E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα λάθη του αστυνομικού που οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου

Αποσαφηνίζεται πλήρως το περιστατικό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/11/2023 | 17:19

Τα λάθη του αστυνομικού που οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό του 17χρονου στη Βοιωτία ενώ την ίδια στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός ύστερα από καταδίωξη. Σε βάρος του αστυνομικού έχει σχηματιστεί δικογραφία και αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

Αποσαφηνίζεται πλήρως το περιστατικό

Ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος» Βασίλης Λαμπρόπουλος, με βάση τα νέα στοιχεία, αποσαφηνίζει πλήρως το περιστατικό και τα λάθη του αστυνομικού που, όπως όλα δείχνουν, δεν τήρησε τους κανόνες εμπλοκής.

Το πρώτο λάθος του αστυνομικού είναι πως δεν στάθηκε κοντά στο αυτοκίνητο, σε απόσταση ασφαλείας με προτεταμένο το όπλο, ζητώντας από τον οδηγό και τους άλλους επιβάτες να βγουν από το αυτοκίνητο.

Το χέρι του νεαρού ήταν σε μια απόσταση από 0 έως 20 εκατοστά

Από την εξέταση στο σημείο που βρέθηκε η πυρίτιδα προκύπτει ότι το χέρι του νεαρού ήταν σε μια απόσταση από 0 έως 20 εκατοστά από την κάνη του όπλου και εκεί δέχθηκε τον πυροβολισμό. Φαίνεται λοιπόν πως ο αστυνομικός έχει βάλει το δάκτυλό του στην σκανδάλη αν και θα μπορούσε να το είχε εκτός (στο μεταλλικό μέρος του όπλου). Κατόπιν, με το αριστερό άνοιξε την πόρτα και φαίνεται να ακολούθησε μια συμπλοκή όπου προσπάθησε να τραβήξει έξω τον νεαρό. Ο 17χρονος Χρήστος αντέδρασε και ο αστυνομικός τον πυροβόλησε στο αριστερό του χερί (προς την πλευρά που ανοίγει η πόρτα).

Τέλος, από τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα, αποκλείεται κάθε ενδεχόμενο ο 17χρονος να είχε προσπαθήσει να αφοπλίσει τον αστυνομικό γιατί δεν έχουν βρεθεί αποτυπώματα του νεαρού σε κάποιο σημείο στο όπλου του αστυνομικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η αφρικανική σκόνη θα «πνίξει» την χώρα το Σαββατοκύριακο – Οι «κόκκινες» περιοχές

Καιρός 13.02.2026
Την Κυριακή θα κορυφωθεί το φαινόμενο ενώ οι λασποβροχές αναμένεται να χτυπήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας

Απόβαση αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα: Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα 13.02.2026
Οι αγρότες σχεδιάζουν να παραμείνουν στο κέντρο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με πολύωρη κινητοποίηση μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, με πρόθεση να αποχωρήσουν οργανωμένα το Σάββατο

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξέμεινε από προφυλακτικά το Ολυμπιακό Χωριό

Κόσμος 13.02.2026
Σε δύσκολη θέση βρέθηκαν οι διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Χάος σε πτήση από Τουρκία για Μάντσεστερ με αίμα και... δόντια στο πάτωμα, δείτε βίντεο

Κόσμος 13.02.2026
Έγινε αναγκαστική προσγείωση στο Βέλγιο και η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα

Σπάνιο ψάρι ξεβράστηκε σε παραλία της Σικελίας, δείτε φωτογραφίες

Κόσμος 13.02.2026
Το συγκεκριμένο είδος - Lophotus lacepede- ανήκει στα μεσοπελαγικά ψάρια και ζει σε βάθη από 200 έως 1.000 μέτρα

Παγκράτι: Ανδρας που οδηγούσε πατίνι έπεσε και έχασε την ζωή του

Ελλάδα 13.02.2026
Στο σημείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ

Κορυδαλλός: Ανεβάζει και κατεβάζει ρολά στην εκκλησία ο ιερέας

Ελλάδα 13.02.2026
«Κρίναμε πως αυτή είναι η μόνη λύση»

Τσικνοπέμπτη: Απέραντος σκουπιδότοπος η Θεσσαλονίκη μετά τα γλέντια ‑ Μάζεψαν πάνω από 15 τόνους απορρίμματα

Ελλάδα 13.02.2026
Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο μετατράπηκαν οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τα υπαίθρια πάρτι που στήθηκαν στην πόλη για την Τσικνοπέμπτη.