E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καμπανάκι ειδικών για το «κοξάκι»: Βρίσκεται σε έξαρση

«Όταν εμφανιστούν φλύκταινες στο λαιμό, στα ούλα, τότε οι γονείς θα πρέπει να ανησυχούν γιατί το παιδί δεν μπορεί να καταπιεί ακόμη και νερό» τονίζει η κ. Παγώνη.

Δημοσίευση 19/11/2023 | 18:25

Καμπανάκι ειδικών για το «κοξάκι»: Βρίσκεται σε έξαρση

Την προσοχή των γονιών για τον ιό «κοξάκι», εφιστά η Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας πως «οι επιπλοκές είναι σπανιότητες αλλά και πολύ σημαντικές».

«Είναι μια περίοδος που είναι σε έξαρση η "κοξάκι" σε πολλές πόλεις» σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας όμως ότι «ο ιός κοξάκι κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι σε έξαρση».

Όπως ανέφερε «σε ποσοστό 50% τα παιδιά είναι ασυμπτωματικά. Στο υπόλοιπο 50% εμφανίζουν από απλά συμπτώματα πυρετός και πονόλαιμος, εξανθήματα στις παλάμες και στα πέλματα. Όταν εμφανιστούν φλύκταινες στο λαιμό, στα ούλα, τότε οι γονείς θα πρέπει να ανησυχούν γιατί το παιδί δεν μπορεί να καταπιεί ακόμη και νερό».

Όπως είπε «οι επιπλοκές είναι σπανιότατες αλλά πολύ σημαντικές. Είναι δύσκολα. Είναι εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, περικαρδίτιδα, μυοκαρδίτιδα».

Συστάσεις για εμβολιασμό
Για το εμβόλιο της γρίπης συνέστησε να γίνει άμεσα γιατί ξεκινά η περίοδος έξαρσης και για τη δημιουργία αντισωμάτων απαιτούνται 15 ημέρες. «Οι άνω των 65 ετών που δεν θέλουν να κάνουν το ενισχυμένο εμβόλιο της γρίπης ας κάνουν τουλάχιστον το απλό» συνέστησε η κα Παγώνη.

Για το εμβόλιο κατά της Covid-19 σημείωσε, σύμφωνα με την ertnews, πως το επικαιροποιημένο «πιάνει όλα τα στελέχη» και επισήμανε πως «είναι αρκετοί που έχουν νοσήσει με Covid. Κάθε οικογένεια έχει και περιστατικό. Απλώς τους δίνουμε οδηγίες από το τηλέφωνο και τους έχουν σώσει τα αντιικά φάρμακα. Έχουμε νοσηλείες στις απλές κλίνες, μικρή αύξηση στους διασωληνωμένους, αλλά είναι ελεγχόμενη η κατάσταση»

Επιπλέον, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι «είμαστε από τις πρώτες χώρες στη χρήση αντιβιοτικών. Από τη μεγάλη χρήση τα συνηθίζεις. Όταν σου συμβεί κάποια σοβαρή λοίμωξη που πρέπει να πάρεις αντιβιοτικά δεν αντιδρά ο οργανισμός και παρουσιάζεις επιπλοκές».



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Oδηγός λεωφορείου γρονθοκόπησε 15χρονο με αναπηρία επειδή δεν είχε εισιτήριο»

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Η αστυνομία επεξεργάζεται το βιντεοληπτικό υλικό για να ανασυνθέσει την ακριβή ακολουθία των γεγονότων

Συναγερμός στη Λιθουανία για πιθανή επίθεση από drones: Σε καταφύγια πρόεδρος και πρωθυπουργός

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
«Αεροπορικός συναγερμός! Μεταβείτε αμέσως σε καταφύγιο»

Νέα Υόρκη: Πάρκαρε, άνοιξε την πόρτα, έπεσε σε ανοικτό υπόνομο και σκοτώθηκε

Κόσμος 20.05.2026
Τραγικός θάνατος για μια 56χρονη στο Μανχάταν

Αρμενία: Κατασκευάζεται άγαλμα του Ιησού που θα φτάνει τα 77 μέτρα

Κόσμος 20.05.2026
Το έργο ανεγείρεται στο όρος Χάτις κοντά στο Γερεβάν και χρηματοδοτείται από τον Αρμένιο δισεκατομμυριούχο Γκαγκίκ Τσαρουκιάν

Ανατροπή στην ιστορία της Ιαπωνίας: Νέα ανάλυση DNA αποκαλύπτει «κρυφό» πρόγονο

Κόσμος 20.05.2026
Νέα γενετική έρευνα στην Ιαπωνία αποκαλύπτει μια άγνωστη προγονική ομάδα και DNA Νεάντερταλ που συνδέεται με σύγχρονες ασθένειες

Έμπολα: «Σκάβουμε τάφους και θάβουμε νεκρούς χωρίς γάντια»

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Συναγερμός καθώς εξαπλώνεται η επιδημία

Αφγανιστάν: Χρεωμένος πατέρας πουλάει τις 7χρονος κόρες του για σκλάβες ‑ Σκληρό βίντεο

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Το BBC επισημαίνει ότι η επιλογή να πωληθούν τα κορίτσια αντί για τα αγόρια σχετίζεται με πολιτισμικούς παράγοντες

Χειροπέδες σε οδηγό ταξί που χρέωσε 45 ευρώ για διαδρομή από Μοναστηράκι στον Πειραιά

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο οδηγός του ταξί δεν είχε θέσει σε λειτουργία το ταξίμετρο

Δαφνί: Τρόφιμος στραγγάλισε τον συγκάτοικό του

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Νέο περιστατικό βίας

Πέθανε ο Κάρεϊ Σκάρι

E-Daily 3.Left 20.05.2026
Θλίψη στον χώρο του μπάσκετ