E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Vagina Museum: Ένα μουσείο διαφορετικό από τα άλλα

Πως μπήκε η ιδέα για την δημιουργία του

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 14/11/2023 | 00:15

Vagina Museum: Ένα μουσείο διαφορετικό από τα άλλα
pexels

Η χώρα μας φημίζεται για τα μουσεία της και τον αρχαιολογικό της πλούτο. Επισκέπτες από όλο τον κόσμο καταφθάνουν από κάθε μεριά του πλανήτη για να θαυμάσουν τα ευρήματα των ανασκαφών.

Όμως στο Λονδίνο αποφάσισαν πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα μουσείο να καλύψει ένα κενό που υπήρχε στο χώρο. Δημιούργησαν το μουσείο αιδοίου.

Το μουσείο δημιουργήθηκε με τη στήριξη του κόσμου, αφού χρειάστηκαν δωρεές από 2500 άτομα. Είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στον γυναικείο κόλπο.

Στις 4 Νοεμβρίου άνοιξε τις πόρτες του το κοινό, αφού χρειάστηκε να μετακομίσει από τον αρχικό χώρο που είχε εγκατασταθεί.

Το πρότζεκτ στοίχισε συνολικά 85.000 λίρες και καλύφθηκε πλήρως από το κοινό και δωρεές.

"Ήταν ένα πλάνο που θα μπορούσε να πετύχει και να κάνει τη διαφορά", δήλωσε η Zoe Williams, επικεφαλής επικοινωνίας. "Ειλικρινά δεν ξέραμε πόσο επιτυχημένο θα ήταν το fundraising, ειδικά στην περίοδο της κρίσης και του πανάκριβου κόστους διαβίωσης. Λόγω κρίσης, πολλοί άνθρωποι από την κοινότητα μας νιώθουν πραγματικά την οικονομική "στενότητα" (…) είναι απλά εκπληκτικό".

Η ιδέα μπήκε στην επικεφαλή του πρότζεκτ όταν πήγε διακοπές στην Ισλανδία και βρήκε πως υπάρχει Μουσείο Πέους.

Από την αρχή της δημιουργίας του μουσείου ο κόσμος έχει συμμετοχή στις εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν, αφού ψηφίζουν διαδικτυακά ποιες θα είναι αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι είναι ο... πυρετός της μπλε κουκίδας που τρομοκρατεί τη μουσική βιομηχανία

E-Daily 1.Hero 17.06.2026
Γιατί ακυρώνονται τόσες συναυλίες; Η κρυφή κρίση που χτυπά τη μουσική βιομηχανία

Πόσες ακόμη; Η Ελλάδα μετρά ήδη 7 γυναικοκτονίες μέσα στο 2026 και ο εφιάλτης συνεχίζεται

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Από τις 19 γυναικοκτονίες του 2025 στις 7 που έχουν ήδη καταγραφεί φέτος. Κάπου ανάμεσα στους αριθμούς, υπάρχουν γυναίκες που δεν πρόλαβαν να ζήσουν.

Πως προέκυψε ο όρος σκυλάδικα για τα νυχτερινά κέντρα στην Ελλάδα;

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Οι εκδοχές για το πως βγήκε ο όρος

Explainer: Γιατί δεν γεννιούνται πια παιδιά σε εκατοντάδες περιοχές της Ελλάδας;

E-Daily 3.Left Χτες
Η σιωπή στα μαιευτήρια της επαρχίας τρομάζει περισσότερο από τα στατιστικά

Η Keke Palmer έχει το τέλειο σπίτι που θα πρωταγωνιστούσε σε δική του σειρά

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός και τραγουδίστρια ξεναγεί το κοινό σε έναν χώρο όπου κάθε αντικείμενο κρύβει μια ξεχωριστή ιστορία

Οι πιο στιλάτοι ποδοσφαιριστές του κόσμου έρχονται από το Κονγκό

E-Daily 3.Left Χτες
Οι «Λεοπαρδάλεις» του Κονγκό τίμησαν την ιστορία τους

Η ποιήτρια που σόκαρε την Ιαπωνία: Η γυναίκα που τόλμησε να μιλήσει για τον έρωτα όταν όλες έπρεπε να σιωπούν

E-Daily 3.Left Προχτές
Την αποκάλεσαν ανήθικη, την κατηγόρησαν ότι «διαφθείρει τα ήθη», όμως η Yosano Akiko άλλαξε για πάντα τον τρόπο που οι γυναίκες μιλούν για τον εαυτό τους, τον έρωτα και την ελευθερία.

Εφημερίδες «βάφτηκαν» με αίμα για να μιλήσουν για τη φτώχεια της περιόδου στη Νότια Αφρική

E-Daily 3.Left Προχτές
Η καμπάνια που σόκαρε τους αναγνώστες και έφερε στο προσκήνιο τη φτώχεια της περιόδου