E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλος με Ισραηλινό ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε στην εθνική Παλαιστίνης

Ο Αταά Τζαμπέρ υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα απασχολούσε ποτέ τον διεθνή Τύπο

Δημοσίευση 17/11/2023 | 19:14

Σάλος με Ισραηλινό ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε στην εθνική Παλαιστίνης

Ο Αταά Τζαμπέρ υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα απασχολούσε ποτέ τον διεθνή Τύπο για τις επιδόσεις του στο ποδόσφαιρο, τον απασχολεί όμως γιατί έκανε κάτι που προκαλεί εντύπωση αφού υπήρξε αρχηγός της εθνικής ομάδας Κ21 του Ισραήλ και πριν δύο χρόνια πήρε και δεύτερο διαβατήριο και αγωνίστηκε τώρα με την εθνική ομάδα της Παλαιστίνης, προκαλώντας οργή στους «πρώην» συμπατριώτες του.

Ο 29χρονο χαφ, ο οποίος αγωνίζεται στη Νέφτσι Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, πέρασε από όλες τις μικρές εθνικές ομάδες του Ισραήλ και έφτασε στο σημείο να γίνει αρχηγός της Ελπίδων αλλά η ζωή του πλέον έχει αλλάξει εντελώς. Ο λόγος; Ο γεννημένος στην Άκρα ποδοσφαιριστής πήρε πριν δύο χρόνια και δεύτερο διαβατήριο, αυτό της Παλαιστίνης. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αγωνίστηκε τώρα και στην εθνική ομάδα της.

Συγκεκριμένα, χθες Πέμπτη (16/11) η Παλαιστίνη αντιμετώπισε τον Λίβανο για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 και οι παίκτες της μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με τα παραδοσιακά φουλάρια της χώρας και σημαίες της. Ανάμεσα σε αυτούς που αγωνίστηκαν, λοιπόν, ήταν και ο Τζαμπέρ, ο οποίος συμμετείχε κανονικά και στην ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Παλαιστίνης λόγω του πολέμου στο Ισραήλ.

Όλα αυτά προκάλεσαν την οργή του μάνατζέρ του, ο οποίος δήλωσε ότι σταματάει άμεσα η συνεργασία τους και συμπλήρωσε πως το ίδιο θα κάνει με όποιον άλλο ποδοσφαιριστή εκφράσει τη συμπαράστασή του στην Παλαιστίνη, ενώ η πρώην ομάδα του, η Ασντόντ, ζήτησε να του αφαιρεθεί η ισραηλινή υπηκοότητα.

«Η συμμετοχή του παίκτη στην εθνική Παλαιστίνης, ειδικά μετά τη σφαγή από τη Χαμάς τις 7 Οκτωβρίου και σε μια περίοδο που οι πολίτες του Ισραήλ βρίσκονται σε πόλεμο, είναι εξ ορισμού προδοσία. Όποιος θέλει να εκπροσωπήσει την «Παλαιστίνη» θα πρέπει να είναι κάτοικός της. Ο Αταά δεν αξίζει να είναι πολίτης του κράτους του Ισραήλ! Κάνουμε έκκληση στον Υπουργό Εσωτερικών να εξετάσει το ενδεχόμενο άρνησης της υπηκοότητας του», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο θρίλερ με πληροφοριοδότη κατά της Boeing: Πέθανε μετά από μυστηριώδη λοίμωξη

Κόσμος Χτες
Πριν από λίγες εβδομάδες είχε αυτοκτονήσει πρώην υπάλληλος της εταιρείας ο οποίος είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα πρότυπα παραγωγής και ασφαλείας

Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου

Οικονομία Χτες
Η θέση της Ελλάδας

Φωτιά τώρα στη Βοιωτία ‑ Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Ελλάδα Χτες
Μεγάλη φωτιά στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας

Φρiκη στην Κρήτη: Βίντεο «καίει» το νονό που βiαζε το βαφτιστήρι του

Ελλάδα Χτες
O 51χρονος ισχυρίστηκε πως είναι «άρρωστος»

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

Οικονομία Χτες
Η τιμή των πουλερικών αυξήθηκε αφενός λόγω των σημαντικών εισαγωγών από χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και λόγω της μείωσης της παραγωγής

Βούλα: «Βλέπουν» κόντρες μηχανών πίσω από την παράσυρση της 72χρονης από δύο μοτοσικλέτες

Ελλάδα Χτες
Ο σύζυγός της άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και είδε δύο μηχανές να έρχονται από το φανάρι η μία δίπλα από την άλλη με ιλιγγιώδη ταχύτητα