E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

Μέχρι πότε θα βρέχει

Δημοσίευση 20/11/2023 | 11:26

Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

Αισθητά βελτιωμένος σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, μετά από ένα διήμερο ισχυρών ανέμων και βροχών.

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος του OPEN η ημέρα ξεκινάει με αρκετό κρύο, καθώς ο υδράργυρος τις πρωινές ώρες της Δευτέρας έδειξε ακόμα και μονοψήφιους βαθμούς, από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές έπεσε και υπό το μηδεν. Στη συνέχεια η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά, ενώ θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με εξαίρεση κάποιες περιοχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρα, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και να ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα 5 με 6 μποφόρ, στο βόρειο και βορειανατολικό Αιγαίο, ενώ από τα δυτικά προς τα ανατολικά οι άνεμοι θα γυρίσουν σταδιακά σε νοτιάδες, που σημαίνει ότι πλησιάζει μία διαταραχή, που από αύριο θα δώσει βροχές.

Στην Αττική σήμερα αναμένεται ηλιοφάνεια, με βορειοδυτικούς ανέμους στα 4 έως 5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά από ένα διήμερο ισχυρών διαταραχών και θυελλωδών ανέμων, το κρύο θα είναι αισθητό, ωστόσο το μεσημέρι ο υδράργυρος θα φτάσει τους 19 βαθμούς. Οι άνεμοι εμφανώς εξασθενημένοι στα 3-4 μποφόρ.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου έρχονται βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου ενώ η μέρα αναμένεται να ξεκινήσει με πολύ καλό καιρό, προς το βράδυ στα δυτικά τμήματα της χώρα θα ξεκινήσουν βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου βροχές θα εκδηλωθούν στα περισσότερα τμήματα της χώρας με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο άνεμος γυρίζει σε νότιο-νοτιοδυτικό και θα ενισχυθεί φτάνοντας κοντά στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η οροσειρά της Πίνδου αποτελεί σαν φράγμα, εμποδίζοντας τις βροχές και τις καταιγίδες να εξαπλώνονται με την ίδια ένταση και τον ίδιο όγκο νερού στα ανατολικά. Όπως επεσήμανε, τα φαινόμενα των επόμενων ημερών θα είναι φυσιολογικά για την εποχή χωρίς ιδιαίτερα μεγάλα ύψη νερού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία Erminio: Πάνω από 1.100 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ελλάδα 02.04.2026
752 κλήσεις για την Περιφέρεια Αττικής

Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα χαμένα βίντεο των Τεμπών, αναβάλλεται επ` αόριστον η εκδίκαση

Ελλάδα 02.04.2026
H εξέλιξη αυτή αυτή έρχεται έπειτα από 19 συνεδριάσεις του και στο δικαστήριο είχαν καταθέσει οι πρώτοι τρεις μάρτυρες.

Κόρινθος: Χαροπαλεύει στο «Γεννηματάς» η 38χρονη που κακοποίησε ο πρώην της

Ελλάδα 02.04.2026
Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Πόλεμος Μέση Ανατολή: Ξεπέρασε τα 200 ευρώ το βαρέλι το ντίζελ στην Ευρώπη

Οικονομία 02.04.2026
Για πρώτη φορά μετά το 2022 - Το διάγγελμα Τραμπ δεν αποκλιμάκωσε τις αγορές

Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος παρενοχλούσε 10χρονες μαθήτριές του

Ελλάδα 02.04.2026
«Είχα πιει, ποτέ δεν τις άγγιξα»

ΝΥΤ: Σκέψεις για «ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ» στον απόηχο των απειλών Τραμπ

Κόσμος 02.04.2026
Επιπλέον 300.000 στρατιώτες και έξτρα δαπάνη 290 δισ. ευρώ ετησίως

Μυτιλήνη: Ξέχασαν παιδιά δημοτικού μετά από εκκλησιασμό

Ελλάδα 02.04.2026
Ορισμένα έβαλαν τα κλάματα και φοβήθηκαν - Ξεκίνησε διοικητική έρευνα

Το «ταξίδι» της αφρικανικής σκόνης μέσα από εντυπωσιακές δορυφορικές εικόνες – Το σχόλιο Κολυδά

Κόσμος 02.04.2026
Οι δορυφόροι «αιχμαλώτισαν» λεπτό προς λεπτό την «εισβολή» της αφρικανικής σκόνης στη νότια Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα ‑ Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Καιρός 02.04.2026
Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό μέχρι το Πάσχα

«Επτά εκατομμύρια Ιρανοί σας περιμένουμε έτοιμοι και οπλισμένοι» λέει η Τεχεράνη στις ΗΠΑ

Κόσμος 02.04.2026
«Θα πας στα βάθη της Κόλασης» απειλεί ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ τον ηγέτη της Χεζμπολάχ

Ζάκυνθος: Ανοιξε ο δρόμος και «κατάπιε» φορτηγό στον Αγιο Σώστη

Ελλάδα 02.04.2026
Η καθίζηση προκλήθηκε από εργασίες της ΔΕΥΑΖ και τη συσσώρευση νερού σε φρεσκοσκαμμένο χαντάκι, σε συνδυασμό με διάβρωση και σπηλαίωση από τη θάλασσα

Βίντεο – «γροθιά» στο στομάχι: Παιδιά στη Γάζα παίζουν με κούκλα αναπαριστώντας σκηνές κηδείας

Ελλάδα 02.04.2026
Τα παιδιά της Παλαιστίνης μεγαλώνουν μέσα στον εφιάλτη του πολέμου