E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο γιος της Λαγκάρντ έχασε όλα του τα χρήματα στα crypto

Η Κριστίν Λαγκάρντ εδώ και πολύ καιρό έχει ταχθεί κατά των κρυπτονομισμάτων, αποκαλώντας τα κερδοσκοπικά

Δημοσίευση 24/11/2023 | 17:49

Ο γιος της Λαγκάρντ έχασε όλα του τα χρήματα στα crypto

Κανείς δεν είναι προφήτης στη χώρα του, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία παραδέχτηκε ότι ο γιος της έχασε «σχεδόν όλες» τις επενδύσεις του σε κρυπτονομίσματα, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις.

Η Λαγκάρντ εδώ και πολύ καιρό έχει ταχθεί κατά των κρυπτονομισμάτων, αποκαλώντας τα κερδοσκοπικά, άχρηστα και ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται συχνά από εγκληματίες για παράνομη δραστηριότητα. «Με αγνόησε βασιλικά, κάτι που είναι προνόμιό του», είπε η Λαγκάρντ σε ένα δημαρχείο με φοιτητές στη Φρανκφούρτη. «Και έχασε σχεδόν όλα τα χρήματα που είχε επενδύσει».

«Δεν ήταν πολλά, αλλά τα έχασε όλα, έχασε περίπου το 60%», πρόσθεσε η Λαγκάρντ. «Επομένως, όταν ξαναμίλησα μαζί του, δέχτηκε απρόθυμα ότι είχα δίκιο». Η Λαγκάρντ έχει δύο γιους ηλικίας 30 ετών, αλλά δεν διευκρίνισε ποιος από τους δύο έχασε τα χρήματα.

Σημειώνεται πως η ΕΚΤ έχει προτείνει να υπάρξει παγκόσμια ρύθμιση των περιουσιακών στοιχείων που διατηρούνται σε κρυπτονομίσματα, προκειμένου να προστατεύονται οι επενδυτές που δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο και επίσης να κλείσει ένα κενό που επιτρέπει στους τρομοκράτες να διοχετεύουν χρηματοδότηση ή σε όσους ξεπλύνουν μέσω των crypto ξεπλένουν χρήματα.

Υπάρχουν ανησυχίες ότι τα νομίσματα που εκδίδονται ιδιωτικά ενδέχεται να αντικαταστήσουν τα νομίσματα που εκδίδονται από τις κυβερνήσεις. Η ΕΚΤ έχει δρομολογήσει ένα σχέδιο ψηφιακού ευρώ, αλλά θα περάσουν μερικά χρόνια μέχρι να εκδοθεί οποιοδήποτε ψηφιακό χρήμα. Τον Οκτώβριο, η ΕΚΤ ξεκίνησε την «προπαρασκευαστική φάση» για το ψηφιακό ευρώ, αλλά πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν άλλα δύο χρόνια για να αποφασίσει εάν θα το κυκλοφορήσει ή όχι.

«Έχω, όπως μπορείτε να πείτε, πολύ χαμηλή γνώμη για τα κρυπτονομίσματα», είπε η Λαγκάρντ. «Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επενδύουν τα χρήματά τους όπου θέλουν, οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κερδοσκοπούν όσο θέλουν, (αλλά) οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν σε ποινικά επικυρωμένες εμπορικές συναλλαγές και επιχειρήσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Ελλάδα 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει