E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ακρίβεια «χτύπησε» και τα σουβλάκια

Εκτινάχθηκε η τιμή στα σουβλάκια - Σκέψεις για διαμόρφωση της τιμής από τα υλικά

Δημοσίευση 27/11/2023 | 12:11

Η ακρίβεια «χτύπησε» και τα σουβλάκια

Η ακρίβεια έρχεται να αυξήσει και τις τιμές στα σουβλάκια. Το πιτόγυρο αναμένεται να σπάσει το φράγμα των τεσσάρων ευρώ, ακόμα και σε λαϊκές γειτονιές με τους καταστηματάρχες να προσπαθούν να σκεφτούν τρόπους να συγκρατήσουν τις τιμές.

Την ίδια ώρα στην Πάτρα οι συζητήσεις για την αύξηση των τιμών στο αγαπημένο street food, φαίνεται να φουντώνουν, με τους καταναλωτές να μην μπορούν να κρύψουν τον προβληματισμό τους για την ακρίβεια.

Τι αναφέρουν ιδιοκτήτες ψητοπωλείων στην Πάτρα
Οι ιδιοκτήτες των ψητοπωλείων λένε πως, είτε θα υποστούν γενικευμένη αύξηση της τιμής του πιτόγυρου, ώστε αυτή να φτάσει σε αρκετές περιοχές της χώρας ακόμη και στα 4 ευρώ, θυμίζοντας τιμοκαταλόγους τουριστικών περιοχών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Είτε θα υπάρξει αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής από τους επαγγελματίες του κλάδου, ώστε το πιτόγυρο να χρεώνεται ανάλογα με το περιεχόμενό του, καθώς το κόστος για τις πατάτες, την ντομάτα και το κρεμμύδι που περιέχει το σουβλάκι δεν είναι πλέον καθόλου αμελητέο. Η τιμή πώλησης του πιτόγυρου επηρεάζει ακόμη και την ψυχολογία των νοικοκυριών γι’ αυτό και βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο της προσοχής.

Την ανιούσα παίρνουν οι τιμές στα σουβλάκια - Τι ισχύει σε Αθήνα και Πειραιά

Σε συνέντευξη του στο MEGA, ο πρόεδρος του σωματείου ψητοπωλών στη Αττική, ανέφερε πως το σουβλάκι ετοιμάζεται να σπάσει σε χρόνο ρεκόρ και το φράγμα των 4 ευρώ. Όπως χαρακτηριστικά είπε ακόμα και σε λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, θα γίνουν νέες αυξήσεις, που θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το κόστος.

Στην Αττική, η μέση τιμή για το τυλιχτό κυμαίνεται από 3,20 έως 3,30 ευρώ. Πολύ σύντομα όμως θα ανέβει στα 3,50 με 3,70 ευρώ. Από τις αρχές του μήνα παρατηρείται μείωση τζίρου στα ψητοπωλεία της Αττικής που κυμαίνεται από 20 – 30%. Παραδοσιακοί πελάτες κάνουν μικρότερες παραγγελίες, σε μια προσπάθεια να φέρουν το κόστος στα μέτρα τους, ενώ άλλοι τις έχουν σταματήσει.

Οι συγκρίσεις τιμών είναι ενδεικτικές. Στον Πειραιά το απλό τυλιχτό έχει σκαρφαλώσει στα 3,70 από 3,20 ευρώ, που ήταν το ακριβότερο πέρυσι τέτοια εποχή. Στο Αιγάλεω πωλείται στα 3,50 ευρώ από 3,20 που κόστιζε ένα χρόνο νωρίτερα και στην Καλλιθέα 3,60 από 3,40 ευρώ. Σε Κηφισιά και Βουλιαγμένη βρίσκεται ήδη μια ανάσα από τα 4 ευρώ, χωρίς να έχουν γίνει οι αυξήσεις που βρίσκονται προ των πυλών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μετά την πτώση ελικοπτέρου στη λίμνη Αώου: Ο χειριστής κολυμπά στα νερά και εξετάζει το βυθισμένο Bell

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο νέο υλικό αποτυπώνεται η στιγμή που ένας από τους κυβερνήτες βρίσκεται ήδη μέσα στο νερό και βουτά, ενώ λίγα μέτρα μακριά του το ελικόπτερο είναι βυθισμένο - με το περίγραμμά του να διακρίνεται καθαρά κάτω από την επιφάνεια της λίμνης

Η Σουηδή υπουργός Περιβάλλοντος εμφανίστηκε με τον 3 μηνών γιο της στο Συμβούλιο της ΕΕ

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ρομίνα Πουρμοχτάρι θέλησε να αναδείξει τα οφέλη των πολιτικών γονικής άδειας, φέρνοντας στο Συμβούλιο των υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξμβούργο τον 3 μηνών γιο της, Ανταμ

Σύγκρουση τρένων στη δυτική Πολωνία – Τραυματίστηκαν δύο άτομα

Κόσμος Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα - 16 ομάδες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος

Επιληπτική κρίση πιλότου σε πτήση της Air Canada προκάλεσε τρόμο σε 61 επιβάτες

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Για σαράντα λεπτά προσπαθούσαμε να τον συγκρατήσουμε»

«Σε δύο λεπτά έφυγε»: Συγκλονισμένος ο σύντροφος της 23χρονης που πέθανε αιφνιδίως στα Κουφονήσια

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το κορίτσι εκείνο το βράδυ δεν είχε φάει σχεδόν τίποτα - ήταν ουσιαστικά νηστική»

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Γυναίκα εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Η τραυματίας παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις της

Ο 93χρονος εξηγεί γιατί προσπαθούσε να μπει στον θάλαμο της Μάρως Κοντού με μαχαίρι: «Κι εγώ είμαι ορφανός»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε να περιφέρεται στους διαδρόμους του νοσοκομείου γύρω στις 10 το βράδυ

Μουντιάλ 2026: Το Κατάρ «αγόρασε» οπαδούς για τα τρία παιχνίδια του

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία χρηματοδότησε τη μετακίνηση εκατοντάδων φιλάθλων

Τάκης Γκώνιας: Το τελευταίο «αντίο» στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή στη Λιβαδειά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο παλαίμαχος αθλητής έφυγε από τη ζωή στα 54 του χρόνια

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Συγκινεί άνδρας που κρατάει τα χέρια της γυναίκας του με κινητικά προβλήματα

Κόσμος Χτες
Πάνω από 27.000 άτομα έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι -Εντοπίστηκαν 1.200 άτομα

Μάρω Κοντού: «Πάντα θα κουβαλώ μαχαίρι πάνω μου», είπε ο 93χρονος που εισέβαλε στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Τα πρώτα λόγια του 93χρονου που μπήκε με μαχαίρι στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται η Μάρω Κοντού