E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

Μέχρι πότε θα βρέχει

Δημοσίευση 20/11/2023 | 11:26

Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

Αισθητά βελτιωμένος σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, μετά από ένα διήμερο ισχυρών ανέμων και βροχών.

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος του OPEN η ημέρα ξεκινάει με αρκετό κρύο, καθώς ο υδράργυρος τις πρωινές ώρες της Δευτέρας έδειξε ακόμα και μονοψήφιους βαθμούς, από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές έπεσε και υπό το μηδεν. Στη συνέχεια η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά, ενώ θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με εξαίρεση κάποιες περιοχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρα, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και να ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα 5 με 6 μποφόρ, στο βόρειο και βορειανατολικό Αιγαίο, ενώ από τα δυτικά προς τα ανατολικά οι άνεμοι θα γυρίσουν σταδιακά σε νοτιάδες, που σημαίνει ότι πλησιάζει μία διαταραχή, που από αύριο θα δώσει βροχές.

Στην Αττική σήμερα αναμένεται ηλιοφάνεια, με βορειοδυτικούς ανέμους στα 4 έως 5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά από ένα διήμερο ισχυρών διαταραχών και θυελλωδών ανέμων, το κρύο θα είναι αισθητό, ωστόσο το μεσημέρι ο υδράργυρος θα φτάσει τους 19 βαθμούς. Οι άνεμοι εμφανώς εξασθενημένοι στα 3-4 μποφόρ.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου έρχονται βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου ενώ η μέρα αναμένεται να ξεκινήσει με πολύ καλό καιρό, προς το βράδυ στα δυτικά τμήματα της χώρα θα ξεκινήσουν βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου βροχές θα εκδηλωθούν στα περισσότερα τμήματα της χώρας με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο άνεμος γυρίζει σε νότιο-νοτιοδυτικό και θα ενισχυθεί φτάνοντας κοντά στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η οροσειρά της Πίνδου αποτελεί σαν φράγμα, εμποδίζοντας τις βροχές και τις καταιγίδες να εξαπλώνονται με την ίδια ένταση και τον ίδιο όγκο νερού στα ανατολικά. Όπως επεσήμανε, τα φαινόμενα των επόμενων ημερών θα είναι φυσιολογικά για την εποχή χωρίς ιδιαίτερα μεγάλα ύψη νερού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Bonnie Tyler: Σε τεχνητό κώμα η παγκόσμια σταρ

E-Daily 3.Left 07.05.2026
Κρίσιμες ώρες στην εντατική για την 74χρονη τραγουδίστρια

Χανταϊός: Εντοπίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα στο Ισραήλ

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Δεν έχει σχέση με το κρουαζιερόπλοιο

Ποιοι είναι οι Τούρκοι «Ντάλτον» που μπαίνουν στο μικροσκόπιο μετά το φορτίο‑μυστήριο με τα όπλα στον Έβρο

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Ποιοι είναι οι Τούρκοι Ντάλτον, η συμμορία που απασχολεί την Τουρκία

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει τον πρώτο μίνι καύσωνα: Πότε θα εξαφανιστεί η αφρικανική σκόνη

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Η εικόνα του καιρού θα αρχίσει να βελτιώνεται από το Σάββατο

Πάτρα: Πατέρας έδωσε όπλο στον 12χρονο γιο του και πυροβόλησε από το παράθυρο

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ανήλικος φέρεται να βρισκόταν υπό την παρουσία και την παρότρυνση του 36χρονου την ώρα του περιστατικού

Τέλος εποχής: Πέφτει η αυλαία της συνεργασίας FIFA ‑ Panini για τα αυτοκόλλητα του Μουντιάλ

E-Daily 3.Left 07.05.2026
Η FIFA έκανε γνωστό την Πέμπτη πως η μακροχρόνια πορεία συνεργασίας της με την ιταλική εταιρεία θα ολοκληρωθεί οριστικά με το τουρνουά του 2030

Για έγκλημα θρησκευτικού μίσους κατηγορείται ο Ισραηλινός έποικος που επιτέθηκε σε καλόγρια στην Ιερουσαλήμ

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Το γραφείο του εισαγγελέα ζήτησε από το Ειρηνοδικείο της Ιερουσαλήμ, όπου υπέβαλε το κατηγορητήριο, ο άνδρας να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία εναντίον του

Σοκ με κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας μέσα από κρουαζιερόπλοιο της Disney ‑ 28 συλλήψεις

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές πραγματοποίησαν επιθεωρήσεις σε πέντε κρουαζιερόπλοια, μεταξύ των οποίων και ένα της Disney και προχώρησε σε 28 συλλήψεις μελών των πληρωμάτων

Κραυγή αγωνίας από τον πατέρα του Νικήτα για τον 54χρονο δολοφόνο: Θα σκοτώσει και άλλους δικούς μου ανθρώπους

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
«Θέλω τα χρήματα από την αποζημίωση του τροχαίου να μπλοκαριστούν και να πάνε στο ""Χαμόγελο του Παιδιού""», λέει ο πατέρας του αδικοχαμένου 21χρονου