E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Κλαίει μέχρι να κοιμηθεί και ψιθυρίζει», λέει ο πατέρας της 9χρονης που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς

Η στιγμή που η Έμιλυ επανενώνεται με τον πατέρα της:

Δημοσίευση 28/11/2023 | 17:54

«Κλαίει μέχρι να κοιμηθεί και ψιθυρίζει», λέει ο πατέρας της 9χρονης που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς

«Χθες το βράδυ έκλαιγε μέχρι που το πρόσωπό της έγινε κόκκινο, δεν μπορούσε να σταματήσει. Δεν ήθελε καμία παρηγοριά, υποθέτω ότι έχει ξεχάσει πώς είναι να έχεις μία παρηγοριά. Πήγε κάτω από τα σκεπάσματα του κρεβατιού, το πάπλωμα, σκεπάστηκε και έκλαιγε ήσυχα» είπε ο πατέρας της μικρής που πέρασε σχεδόν δύο μήνες ως όμηρος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η 9χρονη Έμιλι Χαντ ήταν μεταξύ των ομήρων που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς και ο πατέρας της μίλησε για τις πρώτες ημέρες της επιστροφής της κόρης του στο σπίτι.

Ο πατέρας της 9χρονης μιλώντας στο CNN δήλωσε «Είναι τρομερό, να σε τραβάνε, να σε σέρνουν, να σε σπρώχνουν πιθανά υπό την απειλή όπλου», ενώ περιέγραψε ότι η κόρη του πλέον αποκαλεί τη Γάζα «το κουτί», ενώ σιγά σιγά αρχίζει να ανοίγεται και να μοιράζεται λεπτομέρειες από την περίοδο που πέρασε ως όμηρος της Χαμάς.

«Ανοίγεται σιγά σιγά, λίγο λίγο», είπε ο Χαντ. «Θα μάθουμε τι πραγματικά πέρασε, μόνο όσο ανοίγεται», είπε στο CNN. «Θέλω να μάθω τόσα πολλά», συμπλήρωσε.

«Το πιο σοκαριστικό, ήταν ότι απλά ψιθύριζε, δεν μπορούσες να την ακούσεις. Έπρεπε να βάλω το αυτί μου στα χείλη της» σημείωσε ο Τόμας Χαντ. «Είχε μάθει να μην κάνει θόρυβο». Μάλιστα όταν την ρώτησε πόσο καιρό πίστευε ότι ήταν όμηρος, εκείνη απάντησε «έναν χρόνο». «Εκτός από τον ψίθυρο, αυτό ήταν μια γροθιά στα σωθικά. Ένας χρόνος» ανέφερε ο πατέρας της 9χρονης και υπογράμμισε ότι «κλαίει μέχρι να κοιμηθεί τη νύχτα».

«Χθες το βράδυ έκλαιγε μέχρι που το πρόσωπό της έγινε κόκκινο, δεν μπορούσε να σταματήσει. Δεν ήθελε καμία παρηγοριά, υποθέτω ότι έχει ξεχάσει πώς είναι να έχεις μία παρηγοριά. Πήγε κάτω από τα σκεπάσματα του κρεβατιού, το πάπλωμα, σκεπάστηκε και έκλαιγε ήσυχα» είπε ο πατέρας της μικρής.

Η Έμιλυ, η οποία έγινε 9 όσο ήταν όμηρος, κρατούνταν μαζί με τη φίλη της Hila Rotem-Shoshani και τη μητέρα της φίλης της, πριν απελευθερωθούν το περασμένο Σάββατο. Η μητέρα της Hila πρόσεχε τα δύο κορίτσια σαν να ήταν και οι δύο κόρες της είπε ο πατέρας της Έμιλυ, ενώ χαρακτήρισε ως ένα ακόμα σημάδι βιαιότητας τον αποχωρισμό της Χίλα από τη μητέρα της δύο νύχτες πριν απελευθερωθούν τα δύο κοριτσια - κατά παράβαση της συμφωνίας Χαμάς-Ισραήλ.

Η Έμιλυ ήταν στο σπίτι της Χίλα όταν οι μαχητές της Χαμάς πραγματοποίησαν επιδρομή στο κιμπούτς Μπέερι, ενώ ο πατέρας της ήταν παγιδευμένος στο σπίτι του για ώρες, χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει με την κόρη του, καθώς η Χαμάς ρήμαζε την κοινότητα, σε μία επίθεση κατά την οποία περίπου 130 ένοικοι σκοτώθηκαν και άλλοι πιάστηκαν όμηροι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο πρώτος 3D‑εκτυπωμένος κερατοειδής στον κόσμο αποκαθιστά πλήρως την όραση ασθενούς

Κόσμος 10.12.2025
Η πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση 3D-printed κερατοειδούς αποτελεί ένα από τα πιο ελπιδοφόρα βήματα της αναγεννητικής ιατρικής μέχρι σήμερα

«Καλώς ήρθες στην κόλαση» ‑ Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σαρκοζί για τις 20 ημέρες στη φυλακή

Κόσμος 10.12.2025
Συγκρατούμενος του Νικολά Σαρκοζί τραγουδούσε αποσπάσματα από τον «Βασιλιά των Λιονταριών»

Κατασχέθηκαν 292 πτηνά στο παζάρι του Σχιστού για παράνομο εμπόριο ειδών μετά από έρευνα του WWF

Ελλάδα 10.12.2025
Ολοκληρωμένη έρευνα του WWF Ελλάς για το παράνομο και ανεξέλεγκτο εμπόριο άγριων ζώων στην Ελλάδα

Σπέρμα από δότη με καρκινικό γονίδιο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη σχεδόν 200 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Ελλάδα 10.12.2025
Ορισμένα από τα παιδιά έχουν ήδη πεθάνει και για όσα κληρονομήσουν τη μετάλλαξη ο κίνδυνος να εμφανίσουν καρκίνο στη ζωή τους είναι πολύ μεγάλος

Δολοφονήθηκε διάσημος τραγουδιστής όπερας και υποψήφιος για Grammy – Συνελήφθη ο γιος του

Κόσμος 10.12.2025
Ο γιος του Sykes οδηγήθηκε στη φυλακή κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία

Μυστήριο με διάσημο μοντέλο: Ήταν εξαφανισμένη για δυο εβδομάδες και εμφανίστηκε στην εντατική

Κόσμος 10.12.2025
Η Angelika, καταγόμενη από το Κρασνοντάρ στη νότια Ρωσία, είχε μετακομίσει στη Μόσχα πριν από μερικά χρόνια μετά το διαζύγιό της, αφήνοντας πίσω τον 16χρονο γιο της και τους γονείς της

Αμαλιάδα: 14χρονος εκβίαζε επί εβδομάδες 12χρονο συμμαθητή του

Ελλάδα 10.12.2025
Ο 14χρονος «νταής» συνελήφθη, ενώ χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί και στη μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Τέλος η αναμονή: Ξεκινούν τα δωρεάν GLP‑1 για παχυσαρκία – Δες αν είσαι στη λίστα!

Ελλάδα 10.12.2025
Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα προγράμματα αντιμετώπισης της παχυσαρκίας ενηλίκων και της νεφρικής δυσλειτουργίας

Αναδρομικά: Ξεκίνησε η καταβολή των «κομμένων» του μνημονίου ‑ Ποιοι θα τα πάρουν και με τόκο 6%

Οικονομία 10.12.2025
Οι περικοπές της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016 επιστρέφουν στους λογαριασμούς χιλιάδων δικαιούχων

DJ είχε κάνει αποθήκη ναρκωτικών το σπίτι του στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 10.12.2025
Το φυλλάδιο οδηγιών με την ατάκα «Ασε το μιξάρισμα σε μένα»