E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πιο άπληστη φοροφυγάς

«Εμείς δεν πληρώνουμε φόρους. Μόνο τα ανθρωπάκια πληρώνουν φόρους»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 13/11/2023 | 00:21

Η πιο άπληστη φοροφυγάς
pexels

Δεν είναι μυστικό ότι οι πλούσιοι αυτού του πλανήτη βρίσκουν τρόπους να γλυτώνουν τους φόρους, είτε μέσω φορολογικών παραδείσων, είτε εκμεταλλευόμενοι τα "παραθυράκια" των νόμων.

Οι Αμερικανοί της έδωσαν το παρατσούκλι η "βασίλισσα της κακίας". Το όνομά της βρίσκεται μέσα στη λίστα με τους δέκα μεγαλύτερους φοροφυγάδες όλων των εποχών. Ο λόγος για την Λεόνα Χέλμσλι που ο περισσότερος κόσμος την έμαθε όταν παντρεύτηκε τον ζάμπλουτο κτηματομεσίτη Χάρι Χέλμσι.

Διέθετε ακίνητη περιουσία αξίας 5 δις δολαρίων, ανάμεσά τους το Empire State Building, το Helmsley Building στην Park Avenue και το Flatiron Building.

Η Λεόνα γεννήθηκε το 1920, ήταν κόρη ενός βιοτέχνη καπέλων, παράτησε το κολλέγιο για να γίνει μοντέλο.

'Εκανε δύο γάμους σε μια τριετία, και μετά το δεύτερο διαζύγιο αποφάσισε να ασχοληθεί με το επάγγελμα του μεσίτη.

Κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό διάστημα να γίνει από τις πιο πετυχημένες στο χώρο, και μέσω του επαγγέλματος της γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της Χάρι Χέλμσι.

Ο επιχειρηματίας τρελά ερωτευμένος μαζί της χώρισε την επί 33 χρόνια σύζυγό του και παντρεύτηκε την Λεόνα.

Τότε ήταν που της ανέθεσε ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο  με τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης.

Έγινε Πρόεδρος του ομίλου με τους εργαζόμενους να ανφέρουν ότι ήταν πάρα πολύ σκληρή και ότι είχαν δημιουργήσει έναν είδος συναγερμού για να ξέρουν πότε βρίσκεται στα ξενοδοχεία του ομίλου.

Κατηγορήθηκε για μαύρο χρήμα μετά από αγορές κοσμημάτων, αλλα δεν οδηγήθηκε στην φυλακή. Αλλά ήταν η αρχή για να μπεί στο στόχαστρο του οικονομικού εγκλήματος στις ΗΠΑ.

Κατάφεραν και βρήκαν στοιχεία για να την οδηγήσουν σε δίκη, όταν βρήκαν πως τα πανάκριβα ρούχα της τα περνούσαν στα έξοδα της επιχείρησης ως στολές των ξενοδοχείων.

Στη δίκη τιμωρήθηκε με φυλάκιση 4 ετών και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο. Ο δικαστής μάλιστα μίλησε με βαριά λόγια για την απληστία της.

Η πτώση είχε ξεκινήσει αφού τα ΜΜΕ βρήκαν το αγαπημένο τους θέμα με δημοσιεύματα που δεν την κολάκευαν.

Δικαιολόγησε τον τίτλο της βασίλισσας της κακίας, αφού στη κληρονομιά της δεν άφησε τίποτα στα εγγόνια, αλλά προτίμησε να αφήσει 12 εκατομμύρια δολάρια στο σκυλί της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γλώσσα που θεωρείται η πιο «ελκυστική» στον κόσμο

E-Daily 1.Hero 26.05.2026
Ρομαντικός ήχος, παθιασμένη κουλτούρα και εκατομμύρια άνθρωποι που τη μιλούν

Οι έρωτες της Μέριλιν Μονρόε που έγιναν θρύλος

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Από τον JFK μέχρι τον Αρθουρ Μίλερ

10 αποφθέγματα από παιδικά βιβλία που δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα παιδιά

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Η πραγματική δύναμη της παιδικής λογοτεχνίας κρύβεται στις βαθιές αλήθειες που αφήνει φυλαγμένες μέσα στην ψυχή μας

Τα δυο κορίτσια που τα μπέρδεψαν στη γέννα: Αλλαξαν αγκαλιά, αλλά όχι οικογένεια

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Η σοκαριστική αποκάλυψη στο νηπιαγωγείο

Επιστήμονες σε αγώνα δρόμου ‑ Μήπως η ιατρική δεν προλαβαίνει τoυς νέους ιούς;

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Γιατί εξακολουθούμε να βλέπουμε ιούς να ξεφεύγουν τόσο γρήγορα από τον έλεγχο;

Ο Δημήτρης Μυστακίδης κοιτάζει μπροστά μετά από 30 χρόνια μουσικής

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Δημήτρης Μυστακίδης μας μιλά για τη μουσική, την ανάγκη να παίρνει θέση και τη μεγάλη επετειακή συναυλία στην Τεχνόπολη

Η συγκινητική ιστορία πίσω από το αστέρι της Miley Cyrus στο Hollywood Walk of Fame

E-Daily 3.Left Χτες
Οι βραδινές βόλτες με τον πατέρα της στη Hollywood Boulevard και το όνειρο που έγινε πραγματικότητα χρόνια μετά

Ήταν έρημη ώσπου ήρθαν οι ξένοι: H πανέμορφη πόλη που παλεύει να μη γίνει σκηνικό μόνο για τουρίστες

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι μια πόλη που άλλαξε βίαια, έγινε μόδα, αλλά ακόμα αντιστέκεται στο να γίνει απλώς ένα όμορφο σκηνικό για φωτογραφίες

Meta, TikTok και Google αντιμέτωπες με νέες καταγγελίες για online απάτες

E-Daily 3.Left Χτες
Οργανώσεις κατηγορούν τις μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες ότι δεν προστατεύουν επαρκώς τους χρήστες

Τι είχε συμβεί το 1996 που οδήγησε τις ΗΠΑ να ασκήσουν τώρα ποινική δίωξη στον Κάστρο;

E-Daily 3.Left Προχτές
Η μοιραία αποστολή των «Αδελφών προς Διάσωση»