E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πιο άπληστη φοροφυγάς

«Εμείς δεν πληρώνουμε φόρους. Μόνο τα ανθρωπάκια πληρώνουν φόρους»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 13/11/2023 | 00:21

Η πιο άπληστη φοροφυγάς
pexels

Δεν είναι μυστικό ότι οι πλούσιοι αυτού του πλανήτη βρίσκουν τρόπους να γλυτώνουν τους φόρους, είτε μέσω φορολογικών παραδείσων, είτε εκμεταλλευόμενοι τα "παραθυράκια" των νόμων.

Οι Αμερικανοί της έδωσαν το παρατσούκλι η "βασίλισσα της κακίας". Το όνομά της βρίσκεται μέσα στη λίστα με τους δέκα μεγαλύτερους φοροφυγάδες όλων των εποχών. Ο λόγος για την Λεόνα Χέλμσλι που ο περισσότερος κόσμος την έμαθε όταν παντρεύτηκε τον ζάμπλουτο κτηματομεσίτη Χάρι Χέλμσι.

Διέθετε ακίνητη περιουσία αξίας 5 δις δολαρίων, ανάμεσά τους το Empire State Building, το Helmsley Building στην Park Avenue και το Flatiron Building.

Η Λεόνα γεννήθηκε το 1920, ήταν κόρη ενός βιοτέχνη καπέλων, παράτησε το κολλέγιο για να γίνει μοντέλο.

'Εκανε δύο γάμους σε μια τριετία, και μετά το δεύτερο διαζύγιο αποφάσισε να ασχοληθεί με το επάγγελμα του μεσίτη.

Κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό διάστημα να γίνει από τις πιο πετυχημένες στο χώρο, και μέσω του επαγγέλματος της γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της Χάρι Χέλμσι.

Ο επιχειρηματίας τρελά ερωτευμένος μαζί της χώρισε την επί 33 χρόνια σύζυγό του και παντρεύτηκε την Λεόνα.

Τότε ήταν που της ανέθεσε ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο  με τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης.

Έγινε Πρόεδρος του ομίλου με τους εργαζόμενους να ανφέρουν ότι ήταν πάρα πολύ σκληρή και ότι είχαν δημιουργήσει έναν είδος συναγερμού για να ξέρουν πότε βρίσκεται στα ξενοδοχεία του ομίλου.

Κατηγορήθηκε για μαύρο χρήμα μετά από αγορές κοσμημάτων, αλλα δεν οδηγήθηκε στην φυλακή. Αλλά ήταν η αρχή για να μπεί στο στόχαστρο του οικονομικού εγκλήματος στις ΗΠΑ.

Κατάφεραν και βρήκαν στοιχεία για να την οδηγήσουν σε δίκη, όταν βρήκαν πως τα πανάκριβα ρούχα της τα περνούσαν στα έξοδα της επιχείρησης ως στολές των ξενοδοχείων.

Στη δίκη τιμωρήθηκε με φυλάκιση 4 ετών και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο. Ο δικαστής μάλιστα μίλησε με βαριά λόγια για την απληστία της.

Η πτώση είχε ξεκινήσει αφού τα ΜΜΕ βρήκαν το αγαπημένο τους θέμα με δημοσιεύματα που δεν την κολάκευαν.

Δικαιολόγησε τον τίτλο της βασίλισσας της κακίας, αφού στη κληρονομιά της δεν άφησε τίποτα στα εγγόνια, αλλά προτίμησε να αφήσει 12 εκατομμύρια δολάρια στο σκυλί της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μόνη χώρα στον κόσμο χωρίς κουνούπια – Και δεν είναι τύχη, είναι επιστήμη

Νέα Εποχή 20.12.2025
Το παράδοξο νησί με λίμνες, υγρασία και ηφαίστεια που κατάφερε -χάρη στο κλίμα και τη φυσική- να μείνει για πάντα εκτός χάρτη των κουνουπιών

Αυτή είναι η χώρα της Ευρώπης με το μεγαλύτερο πρόβλημα αδέσποτων – Και η Ελλάδα στη «μαύρη» λίστα

Νέα Εποχή 20.12.2025
Ιστορικά λάθη, ανεπαρκείς πολιτικές και μαζικές εγκαταλείψεις εκτόξευσαν τον αριθμό των αδέσποτων σε Ρουμανία, Τουρκία, Ελλάδα και Βαλκάνια

Ο Έλληνας που άλλαξε για πάντα τον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας

Πρόσωπα 20.12.2025
Οι Beatles, ο Noel Gallagher και ο Lenny Kravitz έχουν κάτι κοινό

Η σκοτεινή αλήθεια πίσω από την ιστορία της Elisa Day ‑ Ο θρύλος που ενέπνευσε διάσημο τραγούδι

Stories 20.12.2025
Μια ιστορία ομορφιάς, εμμονής και αίματος - πίσω από ένα τραγούδι που στοιχειώνει ακόμα τις ψυχές των ακροατών

Το λεπτό που 3 εκατομμύρια άνθρωποι στέκονται ακίνητοι

Stories 20.12.2025
Λίγες φορές πλέον ανατριχιάζουμε

Ο ποδοσφαιριστής που μίσησαν Καθολικοί και Προτεστάντες

Αθλητισμός 20.12.2025
Το 1989 ο Μο Τζονστον έκανε κάτι... σχεδόν ασυγχώρητο για τους οπαδούς

Γεγονότα της χρονιάς 2025: Χρονιά – ρεκόρ στις φυσικές καταστροφές

Stories Χτες
Η χρονιά που οι αριθμοί έπαψαν να μοιάζουν θεωρητικοί

17 πλατάνια στη σκεπή της: Η ελληνική εκκλησία–θαύμα που μπήκε στο Guinness και δεν γκρεμίζεται με τίποτα

Ιστορικά Χτες
Ένα μοναδικό φαινόμενο πίστης και φύσης που αψηφά τους νόμους της λογικής και έχει καταγραφεί στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες

Από το μπαλέτο στη Wall Street: Πώς η Luana Lopes Lara έγινε δισεκατομμυριούχος στα 29

Πρόσωπα Χτες
Στα 29 της χρόνια, κατάφερε να γίνει η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος

Η ληστεία του αιώνα στην Ελλάδα; Η απάντηση δεν είναι αυτή που φαντάζεσαι

Stories Χτες
Υποθέσεις που έμειναν ανεξιχνίαστες και ποσά που ζαλίζουν

Η Ευρώπη λέει «ναι» στην ασφαλή άμβλωση: Τι αλλάζει για εκατομμύρια γυναίκες;

Stories Χτες
Μεγάλη νίκη για το κίνημα πολιτών «My Voice, My Choice».