E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονα φαινόμενα ‑ Καταιγίδες και στην Αθήνα

Νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονα φαινόμενα και θυελλώδεις ανέμους την Τρίτη 28 Νοεμβρίου – Επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 4

Δημοσίευση 28/11/2023 | 08:58

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονα φαινόμενα ‑ Καταιγίδες και στην Αθήνα

Κακοκαιρία με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βορειοανατολικά, κατά τόπους παγετός τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια, θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο, μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το meteo την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τα φαινόμενα στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη Θράκη θα είναι ισχυρά και αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Παράλληλα, τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική στα νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς), 6 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 4 έως τους 12 βαθμούς στην Ήπειρο), 12 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 7 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές κατά διαστήματα και πρόσκαιρη καταιγίδα περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης 28/11, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι έντονες και αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη Θράκη.

Την Τετάρτη 29/11 τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, όπου έως τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται σε Νότια και Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο, Κυκλάδες και τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ανατολική Στερεά και Νότια Εύβοια.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη 28/11, όπου αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα, κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).

Παράλληλα, την Τρίτη 28/11 αναμένεται σημαντική ενίσχυση των νότιων-νοτιοδυτικών ανέμων με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 29/11/2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρουμάνοι επιβάτες τρέχουν να προλάβουν την πτήση τους στο αεροδρόμιο της Κολωνίας και συλλαμβάνονται

Κόσμος 24.11.2025
Οι δύο Ρουμάνοι έσπασαν το γυαλί συναγερμού έκτακτης ανάγκης και έτρεχαν στον διάδρομο του αεροδρομίου κάνοντας νόημα στον πιλότο να περιμένει

Ο Αδόλφος Χίτλερ της Ναμίμπια έτοιμος να επανεκλεγεί στις εκλογές της 26ης Νοεμβρίου

Κόσμος 24.11.2025
Ο πολιτικός Adolf Hitler Uunona εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2020 με μεγάλη διαφορά και ετοιμάζεται για νέα εκλογική επιτυχία

Η «κατάρα» των Κένεντι ξαναχτύπησε: Η 35χρονη εγγονή που διαγνώστηκε με καρκίνο

Κόσμος 24.11.2025
Ατυχήματα, σκάνδαλα και μυστικές ιατρικές πράξεις

Πέθανε ο θρύλος της ρέγκε Τζίμι Κλιφ

Κόσμος 24.11.2025
Η σύζυγός του ανακοίνωσε τον θάνατο μέσω Instagram, αποχαιρετώντας τον αγαπημένο της με συγκινητικά λόγια

Κακοκαιρία στα Τζουμέρκα: Γκρεμίστηκαν σπίτια ‑ Αποκλείστηκαν χωριά στα Μετέωρα

Ελλάδα 24.11.2025
Στη δυτική Ελλάδα οι μεγαλύτερες καταστροφές από την κακοκαιρία - Αποκλεισμένα χωριά και κατεστραμμένα σπίτια

Κωνσταντινούπολη: Αντιδράσεις για τα φορτηγά μέσα στην Αγία Σοφία

Κόσμος 24.11.2025
Οι τουρκικές Αρχές έχουν κατηγορηθεί ότι, με τις κινήσεις τους, προκαλούν φθορές σε ένα παγκοσμίου ακτινοβολίας πολιτιστικό μνημείο όπως είναι εκείνο της Αγίας Σοφίας

Συγγνώμη από τον 6χρονο ζητά η δασκάλα στο Λουτράκι: «Τα παιδιά δεν έχουν μάθει τι σημαίνει όριο»

Ελλάδα 24.11.2025
Είχε αποκαλέσει τον 6χρονο μαθητή της «μελλοντικό βιαστή»

O Τραμπ κατήργησε την υπηρεσία DOGE που είχε επικεφαλής τον Ίλον Μασκ

Κόσμος 24.11.2025
Oκτώ μήνες νωρίτερα από την ολοκλήρωση της αποστολής του

Φόρο στους τουρίστες ετοιμάζεται να επιβάλει το Λονδίνο

Κόσμος 24.11.2025
Η Αγγλία είναι η μόνη χώρα των G7 όπου η εθνική κυβέρνηση εμποδίζει τις τοπικές αρχές ή τους δημάρχους να επιβάλλουν φόρους στους τουρίστες

Έκτακτο δελτίο και προειδοποιήσεις μετεωρολόγων για ισχυρή κακοκαιρία αυτή τη βδομάδα: Πότε έρχονται έντονες βροχές στην Αττική

Καιρός 24.11.2025
Επισημαίνεται πως οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης θα έχουν και μεγάλη διάρκεια