E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία στα Τέμπη: Βρέθηκε το «μαύρο» κουτί του Intercity στα συντρίμμια

Το καταγραφικό έχει υποστεί μεγάλες φθορές και είναι αμφίβολο αν μπορεί να αντληθεί κάποια πληροφορία

Δημοσίευση 17/11/2023 | 18:21

Τραγωδία στα Τέμπη: Βρέθηκε το «μαύρο» κουτί του Intercity στα συντρίμμια

Το «μαύρο» κουτί της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, βρέθηκε στα συντρίμμια των βαγονιών που φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Κουλούρι Λάρισας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr, το καταγραφικό έχει υποστεί μεγάλες φθορές και είναι αμφίβολο αν μπορεί να αντληθεί κάποια πληροφορία από αυτό.

Οι έρευνες στο σημείο όπου φυλάσσονται τα βαγόνια συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται πως από το σημείο της σύγκρουσης στα Τέμπη είχε βρεθεί μόνο το καταγραφικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας από το οποίο οι τεχνικοί από τη Γένοβα και την Αθήνα που το εξέτασαν την περασμένη άνοιξη δεν μπόρεσαν να εξάγουν κάποια στοιχεία καθώς και αυτό είχε υποστεί ζημιά μετά τη σύγκρουση.

Κατά πληροφορίες του ίδιου, οι έρευνες στο σημείο όπου φυλάσσονται τα βαγόνια συνεχίζονται με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως βρέθηκε βιολογικό υλικό το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση σε μια προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να ταυτοποιηθεί το 57ο θύμα.

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη

Με ευρεία πλειοψηφία, καθώς σε σύνολο 298 βουλευτών, «ναι» ψήφισαν 266 και «όχι» ψήφισαν 32, πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Την πρόταση του ΚΚΕ ψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ η Νέα Δημοκρατία, που επίσης είπε «ναι» στην Εξεταστική, απέρριψε κάθε συζήτηση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τυχόν τέλεση ποινικών αδικημάτων από πλευράς πρώην υπουργών.

Μετά από σχετική πρόταση του γ’ αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Μπούρα, η οποία έγινε δεκτή ομοφώνως, η Εξεταστική Επιτροπή θα αποτελείται από 31 μέλη, με εκπροσώπηση, κατ’αναλογία της δύναμής τους, όλων των κομμάτων, καθώς και των ανεξάρτητων βουλευτών.

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της εργασιών της Επιτροπής και η υποβολή του σχετικού πορίσματος, ορίστηκε σε ένα μήνα από τη συγκρότησή της, με δικαίωμα παράτασης, εφόσον ζητηθεί από την ίδια την Επιτροπή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στιγμές τρόμου για άνδρα στη Μαγούλα ‑ Η στιγμή που του επιτίθεται τσοπανόσκυλο

Ελλάδα 21.02.2026
«Αν με είχε δαγκώσει στον λαιμό, θα ήμουν νεκρός»

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τέσσερις τραυματίες

Ελλάδα 21.02.2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον δράστη

Αθλήτρια πατινάζ ταxύτητας παραλίγο να χάσει το μάτι της από την λεπίδα πατινιού αντιπάλου

Αθλητικά Νέα 21.02.2026
Σοκαριστικό βίντεο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Συνελήφθη 25χρονος στη Θεσσαλονίκη που έτρεχε με 186 χλμ την ώρα σε δρόμο με όριο τα 90

Ελλάδα 21.02.2026
Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε 41χρονο που εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες να οδηγεί στην Τούμπα, υπό την επήρεια μέθης

Νεκρή 27χρονη Βραζιλιάνα influencer μετά από επιπλοκές αισθητικής επέμβασης

Κόσμος 21.02.2026
Η Μπιάνκα Ντίας υπέστη πνευμονική εμβολή και δύο επιληπτικές κρίσεις κατά την ανάρρωση στο σπίτι της κοντά στο Σάο Πάολο

«Βιβλικό δικαίωμα» του Ισραήλ να καταλάβει όλη τη Μέση Ανατολή, λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην περιοχή

Κόσμος 21.02.2026
«Θα ήταν μια χαρά αν έπαιρνε όλα τα εδάφη» είπε ο Μάικ Χάκαμπι σε συνέντευξη, υπερασπιζόμενος τις ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος Χτες
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός Χτες
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές