ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή ήταν η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Σπύρου Φωκά

Ο αγαπητός ηθοποιός πέθανε σήμερα το πρωί στα 86 του χρόνια

Από το NEWSROOM 
Δημοσίευση 10/11/2023 | 12:14
Αυτή ήταν η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Σπύρου Φωκά

Ο ηθοποιός Σπύρος Φωκάς έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου σε ηλικία 86 ετών. Η δυσάρεστη είδηση ανακοινώθηκε από τη σύζυγό του, Λίλιαν, με δημοσίευσή της στο Facebook στην οποία έγραψε «καλή αντάμωση Σπύρο μου».

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του αγαπητού ηθοποιού ήταν το 2020 στο Εθνικό Θέατρο Rex για την Παρουσίαση Θεατρικού Ημερολογίου- Λευκώματος 2020 «Έλληνες Καλλιτέχνες σε όλη τη Γη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σπύρος Φωκάς είχε απολαύσει τότε την εκδήλωση με τον καλό του φίλο, Δημήτρη Κολλάτο, ο οποίος τον επισκέφτηκε στο κέντρο αποκατάστασης, λίγες ημέρες τον θάνατό του.

Δείτε τη φωτογραφία

202001151250310_4300_FOKAS_KOLATOS_14012020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο Σπύρος Φωκάς έδινε για πολύ καιρό, τη δική του μάχη μέσα στο κέντρο αποκατάστασης, όπου και διέμενε τους τελευταίους μήνες, έχοντας έρθει αντιμέτωπος, μεταξύ άλλων, με σοβαρά αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα.

Ο Δημήτρης Κολλάτος τον είχε επισκεφτεί πριν μερικές ημέρες και η σύζυγος του ηθοποιού ανάρτησε στο Facebook σχετικά στιγμιότυπα. «Ήρθε.....Δημήτρης Κολατος-Σπύρος Φωκάς. Ένας φίλος ήρθε απόψε απ' τα παλιά» είχε γράψει στη λεζάντα της ανάρτησής της, η Λίλιαν Φωκά.

Δείτε τη δημοσίευση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγες μέρες πριν, η Λίλιαν Φωκά δημοσίευσε φωτογραφίες του ηθοποιού και πάλι μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

λιλιαν

Σε αυτές, ο Σπύρος Φωκάς ήταν φανερά αδυνατισμένος, ενώ καθόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, ο ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Το τελευταίο διάστημα τελούσε πλήρη αφωνία, ενώ επικοινωνούσε μόνο με νοήματα με τη Λίλιαν Φωκά, η οποία βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό του.

202001151213510_4180_FOKAS_PANAGIOPOYLOY_14012020

Τα προβλήματα υγείας του ηθοποιού ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια, όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Κορίνθου και στη συνέχεια, να μεταφερθει στην Αθήνα. Η υγεία του επιδεινώθηκε, με την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Λουτράκι να τον αναγκάζει να αναζητήσει ένα κέντρο αποκατάστασης, για να καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια του. 

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ