E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καμπανάκι ειδικών για το «κοξάκι»: Βρίσκεται σε έξαρση

«Όταν εμφανιστούν φλύκταινες στο λαιμό, στα ούλα, τότε οι γονείς θα πρέπει να ανησυχούν γιατί το παιδί δεν μπορεί να καταπιεί ακόμη και νερό» τονίζει η κ. Παγώνη.

Δημοσίευση 19/11/2023 | 18:25

Καμπανάκι ειδικών για το «κοξάκι»: Βρίσκεται σε έξαρση

Την προσοχή των γονιών για τον ιό «κοξάκι», εφιστά η Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας πως «οι επιπλοκές είναι σπανιότητες αλλά και πολύ σημαντικές».

«Είναι μια περίοδος που είναι σε έξαρση η "κοξάκι" σε πολλές πόλεις» σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας όμως ότι «ο ιός κοξάκι κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι σε έξαρση».

Όπως ανέφερε «σε ποσοστό 50% τα παιδιά είναι ασυμπτωματικά. Στο υπόλοιπο 50% εμφανίζουν από απλά συμπτώματα πυρετός και πονόλαιμος, εξανθήματα στις παλάμες και στα πέλματα. Όταν εμφανιστούν φλύκταινες στο λαιμό, στα ούλα, τότε οι γονείς θα πρέπει να ανησυχούν γιατί το παιδί δεν μπορεί να καταπιεί ακόμη και νερό».

Όπως είπε «οι επιπλοκές είναι σπανιότατες αλλά πολύ σημαντικές. Είναι δύσκολα. Είναι εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, περικαρδίτιδα, μυοκαρδίτιδα».

Συστάσεις για εμβολιασμό
Για το εμβόλιο της γρίπης συνέστησε να γίνει άμεσα γιατί ξεκινά η περίοδος έξαρσης και για τη δημιουργία αντισωμάτων απαιτούνται 15 ημέρες. «Οι άνω των 65 ετών που δεν θέλουν να κάνουν το ενισχυμένο εμβόλιο της γρίπης ας κάνουν τουλάχιστον το απλό» συνέστησε η κα Παγώνη.

Για το εμβόλιο κατά της Covid-19 σημείωσε, σύμφωνα με την ertnews, πως το επικαιροποιημένο «πιάνει όλα τα στελέχη» και επισήμανε πως «είναι αρκετοί που έχουν νοσήσει με Covid. Κάθε οικογένεια έχει και περιστατικό. Απλώς τους δίνουμε οδηγίες από το τηλέφωνο και τους έχουν σώσει τα αντιικά φάρμακα. Έχουμε νοσηλείες στις απλές κλίνες, μικρή αύξηση στους διασωληνωμένους, αλλά είναι ελεγχόμενη η κατάσταση»

Επιπλέον, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι «είμαστε από τις πρώτες χώρες στη χρήση αντιβιοτικών. Από τη μεγάλη χρήση τα συνηθίζεις. Όταν σου συμβεί κάποια σοβαρή λοίμωξη που πρέπει να πάρεις αντιβιοτικά δεν αντιδρά ο οργανισμός και παρουσιάζεις επιπλοκές».



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δασμούς 100% απειλεί τον Καναδά ο Τραμπ ‑ «Η Κίνα θα φάει την χώρα ζωντανή»

Κόσμος Χτες
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό

Νέο σοκ στη Μινεάπολη: Πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων κατά πολίτη

Κόσμος Χτες
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «αρρωστημένη»

Νέα φωτό από Τραμπ για τη Γροιλανδία με έναν πιγκουίνο: «Λάθος ημισφαίριο!»

Κόσμος Χτες
Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται να κατευθύνεται προς μια παγωμένη οροσειρά

Η Σία Κοσιώνη νοσηλεύεται στην εντατική με πνευμονία

Ελλάδα Χτες
Η δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία με προβλήματα στην αναπνοή της

Γλυφάδα: Έργα του ΔΕΔΔΗΕ «δείχνει» ο Δήμαρχος για τις καταστροφές ‑ Τι απαντά ο Διαχειριστής

Ελλάδα Χτες
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ

Βριλήσσια: Η στιγμή που ο άνδρας παρασύρει την υπάλληλο των ΕΛΤΑ ‑ Διαφώνησαν για ένα δέμα

Ελλάδα Χτες
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή

Ολόκληρη η ιστορική ομιλία του Μαρκ Κάρνεϊ στο Νταβός: «Η παλιά τάξη πραγμάτων πέθανε»

Κόσμος Χτες
Ο Κάρνεϊ υποστήριξε ότι η διεθνής τάξη βρίσκεται σε περίοδο ρήξης και όχι απλής μετάβασης

Φυλακές Μαλανδρίνου: Συνελήφθησαν 17 έγκλειστοι – Κατασχέθηκαν μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά

Ελλάδα Χτες
Οι 13 από τους 17 συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Ποινή φυλάκισης δύο ετών στη διευθύντρια που έδεσε με ταινία 13χρονο, «το έκανα για πλάκα, δεν δυσανασχετούσε» είπε

Ελλάδα Χτες
- Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για παράνομη βία και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων

Η Γροιλανδία απαντά στον Τραμπ για τον ορυκτό της πλούτο: «Κανένα παζάρι χωρίς τη συγκατάθεσή μας»

Κόσμος Χτες
Η υπουργός Ορυκτών Πόρων της Γροιλανδίας ξεκαθαρίζει ότι η κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, μετά τις επαφές Τραμπ–Ρούτε και τα σενάρια για έλεγχο των φυσικών πόρων του αρκτικού νησιού