E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονης Έμμας: «Έκανε όπισθεν και την ξαναπάτησε»

«Εδώ ένα ζώο χτυπάμε και έχουμε τύψεις. Αυτοί οι άνθρωποι σκότωσαν μία κόρη, μία αδελφή, μία εγγονή, μία φίλη»

Δημοσίευση 29/11/2023 | 15:32

Συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονης Έμμας: «Έκανε όπισθεν και την ξαναπάτησε»

Με την κατάθεση της μητέρας της 21χρονης Έμμας συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η δίκη για τον θάνατο της φοιτήτριας από την Κρήτη, η οποία έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου 2022, όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 27χρονος, εγκαταλείποντάς την αιμόφυρτη στην άσφαλτο, στο ύψος της Καμάρας.

«Κρατούσε στα χέρια του ένα φονικό όπλο, ήταν παράνομος από την κορυφή μέχρι τα νύχια» είπε η μητέρα – μάρτυρας αναφερόμενη στον 27χρονο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο, κάνοντας μνεία αφενός στο ότι το αυτοκίνητο είχε υποστεί μετατροπές για να αυξήσει την ιπποδύναμή του και αφετέρου στο ότι ο οδηγός δεν διέθετε άδεια οδήγησης και επιπλέον βρισκόταν παράνομα, κατά τα λεγόμενά της, στη χώρα μας, ενώ επιπροσθέτως το αυτοκίνητο δεν ήταν δικής του ιδιοκτησίας.

Επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες που προανακριτικά μίλησαν για «ιλιγγιώδη ταχύτητα», με την οποία κινείτο το όχημα αλλά και «τρομακτικό θόρυβο» που ακούστηκε, η μάρτυρας έκανε λόγο για «Φόρμουλα Ένα» στο κέντρο της πόλης.

Σχολιάζοντας τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου οδηγού αλλά και της 20χρονης (τότε) συνοδηγού (απηλλάγη των κατηγοριών με βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου) να εγκαταλείψουν το σημείο της θανατηφόρας παράσυρσης, η μητέρα της Έμμας είπε πως το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να γλιτώσουν. «Εδώ ένα ζώο χτυπάμε και έχουμε τύψεις. Αυτοί οι άνθρωποι σκότωσαν μία κόρη, μία αδελφή, μία εγγονή, μία φίλη. Έχουν σκοτώσει και καταστρέψει παρά πολλές ζωές» κατέθεσε.

«Έκανε όπισθεν και την ξαναπάτησε»

Η ίδια μάρτυρας ανέφερε ότι η Έμμα εκείνο το βράδυ είχε επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη από τα Χανιά και πριν πάει στο σπίτι της σκόπευε να κάνει έκπληξη στη φίλη της επειδή είχε γενέθλια. Όπως κατέθεσε, είχε αγοράσει κεράκια και τούρτα, για να πάει στη φίλη της που έμενε σε παράλληλο δρόμο της Πλατείας Ναυαρίνου. «Διήνυσε πεζή το ρεύμα προς τα δυτικά, είχε περάσει στο επόμενο ρεύμα» είπε για το σημείο που συνέβη η φονική παράσυρση. Αφού χτύπησε το παιδί προσκρούοντας διαδοχικά σε κάδο και σ’ ένα σταθμευμένο όχημα «έκανε όπισθεν και την ξαναπάτησε» σημείωσε για την πορεία του αυτοκινήτου. «Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα του παιδιού μου» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της και επικαλούμενη στοιχεία της δικογραφίας, η γυναίκα ανέφερε ότι όταν ο οδηγός και η συνοδηγός εξαφανίστηκαν, εγκατέλειψαν το όχημα σε απόμερο μέρος, αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας κι έκαναν ωτοστόπ ζητώντας «να πάνε σε κάποιο ξενοδοχείο για να διανυκτερεύσουν».

Ερωτηθείσα, τέλος, από το δικαστήριο για την κυκλοφοριακή παιδεία της κόρης της, η μάρτυρας σημείωσε ότι ήταν πολύ προσεκτική, ενώ πρόσθεσε ότι περπατούσε καθημερινά, κάνοντας περίπου 22.000 βήματα.

«Ήμασταν σοκαρισμένοι»

Τη σκυτάλη των καταθέσεων πήρε αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος, η οποία κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο την πινακίδα κυκλοφορίας του επίδικου αυτοκινήτου. «Αρχικά κατάλαβα ότι το όχημα τράκαρε με κάποιο άλλο όχημα. Ήταν ήχος σύγκρουσης δύο αυτοκινήτων. Είδα κόσμο να μαζεύεται στη μέση του δρόμου. Καθώς πλησίαζα αντιλήφθηκα ότι χτύπησε πεζό. Τα είχαμε χάσει όλοι. Ήμασταν σοκαρισμένοι απ’ αυτά που είδαμε. Καταλάβαμε ότι ήταν σοβαρό περιστατικό» ανέφερε η μάρτυρας, τονίζοντας ότι το αυτοκίνητο «έτρεχε αρκετά» κάνοντας «σπιναρίσματα», ενώ αυτό που την κινητοποίησε, όπως κατέθεσε, ήταν ο «έντονος θόρυβος».

Η διαδικασία συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων του κατηγορητηρίου- κυρίως αυτόπτες μάρτυρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Τουρκία αδειάζει τους Βρετανούς ‑ Δεν υπάρχει φιρμάνι που να νομιμοποιεί την απόσπασή τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για πρώτη φορά η Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO αναγνωρίζει ότι τα Γλυπτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπέρ της Ελλάδας η πλειοψηφία των Κρατών που συμμετείχαν στην 25η Σύνοδό της

Όλυμπος: Αγνοείται για τρίτη ημέρα ο 25χρονος ορειβάτης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Διακοπή των ερευνών λόγω καιρού

Ολυμπιακός ‑ Φενέρμπαχτσε 79‑61: Στο τελικό του Final Four 2026 οι «ερυθρόλευκοι»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Φενέρμπαχτσε και προκρίθηκε στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης

Προκλητική παρέμβαση της Αγκυρας για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: «Απαράδεκτη ανοχή σε τρομοκράτη»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, καταδικασμένου ως αρχηγού της 17Ν, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη ανοχή» και ασκώντας κριτική στις ελληνικές αρχέ

ΗΠΑ: Μαλλιοτραβήγματα και ξύλο σε τελετή αποφοίτησης καθολικού νηπιαγωγείου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η κόντρα καταγράφηκε σε βίντεο και κάνει τον γύρο του διαδικτύου

«Χαιρόταν που είναι απατεώνας» ο αναισθησιολόγος που πιάστηκε να ζητά φακελάκι

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Ήθελα να προστατέψω τη μάνα μου» – Ξέσπασε ο γιος της ασθενούς

Έμπολα στο Κονγκό: Αναβαθμίζεται σε «πολύ υψηλός» ο κίνδυνος έξαρσης από τον ΠΟΥ

Κόσμος Χτες
Ποια αντιική θεραπεία εξετάζει η επιστημονική κοινότητα

Ποινή 10 μηνών με αναστολή στους δύο Έλληνες για τη σημαία με το «Ορθοδοξία ή Θάνατος» μέσα στην Αγια‑Σοφιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά την καταδίκη, οι δύο Έλληνες δεν παραμένουν υπό κράτηση και είναι πλέον ελεύθεροι να αποχωρήσουν από την Τουρκία

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Γκουαρδιόλα

E-Daily 3.Left Χτες
«Τίποτα δεν είναι για πάντα», λέει ο Πεπ Γκουαρδιόλα που αποχωρεί από τη Σίτι μετά από 10 χρόνια

Final Four 2026: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ‑ Ποιοι δρόμοι κλείνουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε - Οι πρώτοι φίλαθλοί του μπήκαν στο ΟΑΚΑ

Πορτογαλία: Βίντεο δείχνει τη μητέρα και τον πατριό πριν εγκαταλείψουν τα παιδιά τους σε δάσος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ψυχολόγοι αναφέρουν ότι το ψυχικό τραύμα της εγκατάλειψης θα συνοδεύει τα παιδιά σε ολόκληρη τη ζωή τους