E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χαμάς: Ανέλαβε την ευθύνη για την τρoμοκρατική επiθεση με τους τρεις vεκρούς στην Ιερουσαλήμ

Η ισραηλινή αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι δύο δράστες της επiθεσης, αδέλφια, σκοτώθηκαv μετά την επiθεση που εξαπέλυσαν εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου

Δημοσίευση 30/11/2023 | 14:42

Χαμάς: Ανέλαβε την ευθύνη για την τρoμοκρατική επiθεση με τους τρεις vεκρούς στην Ιερουσαλήμ

Το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επiθεση με πυροβόλα όπλα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι, και ζήτησε «να κλιμακωθεί η αντίσταση» κατά του Ισραήλ.

«Οι αδελφοί Μουράντ Νεμρ (38 ετών) και Ιμπραχίμ Νεμρ (30 ετών), μέλη των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ από τη Σουρ Μπάχερ, συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, θυσιάστηκαν διεξάγοντας επιχείρηση κατά την οποία σκοτώθηκαv τρεις έποικοι και τραυματiστηκαν άλλοι», ανέφερε η Χαμάς σε ανακοίνωσή της.

Δείτε τη στιγμή της τρομoκρατικής επiθεσης:

H παλαιστινιακή οργάνωση πρόσθεσε ότι «η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ως φυσική απάντηση στα πρωτοφανή εγκλήματα που διαπράττει η κατοχή», αναφερόμενη στη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα και την αντιμετώπιση των Παλαιστίνιων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

Η ισραηλινή αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι δύο δράστες της επiθεσης, αδέλφια από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σκοτώθηκαv μετά την επiθεση που εξαπέλυσαν εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ Shin Bet, οι δύο άνδρες είχαν φυλακιστεί στο παρελθόν για τρομoκρατική δράση. Ο Μουράντ φυλακίστηκε μεταξύ 2010 και 2020 για σχεδιασμό τρομoκρατικών επιθέσεων υπό τις οδηγίες τρομoκρατικών στοιχείων στη Λωρίδα της Γάζας και ο Ιμπραχίμ φυλακίστηκε το 2014 για αδιευκρίνιστη τρομoκρατική δραστηριότητα, ανέφερε η υπηρεσία.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ Magen David Adom δήλωσε ότι οι γιατροί της διαπίστωσαν τον θάνατo μιας 24χρονης γυναίκας στον τόπο του εγκλήματος και μετέφερε άλλους οκτώ σε νοσοκομεία της Ιερουσαλήμ. Λίγο αργότερα κατέληξε ένας ηλικιωμένος άνδρας και μια γυναίκα, που είχαν τpαυματιστεί σοβαρά. Ο άνδρας κατονομάστηκε ως ο ραβινικός δικαστής του Ασντόντ, Ελιμέλεχ Βάσερμαν, 73 ετών. Για τη γυναίκα δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή στοιχεία, παρά μόνο πως ήταν περίπου 60 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός – Αρναούτογλου: Ανατροπή σκηνικού με βροχές και καταιγίδες από την ερχόμενη εβδομάδα

Καιρός 17.04.2026
Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες – Αναλυτική πρόγνωση

«Χάρι, άνοιξε!»: Ηχητικό ντοκουμέντο με τη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο κέντρο της Αθήνας να φωνάζει στον Ιταλό

Ελλάδα 17.04.2026
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μία 30χρονη από την Αιθιοπία

Μαρινάκης: Εδώ και 3 χρόνια βιώνουμε μια στοχοποίηση, μια νοσηρή μειοψηφία δολοφονεί χαρακτήρες

Ελλάδα 17.04.2026
«Να κοιταχτούν στον καθρέφτη όσοι διακινούν χυδαία ψέματα. Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ αυτά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Δολοφονία παιδιού στο Τέξας: Κατέρρευσαν οι ένορκοι – «Είσαι απαγωγέας;» ρωτούσε η 7χρονη

Κόσμος 17.04.2026
Οι τελευταίες στιγμές της Αθένα συγκλόνισαν τους πάντες

Αρπαξαν από ηλικιωμένη 100.000 ευρώ, που είχε θαμμένα... στον κήπο

Ελλάδα 17.04.2026
Απάτη στον Λαγκαδα Θεσσαλονίκης

«Καλπάζουν» τα ενοίκια, οι περιοχές που εκτοξεύτηκαν

Ελλάδα 17.04.2026
Πότε και πώς μπορούν οι ιδιοκτήτες να ζητήσουν αύξηση, πότε είναι παράνομο

Θάνατος γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας: Bίντεο ντοκουμέντο από τις φωνές της

Ελλάδα 17.04.2026
Η αστυνομία προήγαγε έναν 45χρονο Ιταλό

Στο αυτόφωρο μητέρα ανηλίκου για τον βανδαλισμό του σχολείου στη Γλυφάδα

Ελλάδα 17.04.2026
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε μητέρα ανηλίκου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά τον βανδαλισμό και τη λεηλασία σχολικού συγκροτήματος στη Γλυφάδα.

Τίνα Μεσσαροπούλου: Η πρώτη ανάρτηση για τον Γιώργο Μυλωνάκη μέσα από το νοσοκομείο

Tabloid 17.04.2026
Δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό του συζύγου της

Τραμπ: «Νομίζω πως είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία με το Ιράν»

Κόσμος 17.04.2026
«Νομίζω θα έχουμε και μια συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου», πρόσθεσε

Πάτρα: 13χρονος κατήγγειλε ότι ο πατέρας του τον χτυπούσε για να δουλεύει

Ελλάδα 17.04.2026
«Δεν είναι κανονικό για ένα παιδί να κάνει αυτό που κάνω εγώ. Οταν γυρίζουμε σπίτι ο πατέρας μου με χτυπάει πολύ»