E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πιο άπληστη φοροφυγάς

«Εμείς δεν πληρώνουμε φόρους. Μόνο τα ανθρωπάκια πληρώνουν φόρους»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 13/11/2023 | 00:21

Η πιο άπληστη φοροφυγάς
pexels

Δεν είναι μυστικό ότι οι πλούσιοι αυτού του πλανήτη βρίσκουν τρόπους να γλυτώνουν τους φόρους, είτε μέσω φορολογικών παραδείσων, είτε εκμεταλλευόμενοι τα "παραθυράκια" των νόμων.

Οι Αμερικανοί της έδωσαν το παρατσούκλι η "βασίλισσα της κακίας". Το όνομά της βρίσκεται μέσα στη λίστα με τους δέκα μεγαλύτερους φοροφυγάδες όλων των εποχών. Ο λόγος για την Λεόνα Χέλμσλι που ο περισσότερος κόσμος την έμαθε όταν παντρεύτηκε τον ζάμπλουτο κτηματομεσίτη Χάρι Χέλμσι.

Διέθετε ακίνητη περιουσία αξίας 5 δις δολαρίων, ανάμεσά τους το Empire State Building, το Helmsley Building στην Park Avenue και το Flatiron Building.

Η Λεόνα γεννήθηκε το 1920, ήταν κόρη ενός βιοτέχνη καπέλων, παράτησε το κολλέγιο για να γίνει μοντέλο.

'Εκανε δύο γάμους σε μια τριετία, και μετά το δεύτερο διαζύγιο αποφάσισε να ασχοληθεί με το επάγγελμα του μεσίτη.

Κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό διάστημα να γίνει από τις πιο πετυχημένες στο χώρο, και μέσω του επαγγέλματος της γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της Χάρι Χέλμσι.

Ο επιχειρηματίας τρελά ερωτευμένος μαζί της χώρισε την επί 33 χρόνια σύζυγό του και παντρεύτηκε την Λεόνα.

Τότε ήταν που της ανέθεσε ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο  με τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης.

Έγινε Πρόεδρος του ομίλου με τους εργαζόμενους να ανφέρουν ότι ήταν πάρα πολύ σκληρή και ότι είχαν δημιουργήσει έναν είδος συναγερμού για να ξέρουν πότε βρίσκεται στα ξενοδοχεία του ομίλου.

Κατηγορήθηκε για μαύρο χρήμα μετά από αγορές κοσμημάτων, αλλα δεν οδηγήθηκε στην φυλακή. Αλλά ήταν η αρχή για να μπεί στο στόχαστρο του οικονομικού εγκλήματος στις ΗΠΑ.

Κατάφεραν και βρήκαν στοιχεία για να την οδηγήσουν σε δίκη, όταν βρήκαν πως τα πανάκριβα ρούχα της τα περνούσαν στα έξοδα της επιχείρησης ως στολές των ξενοδοχείων.

Στη δίκη τιμωρήθηκε με φυλάκιση 4 ετών και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο. Ο δικαστής μάλιστα μίλησε με βαριά λόγια για την απληστία της.

Η πτώση είχε ξεκινήσει αφού τα ΜΜΕ βρήκαν το αγαπημένο τους θέμα με δημοσιεύματα που δεν την κολάκευαν.

Δικαιολόγησε τον τίτλο της βασίλισσας της κακίας, αφού στη κληρονομιά της δεν άφησε τίποτα στα εγγόνια, αλλά προτίμησε να αφήσει 12 εκατομμύρια δολάρια στο σκυλί της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στη χώρα αυτή η τσίχλα ήταν παράνομη: Το απίστευτο μέτρο που έφερε πρόστιμα και φυλάκιση

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Γιατί απαγορεύτηκε, τι ισχύει σήμερα και πώς ένα καθημερινό προϊόν έγινε σύμβολο αυστηρής πειθαρχίας

Η σκληρή αλήθεια για όσους τρελαίνονται να τρώνε αστακό

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Η μεγάλη απάτη του μάρκετινγκ

Έγραψε ιστορία: Η ομάδα που πήγε τελικό στο ντεμπούτο της στην Ευρώπη

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Από το Γουέμπλεϊ στην ευρωπαϊκή καταξίωση

Η τελευταία συνέντευξη της Marilyn Monroe λίγες μέρες πριν πεθάνει ανατριχιάζει ακόμα

Πρόσωπα 11.05.2026
Σαν να άφηνε πίσω της μικρά κομμάτια αλήθειας

Ιδιοκτήτρια seχ club αποκαλύπτει τον κανόνα που εφαρμόζεται σε κάθε δωμάτιο

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Το αυστηρό μέτρο ασφαλείας σε ευρωπαϊκό seχ club

Γιατί σβήνουμε κεράκια στα γενέθλια; Η αλήθεια πίσω από το πιο αγαπημένο έθιμο

E-Daily 3.Left Χτες
Από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τις σημερινές τούρτες, το έθιμο κρύβει συμβολισμούς για ευχές, φως και νέα ξεκινήματα

Η Νέα Υόρκη γεμίζει με... σβάστικες: 182% αύξηση επιθέσεων

E-Daily 3.Left Χτες
Εντονη ανησυχία στις αρχές και την τοπική κοινότητα.

Σε ποιες χώρες θα ήσουν πιο ασφαλείς, αν ξεσπούσε ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος

E-Daily 3.Left Χτες
Οι πιο «ασφαλείς» χώρες στον κόσμο σύμφωνα με διεθνείς δείκτες ειρήνης και γεωπολιτικούς παράγοντες