E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σύγχρονη «Μήδεια» στο Μπέργκαμο έπνιξε τα παιδιά της επειδή δεν άντεχε... το κλάμα τους

Η μητέρα προσπάθησε να παραπλανήσει τις Αρχές και κάλεσε σε βοήθεια όταν εντοπίστηκε νεκρό το 4 μηνών κοριτσάκι της, ένα χρόνο αργότερα έφυγε από τη ζωή το μόλις 2 μηνών αγοράκι

Δημοσίευση 4/11/2023 | 20:34

Σύγχρονη «Μήδεια» στο Μπέργκαμο έπνιξε τα παιδιά της επειδή δεν άντεχε... το κλάμα τους

Με την κατηγορία της διπλής βρεφοκτονίας συνελήφθη το Σάββατο στο Μπέργκαμο της Ιταλίας η 27χρονη μητέρα Μόνια Μπορτολότι.

 Η νεαρή γυναίκα με καταγωγή από την Ινδία, που υιοθετήθηκε από ζευγάρι Ιταλών σε μικρή ηλικία, κατηγορείται πως μέσα σε δύο χρόνια αφαίρεσε τη ζωή των δύο παιδιών της, ενός κοριτσιού 4 μηνών και ενός αγοριού 2 μηνών, προκαλώντας τους ασφυκτικό θάνατο. Το πρώτο παιδί του ζευγαριού, η μικρή Αλίσε έφυγε από τη ζωή στις 15 Νοεμβρίου του 2021 σε ηλικία 4 μηνών.

Αρχικά, όλοι θεώρησαν πως ο θάνατος του βρέφους οφειλόταν στο «σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου» ή «θάνατος της κούνιας» το οποίο συμβαίνει στα βρέφη ηλικίας 1 μηνός έως 1 έτους. Μάλιστα, η μητέρα ήταν εκείνη που τηλεφώνησε στο 112 και δήλωσε πως το μωρό της δεν αναπνέει ενώ υποστήριξε πως το βρέφος πνίγηκε από το γάλα που έπινε. Κανείς δεν αμφέβαλε για τα όσα υποστήριξε η νεαρή γυναίκα με την οποία συμφωνούσε και η έκθεση του ιατροδικαστή που εξέτασε την σορό του βρέφους.

Η 27χρονη και ο σύζυγός της αφού θρήνησαν για τον θάνατο του πρώτου παιδιού τους αποφάσισαν να φέρουν στον κόσμο ένα δεύτερο παιδί. Στα τέλη Αυγούστου του 2022 ήρθε στον κόσμο ο μικρός Ματία, η ζωή του όμως έμελλε να είναι πολύ σύντομη αφού στις 25 Οκτωβρίου του ίδιου έτους απεβίωσε με τον ίδιο τρόπο που είχε "φύγει" και η αδελφή του, Αλίσε. Και σε αυτόν τον θάνατο το βρέφος ήταν μόνο με την 27χρονη μητέρα στο σπίτι. Ο θάνατος του βρέφους θεωρήθηκε ύποπτος από την αστυνομία στο Μπέργκαμο και ζητήθηκε από την τοπική εισαγγελία να διεξαχθεί έρευνα και για τους δύο θανάτους των βρεφών της Μπορτόλι. Η εκταφή της σορού της μικρής Αλίσε στην οποία έγινε νεκροψία δεν κατέστη δυνατόν να δώσει πολλά στοιχεία στην έρευνα αλλά ο ανακριτής επέμεινε με την εξέταση πολλών μαρτύρων, μεταξύ των οποίων γιατροί, οι γονείς, οι φίλοι, οι στενοί συγγενείς του ζευγαριού και ειδικοί επιστήμονες ενώ προσκομίστηκαν και ιατρικές εκθέσεις.

Η 27χρονη μητέρα «σπάει» και αλλάζει την κατάθεσή της

Η 27χρονη μητέρα όταν είδε πως οι Αρχές ψάχνουν ενδελεχώς την αιτία θανάτου της κόρης της υπό τον φόβο πως θα αποκαλυφθεί άλλαξε την κατάθεσή της και υποστήριξε ότι το 4 μηνών βρέφος δεν πέθανε από εισρόφηση γάλακτος αλλά κατά λάθος από ένα... μαξιλάρι. Σύμφωνα με την έρευνα της εισαγγελίας η αιτία θανάτου και των δύο βρεφών είναι η ίδια, η 27χρονη προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο στα βρέφη (οξεία ασφυξία λόγω συμπίεσης του θώρακα) επειδή «είχε εκνευρισμό από το παρατεταμένο κλάμα των παιδιών της».

Πάντως, οι αρμόδιες Αρχές διευκρινίζουν πως η 27χρονη δολοφόνος ενήργησε με πλήρη πνευματική διαύγεια και ψυχρότητα γεγονός που αποδεικνύεται και από τον τρόπο που χειρίζεται την νομική της υπεράσπιση, μετά την αποκάλυψη πως η ίδια δολοφόνησε και τα δύο βρέφη. Μετά την σύλληψή της το πρωί του Σαββάτου στην οικία της η νεαρή γυναίκα προφυλακίστηκε αφού κρίθηκε ικανή να διαπράξει κι άλλο έγκλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αργεντινή – Αυστρία 2‑0: Πρόκριση και ρεκόρ για τον Μέσι!

Αθλητικά Νέα Χτες
Διπλό ρεκόρ Μέσι στο ημίχρονο – Η Αργεντινή πέρασε στην επόμενη φάση

Καναδάς: Πυροβολισμοί στο Μόντρεαλ, τρεις νεκροί ανάμεσά τους ο ύποπτος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η επαρχία του Κεμπέκ εξέδωσε συναγερμό για κατ` οίκον περιορισμό έπειτα από την ανταλλαγή πυροβολισμών

Πέθανε στα 94 του ο Κλάιβ Ντέιβις, ο άνθρωπος πίσω από τις καριέρες θρύλων της μουσικής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Κλάιβ Ντέιβις ξεκίνησε ή αναβίωσε τις καριέρες σούπερ σταρ όπως η Τζάνις Τζόπλιν, η Γουίτνεϊ Χιούστον, ο Κάρλος Σαντάνα και η Αλίσια Κιζ

Βουλή: Αρση της ασυλίας της Κωνσταντοπούλου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θετική κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση, για άρση της ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατόπιν αναφοράς δικαστικής γραμματέως στη δίκη για τα Τέμπη και ένορκης εξέτασης τεσσάρων αστυνομικών

Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση 47χρονου στο Ζωγράφου ‑ Νεκρός εντοπίστηκε στο Γουδή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 47χρονος είχε χαθεί από τις 14 Ιουνίου χωρίς κανένα ίχνος

Ο Φουρνιέ τήρησε την υπόσχεσή του: Έβαψε κόκκινα τα γένια του μετά την κατάκτηση της Euroleague από τον Ολυμπιακό

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Γάλλος σταρ είχε συμφωνήσει με τον κουρέα του ότι, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτούσε την Euroleague, θα του έδινε ελεύθερο χέρι να κάνει ό,τι ήθελε στα γένια του

ΑΑΔΕ: Νέα Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών και Συστημάτων – Από πότε τίθεται σε λειτουργία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τη νέα οργανωτική δομή, η ΑΑΔΕ αποκτά ενιαίο κέντρο τεχνολογικής ανάπτυξης και ψηφιακής διακυβέρνησης

Κατάρ: Έκρηξη σε εγκατάσταση φυσικού αερίου ‑ 13 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η έκρηξη στο Ρας Λάφαν, την κύρια μονάδα επεξεργασίας υγροποιημένου φυσικού αερίου του Κατάρ, προκλήθηκε από «τεχνικό ατύχημα».

Τραγωδία στη Γαλλία: Δύο παιδιά πέθαναν από τον καύσωνα μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας τους ενώ εκείνη ψώνιζε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ακριβής λόγος θανάτου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά η αρχική διάγνωση έκανε λόγο για καρδιακή ανακοπή

Προκαλεί η σύζυγος του δολοφόνου της Σταυρούλας: Ήταν παράξενη γυναίκα, να κάνει σχέση αυτός με αυτή;

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είμαι σίγουρη και βέβαιη, ο άνδρας μου είναι αθώος, το υποστηρίζω μέχρι θανάτου, είπε η σύζυγος του καθ` ομολογία δολοφόνου της Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά, προσθέτοντας ωστόσο: «Αν είναι αυτός, τότε ναι, να πληρώσει»

Διανομέας της Amazon έβγαλε εκατομμύρια γράφοντας εργασίες και δίνοντας εξετάσεις για φοιτητές

E-Daily 3.Left Χτες
Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι βοηθούσε φοιτητές σε εργασίες και εξετάσεις, αποκομίζοντας παράνομα εκατομμύρια δολάρια