E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

Μέχρι πότε θα βρέχει

Δημοσίευση 20/11/2023 | 11:26

Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

Αισθητά βελτιωμένος σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, μετά από ένα διήμερο ισχυρών ανέμων και βροχών.

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος του OPEN η ημέρα ξεκινάει με αρκετό κρύο, καθώς ο υδράργυρος τις πρωινές ώρες της Δευτέρας έδειξε ακόμα και μονοψήφιους βαθμούς, από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές έπεσε και υπό το μηδεν. Στη συνέχεια η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά, ενώ θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με εξαίρεση κάποιες περιοχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρα, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και να ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα 5 με 6 μποφόρ, στο βόρειο και βορειανατολικό Αιγαίο, ενώ από τα δυτικά προς τα ανατολικά οι άνεμοι θα γυρίσουν σταδιακά σε νοτιάδες, που σημαίνει ότι πλησιάζει μία διαταραχή, που από αύριο θα δώσει βροχές.

Στην Αττική σήμερα αναμένεται ηλιοφάνεια, με βορειοδυτικούς ανέμους στα 4 έως 5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά από ένα διήμερο ισχυρών διαταραχών και θυελλωδών ανέμων, το κρύο θα είναι αισθητό, ωστόσο το μεσημέρι ο υδράργυρος θα φτάσει τους 19 βαθμούς. Οι άνεμοι εμφανώς εξασθενημένοι στα 3-4 μποφόρ.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου έρχονται βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου ενώ η μέρα αναμένεται να ξεκινήσει με πολύ καλό καιρό, προς το βράδυ στα δυτικά τμήματα της χώρα θα ξεκινήσουν βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου βροχές θα εκδηλωθούν στα περισσότερα τμήματα της χώρας με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο άνεμος γυρίζει σε νότιο-νοτιοδυτικό και θα ενισχυθεί φτάνοντας κοντά στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η οροσειρά της Πίνδου αποτελεί σαν φράγμα, εμποδίζοντας τις βροχές και τις καταιγίδες να εξαπλώνονται με την ίδια ένταση και τον ίδιο όγκο νερού στα ανατολικά. Όπως επεσήμανε, τα φαινόμενα των επόμενων ημερών θα είναι φυσιολογικά για την εποχή χωρίς ιδιαίτερα μεγάλα ύψη νερού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από τα αζήτητα, στον «χρυσό»: Πήγε να πουλήσει παλιά στάμνα για $100 και εισέπραξε $32.000

Κόσμος Χτες
Ένα διπλά σφραγισμένο δοχείο Red Wing 30 γαλονιών, που για δεκαετίες θεωρούνταν απλό οικιακό σκεύος, αναδείχθηκε στον «πρωταγωνιστή» της συλλεκτικής αγοράς

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που διαλύεται ο αγωγός της ΕΥΑΘ ‑ 4 εργάτες τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έσπασε κατασκευή της ΕΥΑΘ και πετάχτηκαν θραύσματα

Τραγωδία στην Κύπρο: Πέθανε 4χρονο κοριτσάκι από Γρίπη Α

Ελλάδα Χτες
Το παιδί νοσηλευόταν από το Σάββατο στη ΜΕΘ

Βιολάντα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων

Ελλάδα Χτες
Την αλληλεγγύη τους προς τα θύματα της φονικής έκρηξης και τις οικογένειες τους εκφράζουν με τη συγκέντρωση τους, μέλη του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

Ο Ντοναλντ Τραμπ «καθαιρεί» την επικεφαλής του ICE μετά τους πυροβολισμούς στη Μινεάπολη

Κόσμος Χτες
Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ μετά το φονικό περιστατικό στη Μινεσότα

Ryanair: Η κόντρα με τον Μασκ αύξησε τις κρατήσεις ‑ Επανεξετάζει το WiFi στον αέρα

Ελλάδα Χτες
Η Ryanair αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει στο μέλλον το Starlink στα αεροσκάφη της, εφόσον το κόστος και η τεχνολογία το επιτρέψουν

«Απενεργοποιείστε το Bluetooth»: Η εντολή στους αξιωματούχους σε Δανία και Γροιλανδία υπό τον φόβο κατασκοπείας

Κόσμος Χτες
Μια ιδιαίτερη εντολή έδωσε η Δανία στους αξιωματούχους ως προληπτικό μέτρο κατά της κατασκοπείας, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα βάσει συγκυρίας

Τρίκαλα: Βρέθηκε νεκρή και η πέμπτη εργαζόμενη στο εργοστάσιο «Βιολάντα»

Ελλάδα Χτες
Τη σορό της εργαζόμενης που αναζητούνταν στο εργοστάσιο Βιολάντα, εντόπισαν οι Αρχές

Γλυφάδα: 16χρονος πήγε στο σχολείο με 3 μαχαίρια

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη και ο πατέρας του

Νάξος: Η μάχη των πιλότων με τους ισχυρούς ανέμους για να προσγειώσουν τα αεροπλάνα ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Παρά τις δυσκολίες λόγω των ισχυρών ανέμων οι προγραμματισμένες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά