για τις συνθήκες της φονικής παράσυρσης και όσα προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και τις καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες, των πραγματογνωμόνων, της συνοδηγού του μοιραίoυ οχήματος και, φυσικά, την απολογία του κατηγορουμένου. Η εισαγγελική λειτουργός στάθηκε ιδιαίτερα στις αντιφάσεις στις οποίες έπεσε ο κατηγορούμενος, σε σχέση με τα πραγματικά στοιχεία, όπως αυτά προέκυψαν από την έρευνα και την εξέταση μαρτύρων.

Στην αγόρευσή της τόνισε ότι είναι δεδομένο πως ο κατηγορούμενος έτρεχε με ταχύτητα που δεν ήταν στα νόμιμα όρια, παρόλο που ο ίδιος ισχυρίστηκε σήμερα ότι πήγαινε με μόλις 50-60 χιλιόμετρα.

«Είναι οφθαλμοφανές ότι έτρεχε πάνω από την ταχύτητα που ορίζει ο νόμος. Αν δεν είχε ταχύτητα δε θα μπορούσε να πετάξει δύο - τρία μέτρα την πεζή, όπως περιέγραψε μάρτυρας, να προκαλέσει σημαντικές βλάβες σε άλλο αυτοκίνητο και να καταλήξει με τέτοια σφοδρότητα επάνω του. Τα παπούτσια της πεζής πετάχτηκαν περίπου δέκα μέτρα μακριά από το σημείο της σύγκρουσης, κάτι το οποίο καταδεικνύει ότι η ταχύτητα που είχε δεν ήταν χαμηλή αλλά αντιθέτως ήταν σημαντική για να προκαλέσει αυτές τις βλάβες» είπε, μεταξύ άλλων.

Η εισαγγελέας επανέλαβε ότι το όχημα είχε υποστεί τέτοιες μετατροπές που το έκαναν επικίνδυνο και τόνισε την ανεξέλεγκτη πορεία που είχε πριν παρασύρει την 21χρονη που επιχείρησε να περάσει στην απέναντι μεριά της Εγνατίας, σε έναν δρόμο που εκείνη την ώρα δεν είχε κυκλοφορία οχημάτων.

«Τα θραύσματα βρέθηκαν στο κέντρο του αντίθετου ρεύματος, κάτι που αποδεικνύει ότι σε εκείνο το σημείο έγινε και η πρόσκρουση γι΄ αυτό και σπάσανε τα τζάμια. Αυτό το σημείο βρίσκεται μετά από περίπου δεκαπέντε μέτρα από εκεί που αρχίζει η εκτροπή του οχήματος. Τα θραύσματα είναι κάπου στη μέση που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο δεκαπέντε μέτρα πιο μπροστά και όχι γιατί βγήκε η πεζή και έχασε τον έλεγχο. Εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα και κατά την ανεξέλεγκτη πορεία πλαγιολίσθησης βρήκε στην πορεία του μια πεζή η οποία περνούσε εκείνη την ώρα το δρόμο. Δεν ήταν δηλαδή η αιτία της αλλαγής της πορείας του η πεζή. Δεν ήθελε ο κατηγορούμενος να μας περιγράψει το λόγο που έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Δοκίμαζε φρένα, επιτάχυνση, δεν ήξερε να οδηγεί, είδε ότι θα τον έπιανε το επόμενο φανάρι, ήταν αφηρημένος; Αυτό δεν έχει διευκρινιστεί. Γεγονός είναι ότι η αίτια που έκανε αριστερά δεν ήταν ένας πεζός που βρέθηκε μπροστά του και έχασε τον έλεγχο. Η πεζή ήταν δεκαπέντε μέτρα μακριά. Πράγματι, διέσχιζε ένα οδόστρωμα σε ένα άδειο δρόμο, το περνούσε αμέριμνη γιατί δεν έρχονταν κανένα αυτοκίνητο από το ρεύμα που διασχίζει. Ήταν παντελώς άδειος ο δρόμος» είπε η εισαγγελέας, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου που είπε ότι η 21χρονη πετάχτηκε μπροστά του στο ένα μέτρο.

«Πετάχτηκε στο ένα μέτρο, μας είπε ο κατηγορούμενος. Αν θεωρήσουμε ότι δεν είχε αυτοκτονικές τάσεις - που δεν είχε - δηλαδή πετάχτηκε στις ρόδες του αυτοκινήτου. Είναι δυνατόν να πεταχτεί ένας πεζός μπροστά στο μοναδικό αυτοκίνητο που κυκλοφορούσε σε έναν άδειο δρόμο;» σημείωσε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.

Σχετικά με την εγκατάλειψη, είπε ότι ο κατηγορούμενος προσπάθησε να εξαφανιστεί και όταν έκανε οπισθογωνία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χτύπησε ξανά την πεζή που ήταν πεσμένη στην άσφαλτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπανγκλαντές: Κυλιόμενη σκάλα… τρελάθηκε και επιτάχυνε απότομα – Δείτε το viral βίντεο

Κόσμος 18.12.2025
Σκηνές πανικού σε πανεπιστήμιο του Μπανγκλαντές, με την κυλιόμενη σκάλα να επιταχύνει απότομα και να… πετά φοιτητές στον αέρα

Η θάλασσα έγινε κόκκινη σε νησί του Ιράν

Κόσμος 18.12.2025
Ηεξήγηση Κολυδά για το φαινόμενο

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο παρέσυρε 57χρονη στον Εύοσμο – Υπέκυψε στα τραύματά της το θύμα

Ελλάδα 18.12.2025
Ο 43χρονος οδηγός συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα

Ανακαίνιση κατοικίας: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 36.000 ευρώ – Οι προϋποθέσεις και τα «μυστικά»

Οικονομία 18.12.2025
Στόχος της κυβέρνησης είναι η ανακαίνιση 15.000 έως 20.000 κατοικιών που παραμένουν εκτός αγοράς εδώ και χρόνια

Παραδόθηκε 30χρονος στην Καλαμάτα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα

Ελλάδα 18.12.2025
Είχε διεθνές ένταλμα σύλληψης - Πρόκειται για την πέμπτη σύλληψη στην υπόθεση

Φριχτό τέλος για αθλητικογράφο και τον σύζυγό της στο σπίτι τους: Ο 3χρονος γιος βρέθηκε σώος κοντά τους

Κόσμος 18.12.2025
Η είδηση του θανάτου έχει βυθίσει στο πένθος φίλους, συναδέλφους, μαθητές και γονείς

Την τελική απόφαση των μπλόκων περιμένει η κυβέρνηση: Αναπροσαρμογή στάσης σε περίπτωση οριστικής άρνησης διαλόγου

Ελλάδα 18.12.2025
Στις 14:00 η σύσκεψη στον Λευκώνα Σερρών της Πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων

Τροχαίο στον Εύοσμο: Νεκρή 57χρονη πεζή που παρασύρθηκε από οδηγό

Ελλάδα 18.12.2025
Η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Δεν το χωράει ανθρώπου νους: Από ασιτία ο θάνατος του 3χρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη

Ελλάδα 18.12.2025
Καρδιακή ανακοπή από ασιτία η αιτία θανάτου του τρίχρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη.

Αντί‑τρανς νόμος στο Τέξας: Ένοπλοι αστυνομικοί φρουρούν τις τουαλέτες μετά την απαγόρευση

Κόσμος 18.12.2025
Αστυνομικοί της πολιτείας του Τέξας πραγματοποιούν ελέγχους ταυτότητας έξω από τις γυναικείες τουαλέτες, μετά τον σχετικό αντί-τρανς νόμο στην πολιτεία

Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες ‑ Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Ελλάδα 18.12.2025
Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προειδοποιούν οι αγρότες και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα

Eπίθεση Κωνσταντοπούλου στη σύζυγο Σκέρτσου ‑ «Bροχή» οι μηνύσεις και μια εξεταστική εκτός ορίων

Πολιτική 18.12.2025
«Κάνετε τον εισαγγελέα, σπιλώνετε υπολήψεις, θίγετε γυναίκες! Δεν είστε θύμα, είστε θύτης!», κατήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας.