E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Vagina Museum: Ένα μουσείο διαφορετικό από τα άλλα

Πως μπήκε η ιδέα για την δημιουργία του

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 14/11/2023 | 00:15

Vagina Museum: Ένα μουσείο διαφορετικό από τα άλλα
pexels

Η χώρα μας φημίζεται για τα μουσεία της και τον αρχαιολογικό της πλούτο. Επισκέπτες από όλο τον κόσμο καταφθάνουν από κάθε μεριά του πλανήτη για να θαυμάσουν τα ευρήματα των ανασκαφών.

Όμως στο Λονδίνο αποφάσισαν πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα μουσείο να καλύψει ένα κενό που υπήρχε στο χώρο. Δημιούργησαν το μουσείο αιδοίου.

Το μουσείο δημιουργήθηκε με τη στήριξη του κόσμου, αφού χρειάστηκαν δωρεές από 2500 άτομα. Είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στον γυναικείο κόλπο.

Στις 4 Νοεμβρίου άνοιξε τις πόρτες του το κοινό, αφού χρειάστηκε να μετακομίσει από τον αρχικό χώρο που είχε εγκατασταθεί.

Το πρότζεκτ στοίχισε συνολικά 85.000 λίρες και καλύφθηκε πλήρως από το κοινό και δωρεές.

"Ήταν ένα πλάνο που θα μπορούσε να πετύχει και να κάνει τη διαφορά", δήλωσε η Zoe Williams, επικεφαλής επικοινωνίας. "Ειλικρινά δεν ξέραμε πόσο επιτυχημένο θα ήταν το fundraising, ειδικά στην περίοδο της κρίσης και του πανάκριβου κόστους διαβίωσης. Λόγω κρίσης, πολλοί άνθρωποι από την κοινότητα μας νιώθουν πραγματικά την οικονομική "στενότητα" (…) είναι απλά εκπληκτικό".

Η ιδέα μπήκε στην επικεφαλή του πρότζεκτ όταν πήγε διακοπές στην Ισλανδία και βρήκε πως υπάρχει Μουσείο Πέους.

Από την αρχή της δημιουργίας του μουσείου ο κόσμος έχει συμμετοχή στις εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν, αφού ψηφίζουν διαδικτυακά ποιες θα είναι αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς η Google έσωσε εκατομμύρια Βενεζουελάνους από τους φονικούς σεισμούς

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Το σύστημα Earthquake Alerts της Google έστειλε προειδοποιήσεις σε 11,4 εκατομμύρια ανθρώπους λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσουν οι σεισμοί των 7,5 και 7,2 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα.

Η παραλία που για να μπεις θα πρέπει να ξέρεις καλά... γερμανικά

E-Daily 3.Left 28.06.2026
«Μιλάτε γερμανικά»; Αν όχι, δεν έχει βουτιά

40,5%: Το ποσοστό που αλλάζει την εικόνα για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Η πρώτη συστηματική χαρτογράφηση του φαινομένου από τη Humanity Greece και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

H μέρα που οι Ισλανδές βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τη θέση τους

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Οι Ισλανδές γυναίκες έδειξαν πως όταν ενωθούν για έναν κοινό σκοπό, μπορούν να αλλάξουν την πορεία της κοινωνίας τους.

Eίχε εξαφανιστεί για 26 χρόνια, κι όμως βρισκόταν 200 μέτρα από το σπίτι του

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Η συγκλονιστική ιστορία ενός άντρα που βρέθηκε στο κελάρι του γείτονα

Η χώρα που δεν έχει φυλακές

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Που εντοπίζονται οι λιγότεροι φυλακισμένοι

Ειδικός του FBΙ σου αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά των διαπραγματεύσεων

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Είναι 2 τεχνικές που γενικώς, αποτελούν καλό χαρτί στη συνομιλία