E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Κλαίει μέχρι να κοιμηθεί και ψιθυρίζει», λέει ο πατέρας της 9χρονης που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς

Η στιγμή που η Έμιλυ επανενώνεται με τον πατέρα της:

Δημοσίευση 28/11/2023 | 17:54

«Κλαίει μέχρι να κοιμηθεί και ψιθυρίζει», λέει ο πατέρας της 9χρονης που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς

«Χθες το βράδυ έκλαιγε μέχρι που το πρόσωπό της έγινε κόκκινο, δεν μπορούσε να σταματήσει. Δεν ήθελε καμία παρηγοριά, υποθέτω ότι έχει ξεχάσει πώς είναι να έχεις μία παρηγοριά. Πήγε κάτω από τα σκεπάσματα του κρεβατιού, το πάπλωμα, σκεπάστηκε και έκλαιγε ήσυχα» είπε ο πατέρας της μικρής που πέρασε σχεδόν δύο μήνες ως όμηρος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η 9χρονη Έμιλι Χαντ ήταν μεταξύ των ομήρων που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς και ο πατέρας της μίλησε για τις πρώτες ημέρες της επιστροφής της κόρης του στο σπίτι.

Ο πατέρας της 9χρονης μιλώντας στο CNN δήλωσε «Είναι τρομερό, να σε τραβάνε, να σε σέρνουν, να σε σπρώχνουν πιθανά υπό την απειλή όπλου», ενώ περιέγραψε ότι η κόρη του πλέον αποκαλεί τη Γάζα «το κουτί», ενώ σιγά σιγά αρχίζει να ανοίγεται και να μοιράζεται λεπτομέρειες από την περίοδο που πέρασε ως όμηρος της Χαμάς.

«Ανοίγεται σιγά σιγά, λίγο λίγο», είπε ο Χαντ. «Θα μάθουμε τι πραγματικά πέρασε, μόνο όσο ανοίγεται», είπε στο CNN. «Θέλω να μάθω τόσα πολλά», συμπλήρωσε.

«Το πιο σοκαριστικό, ήταν ότι απλά ψιθύριζε, δεν μπορούσες να την ακούσεις. Έπρεπε να βάλω το αυτί μου στα χείλη της» σημείωσε ο Τόμας Χαντ. «Είχε μάθει να μην κάνει θόρυβο». Μάλιστα όταν την ρώτησε πόσο καιρό πίστευε ότι ήταν όμηρος, εκείνη απάντησε «έναν χρόνο». «Εκτός από τον ψίθυρο, αυτό ήταν μια γροθιά στα σωθικά. Ένας χρόνος» ανέφερε ο πατέρας της 9χρονης και υπογράμμισε ότι «κλαίει μέχρι να κοιμηθεί τη νύχτα».

«Χθες το βράδυ έκλαιγε μέχρι που το πρόσωπό της έγινε κόκκινο, δεν μπορούσε να σταματήσει. Δεν ήθελε καμία παρηγοριά, υποθέτω ότι έχει ξεχάσει πώς είναι να έχεις μία παρηγοριά. Πήγε κάτω από τα σκεπάσματα του κρεβατιού, το πάπλωμα, σκεπάστηκε και έκλαιγε ήσυχα» είπε ο πατέρας της μικρής.

Η Έμιλυ, η οποία έγινε 9 όσο ήταν όμηρος, κρατούνταν μαζί με τη φίλη της Hila Rotem-Shoshani και τη μητέρα της φίλης της, πριν απελευθερωθούν το περασμένο Σάββατο. Η μητέρα της Hila πρόσεχε τα δύο κορίτσια σαν να ήταν και οι δύο κόρες της είπε ο πατέρας της Έμιλυ, ενώ χαρακτήρισε ως ένα ακόμα σημάδι βιαιότητας τον αποχωρισμό της Χίλα από τη μητέρα της δύο νύχτες πριν απελευθερωθούν τα δύο κοριτσια - κατά παράβαση της συμφωνίας Χαμάς-Ισραήλ.

Η Έμιλυ ήταν στο σπίτι της Χίλα όταν οι μαχητές της Χαμάς πραγματοποίησαν επιδρομή στο κιμπούτς Μπέερι, ενώ ο πατέρας της ήταν παγιδευμένος στο σπίτι του για ώρες, χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει με την κόρη του, καθώς η Χαμάς ρήμαζε την κοινότητα, σε μία επίθεση κατά την οποία περίπου 130 ένοικοι σκοτώθηκαν και άλλοι πιάστηκαν όμηροι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Η ICE συνέλαβε πεντάχρονο αγόρι που επέστρεφε σπίτι του

Κόσμος 22.01.2026
Πατέρας και γιος συνελήφθησαν ενώ βρισκόντουσαν στην είσοδο του σπιτιού τους

11 απεγκλωβισμοί πολιτών από πλημμυρισμένα σπίτια στην Αττική

Ελλάδα 22.01.2026
Εκατοντάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας και πλημμύρες στην Αμεση Δράση

Έλον Μασκ: «Σε 10 έως 20 χρόνια, η εργασία θα είναι προαιρετική και τα χρήματα άχρηστα»

Tech + Science 22.01.2026
Ο Έλον Μασκ λέει ότι σε 10 έως 20 χρόνια, η εργασία θα είναι προαιρετική και τα χρήματα θα είναι άχρηστα χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τη ρομποτική

Η Δανία ανοιχτή σε διάλογο για τον «Χρυσό Θόλο» μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ

Κόσμος 22.01.2026
«Είναι καλό και φυσικό η ασφάλεια στην Αρκτική να αποτελεί αντικείμενο συνομιλιών μεταξύ του γγ του ΝΑΤΟ και του προέδρου των ΗΠΑ» δήλωσε σήμερα Μέτε Φρεντέρικσεν - «Κόκκινη γραμμή» η εδαφική κυριαρχία της Δανίας

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εγκαινίασε θέρετρο ιαματικών πηγών και φωτογραφήθηκε μιλώντας με λουόμενες

Κόσμος 22.01.2026
Το συγκρότημα είναι το μεγαλύτερο θέρετρο ιαματικών πηγών στη χώρα και πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανακαίνισή του

Γυναίκα σώθηκε την τελευταία στιγμή από ορμητικό χείμαρρο στην Ανω Γλυφάδα, δείτε βίντεο

Ελλάδα 22.01.2026
Σκηνές αγωνίας στους πλημμυρισμένους δρόμους – Μία γυναίκα διασώθηκε, ενώ άλλη έχασε τη ζωή της από τα ορμητικά νερά

Λέκκας για Ανω Γλυφάδα: «Η ανάπτυξη των `ακριβών` περιοχών έγινε χωρίς τις απαιτούμενες μελέτες»

Ελλάδα 22.01.2026
«Δεν γίνεται τίποτα τώρα πια - Είναι μια κληρονομημένη αμαρτία» τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας

Στην Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, δείτε χάρτη με τις περιοχές που έβρεξε περισσότερο

Καιρός 22.01.2026
Στο μετεωρολογικό σταθμό του Παπάγου σημειώθηκε το υψηλότερο ύψος βροχής