E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

Μέχρι πότε θα βρέχει

Δημοσίευση 20/11/2023 | 11:26

Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

Αισθητά βελτιωμένος σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, μετά από ένα διήμερο ισχυρών ανέμων και βροχών.

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος του OPEN η ημέρα ξεκινάει με αρκετό κρύο, καθώς ο υδράργυρος τις πρωινές ώρες της Δευτέρας έδειξε ακόμα και μονοψήφιους βαθμούς, από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές έπεσε και υπό το μηδεν. Στη συνέχεια η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά, ενώ θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με εξαίρεση κάποιες περιοχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρα, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και να ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα 5 με 6 μποφόρ, στο βόρειο και βορειανατολικό Αιγαίο, ενώ από τα δυτικά προς τα ανατολικά οι άνεμοι θα γυρίσουν σταδιακά σε νοτιάδες, που σημαίνει ότι πλησιάζει μία διαταραχή, που από αύριο θα δώσει βροχές.

Στην Αττική σήμερα αναμένεται ηλιοφάνεια, με βορειοδυτικούς ανέμους στα 4 έως 5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά από ένα διήμερο ισχυρών διαταραχών και θυελλωδών ανέμων, το κρύο θα είναι αισθητό, ωστόσο το μεσημέρι ο υδράργυρος θα φτάσει τους 19 βαθμούς. Οι άνεμοι εμφανώς εξασθενημένοι στα 3-4 μποφόρ.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου έρχονται βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου ενώ η μέρα αναμένεται να ξεκινήσει με πολύ καλό καιρό, προς το βράδυ στα δυτικά τμήματα της χώρα θα ξεκινήσουν βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου βροχές θα εκδηλωθούν στα περισσότερα τμήματα της χώρας με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο άνεμος γυρίζει σε νότιο-νοτιοδυτικό και θα ενισχυθεί φτάνοντας κοντά στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η οροσειρά της Πίνδου αποτελεί σαν φράγμα, εμποδίζοντας τις βροχές και τις καταιγίδες να εξαπλώνονται με την ίδια ένταση και τον ίδιο όγκο νερού στα ανατολικά. Όπως επεσήμανε, τα φαινόμενα των επόμενων ημερών θα είναι φυσιολογικά για την εποχή χωρίς ιδιαίτερα μεγάλα ύψη νερού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σημαντική ανακάλυψη: Εντοπίστηκαν ίχνη φωτιάς που χρονολογούνται 1,8 εκατομμύρια χρόνια πριν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Νέα αρχαιολογικά ευρήματα από σπήλαιο της Νότιας Αφρικής μεταθέτουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια την παλαιότερη γνωστή χρήση φωτιάς από ανθρωπίδες.

Περιορίστηκε η φωτιά στο παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή, 112 για τους καπνούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, οι φλόγες καίνε πλέον μέσα στο κτίριο, χωρίς κίνδυνο επέκτασης

Πάφος: Τρίχρονο παιδί Βρετανών τουριστών έχασε τη ζωή του από πτώση σε ξενοδοχείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το αγοράκι βρισκόταν στην αγκαλιά του πατέρα του τη στιγμή που έπεσε από τον τέταρτο όροφο – Αναμένεται ένταλμα σύλληψης

Στραγγαλισμός η αιτία θανάτου της 43χρονης Αμερικανίδας στην Ιρλανδία – Διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τον 28χρονο σύντροφό της

E-Daily 3.Left Χτες
Η 13χρονη κόρη της βρήκε τη σορό της μητέρας της το πρωί της Τρίτης 7 Ιουλίου, μέσα στο υπνοδωμάτιο του κοινού τους σπιτιού

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν πάνω από δύο τόνοι ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όλα τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, ενώ επιβλήθηκαν αυστηρές κυρώσεις τόσο για το υπέρβαρο φορτίο όσο και για την επικινδυνότητα των τροφίμων σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΦΕΤ

Αργος: Βίντεο‑ντοκουμέντο με 21 πυροβολισμούς – Αναβαθμίζεται σε ανθρωποκτονία η κατηγορία

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Οι πυροβολισμοί δεν ήταν εκφοβιστικοί» δηλώνει ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Αυτοκίνητο «πετάει» στον αέρα και καταλήγει σε δέντρο και σταθμευμένα οχήματα στην Κρήτη – Δείτε το βίντεο

Πολιτική Χτες
Βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας αποτύπωσε την ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος πριν την ανατροπή – Πανικός στο σημείο

Crypto και φόρος: Τι αλλάζει για τους επενδυτές με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ολοκληρωμένο φορολογικό πλαίσιο για κρυπτονομίσματα με αφορολόγητο όριο, συμψηφισμό ζημιών και αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2025.

Kάμερα ασφαλείας στη Χερσόνησο: Δείτε τι έγινε με το αυτοκίνητο που «πέταξε» στον αέρα

Ελλάδα Χτες
Βίντεο-ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ-καρέ την ανεξέλεγκτη πορεία οχήματος που έπεσε πάνω σε δέντρο και σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Θρήνος στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο 25χρονος πολίστας Στάθης Λαλιάς – Έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο

Αθλητικά Νέα Χτες
Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 14 Ιουλίου

15χρονη μαθήτρια κατάφερε να εκπλήξει τους επιστήμονες με εφεύρεση κόστους 10 euro

E-Daily 3.Left Χτες
Η Χάνα Χερμπστ από τη Φλόριντα σχεδίασε σε ηλικία 15 ετών μια συσκευή παραγωγής ενέργειας από θαλάσσια ρεύματα με κόστος μόλις 12 δολαρίων και κέρδισε διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό.