E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο θρύλος του Κονέκτικατ: Τι έψαχνε ο μυστηριώδης άντρας με τα δερμάτινα ρούχα

O μυστηριώδης άντρας που κυκλοφορούσε για 27 χρόνια στις πόλεις και έγινε μυθος

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 8/11/2023 | 13:03

Ο θρύλος του Κονέκτικατ: Τι έψαχνε ο μυστηριώδης άντρας με τα δερμάτινα ρούχα
Collage

Στη δεκαετία του 1800, ένας εκκεντρικός άνδρας πέρασε ολόκληρες δεκαετίες περπατώντας στην περιοχή μεταξύ των ποταμών Κονέκτικατ και Χάντσον. Η ταυτότητά του παραμένει μυστήριο ως σήμερα

Σχεδόν κάθε μήνα εμφανιζόταν, ένας άντρας ντυμένος από την κορυφή μέχρι τα νύχια στα πόδια. Ένα βαρύ δερμάτινο παλτό πάνω από δερμάτινο παντελόνι και πουκάμισο. Δερμάτινο καπέλο και δερμάτινες μπότες. Δερμάτινη τσάντα και δερμάτινο καπέλο.

Από πού ήρθε, κανείς δεν ήξερε. Τι ήθελε τελικά, κανείς δεν μπορούσε να πει. Ούτε εκείνος: Για τους περισσότερους, απλώς γρύλιζε ή μιλούσε μερικές φράσεις στα γαλλικά, προτού συνεχίσει το δρόμο του.

Το ταξίδι του ήταν ένας περίπατος στο Κονέκτικατ και σε μέρη της Νέας Υόρκης, ένα ταξίδι 365 μιλίων που μπορούσε να ολοκληρώσει σε περίπου 35 ημέρες και ένα που επανέλαβε σε έναν φαινομενικά ατελείωτο κύκλο. Όπως οι μαθητές, έτσι και οι κάτοικοι των πόλεων από τις οποίες πέρασε γοητεύτηκαν από τον αινιγματικό επισκέπτη. Και αφού δεν αποκάλυψε το όνομά του, έπρεπε να του δώσουν ένα: ήταν ο Γέρο - Δερμάτινος.

Από τον τρόπο ντυσίματος του μέχρι το παρατσούκλι του, ο Δερμάτινος εμφανίζεται ως ένα είδος αστικού θρύλου. Αλλά οι σύγχρονες αφηγήσεις του είναι άφθονες, όπως και οι φωτογραφίες και οι αυτόπτες μάρτυρες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο γερο Δερμάτινος δεν ήταν μόνο πραγματικός, αλλά μια κοινή παρουσία στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Αυτό που παραμένει μυστήριο είναι ο άνθρωπος πίσω από τη λαογραφία.

Δεν έδειξε επιθετικότητα, δεν έκλεψε ποτέ τίποτα, και επειδή δεν ήθελε να τον ενοχλούν, δεν ενοχλούσε τους άλλους.

«Ποτέ δεν κοίταζε τους ανθρώπους, αλλά τα παιδιά δεν τον φοβόντουσαν. Απλώς παρακολουθούσαν. Μερικές φορές τα αγόρια του έβαζαν καπνο στο φράχτη, αλλά εκείνος δεν τον έπαιρνε. Μάζευε όμως, όλα τα πούρα που έβρισκε».

Ωστόσο, θα δεχόταν άλλου είδους φιλοξενία. Μόλις οι ντόπιοι εξοικειώνονταν με τον Δερμάτινο, πρόσφεραν φρέσκο ψωμί και άλλα γεύματα, τα οποία κατανάλωνε ευχαρίστως. Άλλες φορές, έτρωγε στη φυλακή της κομητείας Middlesex, η οποία είχε κήπο και φάρμα γαλακτοπαραγωγής. 

Είχε και λεφτά. Στο παντοπωλείο Harding στο Branford, εκανε μια τυπική παραγγελία: ένα καρβέλι ψωμί, ένα κουτάκι σαρδέλες, καφέ, κράκερ, πίτα, μπύρα και κονιάκ. Στην τσάντα του είχε ένα τηγάνι για μαγείρεμα. Με την πάροδο του χρόνου, ο Leatherman δημιούργησε καταλύματα σε σπηλιές, εφοδιάζοντας με καυσόξυλα και άλλες προμήθειες, ώστε να μπορεί να κοιμηθεί πριν συνεχίσει το ταξίδι του την επόμενη μέρα. Αυτά τα καταφύγια ήταν μερικές φορές χειροποίητα, αποτελούμενα από βράχους με ξυλα για στέγη.

Φρόντιζε και την υγιεινή του. Καθάριζε τον εαυτό του στα ρέματα, αν και η εμφάνισή του οδήγησε τουλάχιστον ένα πρακτορείο - τους New York Times - να τον περιγράψει ως «άμορφο, απωθητικό και εντελώς ανεξήγητο».

Η περιπλάνησή του ήταν συχνά αντικείμενο εξέτασης. Κάποια στιγμή, ένας περίεργος κάτοικος έκρυψε μια κάμερα βάζοντάς την κάτω από κουβέρτες σε ένα σκοινί για άπλωμα και τράβηξε μια φωτογραφία του. Μια άλλη φωτογραφία του προκάλεσε τέτοιο ενδιαφέρον που εκτέθηκε σε ένα παράθυρο.

Τα καλοκαίρια, άντεχε τη ζέστη στο κοστούμι. Τους χειμώνες, αντιμετώπιζε τις χαμηλές θερμοκρασίες και τουλάχιστον μια χιονοθύελλα. Ολοι ήξεραν ποιο μήνα θα περνούσε από την περιοχή τους. Ήταν γνωστό ότι ήταν τόσο ακριβής στη διαδρομή του που το 1886, όταν δεν είχε σταματήσει στα συνηθισμένα του στέκια, όλοι κατάλαβαν ότι είχε πεθάνει σε κακές καιρικές συνθήκες. Τι έψαχνε ο μυστηριώδης άντρας με τα δερμάτινα ρούχα δεν θα μάθουμε ποτέ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο